Acasă > Cultura > Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii

Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii

Dacă este luni, este Cartea săptămânii. Fiindcă vom sărbători în curând Ziua internaţională a femeii, alegerea bibliotecarului s-a oprit asupra unui titlu mai mult decât interesant: Citizen Women: an illustrated history of the women’s movement de Jane Gerhard şi Dan Tucker (Londra şi New York, Editura Prestel, 2020, 250 pagini), disponibilă pentru împrumut la secţia engleză a bibliotecii noastre.

Obţinerea dreptului de vot în SUA a fost un pas mare în mişcarea feminină pentru drepturi şi un impuls puternic pentru activistele de pretutindeni. Pentru prima dată, un volum în imagini arată această mişcare socială şi politică în imagini revelatoare. Cele şase capitole acoperă teme semnificative din lupta civică a femeilor: dreptul de vot, libertatea de reproducere, drepturile de proprietate şi maritale, egalitatea de tratament la locul de muncă, combaterea clişeelor faţă de femeie şi noţiunea opresivă de frumuseţe, egalitatea rasială, drepturile lesbienelor. Cartea permite cititorilor să compare situaţiile diferite ale femeilor în funcţie de meridianul, cultura şi societatea în care trăiesc.

Textul fiecărui capitol este bogat ilustrat cu fotografii, material de arhivă şi documente care furnizează o imaginea cuprinzătoare asupra luptei femeilor şi realizărilor înregistrate şi ilustrează că schimbarea este posibilă.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do

Categories: Cultura Tags: , ,
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.