Acasă > Diverse > Animează cultura! – Concurs de GIF-uri cu premii

Animează cultura! – Concurs de GIF-uri cu premii

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” Cluj-Napoca vă invită să luaţi parte la Animează cultura! – Concursul de gif-uri dedicat patrimoniului cultural. Participanţii sunt invitaţi să creeze gif-uri noi prin remixarea imaginilor cu acces deschis. Cele mai creative gif-uri vor fi răsplătite cu premii în bani. Imaginile, în număr de 10, au fost selectate din revista literară Foaia Duminecii apărută la Braşov în anul 1837 şi sunt puse la dispoziţie de organizatori tuturor participanţilor, împreună cu textele ce le însoţesc şi scurte informaţii explicative despre publicaţie. Ele sunt disponibile pe site la  Evenimente – Biblioteca Judeteana George Baritiu Brasov

Cine poate participa?

Concursul este deschis tuturor persoanelor creative interesate de animație: elevi și studenți la secții de design și arte vizuale ale liceelor și instituțiilor de arte, absolvenți, masteranzi și doctoranzi ai facultăților de arte, teatru și film, artiști vizuali și creatori de animații etc.

Ce trebuie să faci? Alege una până la trei imagini din setul pus la dispoziţie şi adaugă aplicaţii de gif-uri (stickere, efecte, culori, sunete etc), remixând imaginea în mod creativ şi producând o imagine nouă. 

Premiile care se vor acorda sunt următoarele: 

Premiul I –    1.200 lei sumă brută

Premiul II –   1.000 lei sumă brută

Premiul III –    800 lei sumă brută

2 menţiuni a câte 350 lei fiecare

Reguli și condiții de înscriere

Participarea este gratuită şi înseamnă acceptarea regulamentului concursului. 

Se pot înscrie în concurs maxim 3 imagini remixate de către aceeaşi persoană.

Aplicaţiile trebuie să fie nu mai mari de 2 MB

Materialele vor putea fi înscrise în concurs şi trimise până luni, 6 noiembrie 2023, la orele 15,00, pe e-mail la adresa biblgb@rdsmail.ro. Titlul mesajului va fi Concurs GIF Animează cultura!

Aplicaţiile vor fi însoțite de Formularul de înscriere completat, Declarația pe proprie răspundere și Declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal semnate de titular/părinte/tutore legal (pentru cei sub 18 ani), scanate și atașate e-mail-ului de înscriere. Formularul de înscriere va cuprinde titlul imaginii, numele persoanei producătoare/creatorului/echipei/denumirea firmei, e-mail și mobil, semnătură. Formularele sunt anexate acestui mesaj, dar pot fi descărcate şi de pe blogul bibliotecii.

Aplicaţiile trebuie să fie originale şi să respecte tema şi selecţia concursului.

Este interzisă trimiterea unor aplicaţii pentru care participanții la concurs nu dețin drepturi de autor.

Realizatorii aplicaţiilor trebuie să dețină toate drepturile de autor, precum și drepturile la orice muzică sau efect de sunet utilizate în film.

Organizatorul nu va lua în considerare aplicaţiile pe care le consideră obscene, provocatoare sau care încalcă în vreun fel Legea drepturilor de autor ori alte legi românești în vigoare la data Concursului.Detalii suplimentare pe blogul bibliotecii la Blogul bibliotecii din Brasov » Animează cultura! – Concurs de gif-uri cu ilustraţiile revistei Foaia Duminecii (1837)

Recomandări de muzică şi softuri: Sunete – 

Freesound databases

Soft-uri – Giphy, Photoscape, Movie Maker 

Concursul va avea loc în cadrul programului de ştiinţă şi industrii creative SCIFEST

Mult succes!

Categories: Diverse Tags: ,
  1. Nici un comentariu momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.