Acasă > Diverse > Bibliotecarul recomandă cartea săptămânii 13-19.11.2023

Bibliotecarul recomandă cartea săptămânii 13-19.11.2023

Somnul este parte din sănătatea noastră. Acesta este motivul alegerii cărţii acestei săptămâni, în acord cu colecţia lunii. Recomandarea s-a oprit asupra volumului „Cum să dormi inteligent” de Shawn Stevenson, traducere a editurii bucureştene Herald din 2020, disponibil la secţia de împrumut şi filialele 2, 3 şi 5.

Autorul pune somnul în lumina reflectoarelor publicând o carte care te învaţă, cu zâmbetul pe buze, cum să îţi creezi o rutină de dormit care să producă un efect pozitiv maxim în viaţa ta, pe toate planurile: de la „perioada de aur” din zi în care somnul este cel mai hrănitor pentru corpul uman la efectul tehnologiei şi al luminii de ecran asupra creierului, de la importanţa luminii solare şi a conectării cu natura la practici meditative care uşurează intrarea în faza de somn şi organizarea conştientă a spaţiului de dormit. Cu un trecut de sportiv şi trecând el însuşi prin experienţa unei recuperări fantastice în urma unui accident pe pista de alergare, Stevenson prezintă lumii întregi tehnicile şi paşii prin care el şi-a îmbunătăţit calitatea vieţii, dar şi rezultatele cercetărilor care stau în spatele acestor soluţii.

Cuprinsul enumeră sfaturi folositoare şi sănătoase, aşa cum arată spicuirile pe care le dăm mai jos: 1. Cât de valoros e somnul ; 2. Bucuraţi-vă de cât mai mult soare în timpul zilei ; 3. Evitaţi orice tip de ecran înainte de culcare ; 4. Decofeinizaţi-vă! ; 5. Răcoriţi-vă! ; 6. Mergeţi la somn la momentul potrivit ; 7. Curăţaţi-vă stomacul şi purificaţi-vă somnul ; 10. Trageţi jaluzelele ;  14. Lăsaţi-o mai uşor cu băutura! ; 16. Calmaţi-vă freamătul interior şamd.

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă: http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Categories: Diverse Tags: , ,
  1. Nici un comentariu momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.