Acasă > Cultura > Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea acestei săptămâni (11-17.04.2022) a fost aleasă potrivit cu anotimpul. Primăvara, natura renaşte şi toată lumea se aprovizionează cu seminţe, se îngrijeşte de grădini, de flori, pomi şi arbori. “Marea carte despre flori” de Yuval Zommer (de la editura Didactica, 2021) este titlul ales, ce vă iniţiază în această lume şi pe care îl găsiţi la filialele 1, 2, 4, 5 şi 6.

Marea carte despre flori este o introducere fascinantă în lumea unora dintre cele mai magnifice şi surprinzătoare plante cu flori din întreaga lume. Se adresează tuturor copiilor cu vârsta peste 7 ani.

În Marea carte despre flori, următoarea din seria de cărţi mari de mare succes, ilustraţiile lui Yuval Zommer aduc la viaţă unele dintre cele mai colorate, strălucitoare şi neobişnuite flori de pe tot globul. În paginile de început, cititorii vor învăţa totul despre botanică, inclusiv cum să recunoască diferite tipuri de flori. Paginile următoare ilustrează diferitele habitate care găzduiesc flora, cum ar fi plantele urcior, nuferii uriaşi şi floarea-soarelui. Cititorii vor descoperi ce flori sunt pe cale de dispariţie şi de ce unele flori sunt parfumate sau colorate, ca să nu mai vorbim despre detaliile fascinante ale florilor carnivore şi otrăvitoare. Acest titlu împerechează farmecul cărţilor ilustrate şi textul concis, informativ, pentru a crea o carte frumoasă la care copiii să se întoarcă. Ilustraţiile minunate ale lui Zommer îi vor încânta pe tinerii cititori, care vor savura aceste fapte distractive şi uimitoare despre cele mai incitante plante din lume.

Ce mănâncă o planta carnivoră? Cât de rezistent este nufărul uriaş? Oare cactusii înfloresc? Răspunsurile la aceste întrebări şi multe alte lucruri interesante le vei afla din Marea carte despre flori. De asemenea, în imagini se ascund bulbii aurii. Îi poţi găsi pe toţi? Descoperă tot felul de plante din întreaga lume colorate, carnivore, mai ciudate sau mai frumoase.

Yuval Zommer a absolvit Colegiul Regal de Artă cu un masterat în ilustraţie. A lucrat mulţi ani ca director creativ la agenţii de publicitate de renume, înainte de a deveni autor de non-ficţiune şi un ilustrator foarte apreciat. Uimitoarea serie Marea carte a fost publicată în 25 de ţări şi a fost selectată pentru numeroase premii, inclusiv UKLA Book Awards, The English Association’s Nonfiction Award şi Made for Mums Award. De asemenea, Yuval scrie şi ilustrează o serie de cărţi de sezon pentru Oxford University Press. Cu Marea carte despre bestii este câştigătorul premiului pentru cărţi ilustrate în anul 2018 la categoria non-ficţiune 4-7 ani. De asemenea, a fost nominalizat pentru medalia CILIP Kate Greenaway în anul 2018 cu aceeaşi carte. În cadrul Editurii Didactica Publishing House puteţi regăsi alte 3 cărţi minunate, ilustrate cu talent de către Yuval Zommer: Marea carte despre bestii, Pas cu pas spre adâncimi şi Pas cu pas spre înălţimi.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Consultaţi cu încredere catalogul nostru online disponibil la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do

#carteasăptămânii, #bibliotecajudeţeanăbraşov, #lectură

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Cartea săptămânii - Bibliotecarul recomandă , 5.0 out of 5 based on 1 rating
Categories: Cultura Tags: , ,
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.