Acasă > Cultura > Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea acestei săptămâni este “Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul” de Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu (București, Editura Art, ediție revăzută și adăugită, 2020, 56 pagini) pe care o puteți împrumuta de la secția de copii și tineret și de la filialele 1, 4, 5.

Este povestea unei mame pentru micuța fiică, nerăbdătoare să crească și de fapt o poveste pentru toți copiii care vor să crească mai repede, fără răbdare, punând întrebări, fără să aștepte răspunsul.

Iată prezentarea pe scurt a cărții: De mult, tare de mult, bătrânul Tempus și-a împărțit regatul între cei trei copii ai săi: Domnului Azi i-a dăruit Prezentul, Doamna Ieri a primit Trecutul, iar Domnișoarei Mâine i-a rămas Viitorul. Și toate lucrurile erau așezate: Domnul Azi trebăluia grăbit toată ziulica, doamna Ieri aranja cu grijă în dulap borcane cu amintiri, Domnișoara Mâine făcea baloane de săpun în care punea întâmplări ce încă nu s-au întâmplat, iar Timpul curgea exact așa cum trebuie – nici prea repede, nici prea încet. Dar Domnișoara Poimâine nu era deloc mulțumită. Ea voia să se facă mare cât mai repede. Ajutată de afurisita de vrăjitoare Niciodată, mica răsfățată s-a agățat de limbile ceasului din vârful turnului și a început să le învârtă. Iar Timpul a început să curgă cu o viteză amețitoare și în întreaga lume s-a creat haos: te trezeai într-o dimineață de vară și până seara se făcea iarnă. Iar copilăriile tuturor copiilor treceau într-o clipită, și asta era foarte trist…

Dar nu vă fie teamă, e un basm și știți că ele se sfârșesc întotdeauna cu bine!

Ideile sunt creative, iar ilustrațiile sclipitoare. O carte ce te încântă prin text, desene și forma grafică, pentru care autoarea, artista ilustrator și editura s-au întrecut pe sine. Probabil că prima ediție a plăcut mult și s-a epuizat, din moment ce au revenit cu haine noi în ediția a doua.

LECTURĂ RECOMANDATĂ DE BIBLIOTECAR!

Accesează cu încredere catalogul nostru online la adresa http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+ee460fb2c0a801143bf3dd410584c792&operator=OR&_open=1

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Cartea săptămânii - Bibliotecarul recomandă , 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Categories: Cultura Tags: , ,
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.