Acasă > Diverse > Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii 9-15.10.2023

Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii 9-15.10.2023

Alegerea Bibliotecarului s-a oprit asupra romanului „Când stelele se întunecă” de Paula McLain (în traducerea şi cu notele lui Mihnea Gafiţa, 2021), disponibilă la Secţia de Împrumut şi la filialele 1, 2, 3, 5 şi 6.

Volumul este cea mai personală carte a scriitoarei americane Paula McLain. Victimă ea însăşi a abuzurilor şi a abandonului, autoarea deschide o uşă dintre cele mai intime şi spune o poveste, ficţiune şi realitate deopotrivă, despre întunericul din oameni şi despre puterea unei femei de a lupta şi de a se accepta cu tot trecutul ei însemnat cu mai multe drame.
”În faţa tragediei personale, Anna Hart, un detectiv specializat în dispariţii de persoane, se întoarce la Mendocino, oraşul de pe coasta nordică a Californiei unde a locuit până la optsprezece ani împreună cu ultima familie socială căreia i-a fost încredinţată. Devastată, epuizată şi asaltată de pierderea cumplită pe care a suferit-o de curând, Anna se oferă să ajute discret poliţia locală în rezolvarea unui caz. Cameron, fiica adolescentă a unei actriţe celebre, copil adoptat, la fel ca Anna, dispare peste noapte. Pe măsură ce se implică în anchetă, Anna descoperă că tot ceea ce a trăit ea însăşi, dar mai ales rănile unei copilării marcate de abandon i-au dat o precizie în a-şi urma instinctele şi o înţelegere aproape dureroasă a căilor prin care trauma te poate face să devii victimă, crezând că singura salvare e în mâinile celui care poate deveni ucigaşul tău. Anna ştie şi ce chip ar avea acesta şi porneşte pe urmele lui”. (Editura)
Library Journal apreciază astfel cartea: ”Melancolic şi captivant. Parte suspans, parte poveste a descoperirii de sine, este greu să-i rezişti noului roman al lui McLain”.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do

Categories: Diverse Tags: , ,
  1. Nici un comentariu momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.