Acasă > Diverse > Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii (30.10.-05.11.2023)

Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii (30.10.-05.11.2023)

Cartea acestei săptămâni a fost aleasă în amintirea fermecătorului actor Mathew Perry, din echipa de actori a îndrăgitului film Friends, care ne-a înveselit de atâtea ori. Volumul său de memorii, intitulat „Friends, iubiri şi marele lucru teribil”, a apărut în limba română la editura Nemira în anul 2022. S-a dovedit de succes, fiind cerut de mulţi cititori. Îl puteţi împrumuta de la Mediatecă, filialele 2, 5 şi 6, dar îl găsiţi şi la Sala de lectură.

„Bună, mă numesc Matthew, deși e posibil să mă știi după alt nume. Prietenii îmi spun Matty. Și ar cam trebui să fiu mort.” Așa începe povestea captivantă a talentatului comic Matthew Perry, care ne poartă în călătoria lui, pornind de la ambiția din copilărie de a deveni faimos și ajungând până la dependență și recuperare. Înainte de vizitele frecvente la spital și perioadele petrecute la dezintoxicare, a existat Matthew, copilul de cinci ani, care călătorea de la Montreal la Los Angeles, vizitându-și părinții divorțați. Prin acest volum facem cunoștință și cu Matthew, adolescentul de paisprezece ani, care a fost vedetă națională a tenisului canadian, dar și cu Matthew, tânărul de douăzeci și patru de ani, care a pus mâna pe un rol foarte râvnit de mulți actori, în episodul-pilot din serialul despre care vorbea toată lumea și care, la vremea respectivă, se numea Friends Like Us, și multe altele.

Într-o relatare extraordinară, pe care numai el o putea face în stilul său sincer, hilar și extrem de familiar, Matthew Perry dezvăluie mai multe despre familia destrămată, care l-a crescut (și, de asemenea, care l-a și lăsat să se descurce singur), despre dorința de validare, care l-a condus spre faimă, dar și despre golul interior, ce nu a putut fi umplut nici măcar de cele mai mari visuri devenite realitate. Actorul vorbește despre liniștea pe care a simțit-o în momentele de luciditate, despre experiențele trăite alături de colegii din Friends, dar și despre alte vedete pe care le-a întâlnit pe parcurs. Franc, conștient de sine și cu umorul său caracteristic, Perry își descrie lupta de o viață cu adicția și tot ceea ce a alimentat-o de-a lungul anilor.

Friends, iubiri și marele lucru teribil este un memoir de neuitat, deopotrivă intim și revelator, precum și o mână întinsă oricui se luptă cu probleme asemănătoare. Cartea este asemeni autorului, onestă, emoţionantă, amuzantă, o mărturie despre experienţele trăite, expuse cu sinceritate.

„Un memoir autentic, scris cu un curaj uimitor. Matthew Perry ne deschide larg ușile vieții lui, vorbind onest despre dependență, boală și singurătatea lui paralizantă. Această carte este însă plină de speranță. Dacă vreți să aflați cine este Matthew Perry, stați departe de zvonuri și citiți acest memoir.” (Marta Kauffman, cocreator al serialului Friends)

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesează cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do

Categories: Diverse Tags: , ,
  1. Nici un comentariu momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.