Acasă > Cultura > Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

“Volumul Despre băieţi: răspunsuri la cele mai frecvente întrebări referitoare la cum să creşti un băiat” de Michael Thompson este cartea acestei săptămâni. Se poate împrumuta în urma unei rezervări prin e-mail.

Băiatul meu are 8 ani și e singurul din clasă care nu are o consolă. Mă tem că jocurile electronice creează dependență. Ce părere aveți? Jon este în clasa a patra, a fost diagnosticat cu ADHD, iar pentru el școala e un chin. Cum am putea să-l ajutăm?
Fiii noștri au 9 și 11 ani. Mereu s-au luat la întrecere. Cum îi pot învăța să fie ei înșiși în loc să se compare unul cu altul?
Când să mă aștept ca fiul nostru să arate că înțelege femeile? Deocamdată, la 12 ani, pare un misogin în devenire. Ar trebui să intervin? Sau doar să sper că îi va trece? Cum să ne ajutăm fiul de 15 ani să-și gestioneze furia?

Iată doar câteva dintre întrebările la care Michael Thompson, psiholog cu o vastă experiență în probleme familiale, oferă răspunsuri. Soluțiile propuse sunt menite să ajute părinții de băieți – atât copii, cât și adolescenți – să-și înțeleagă mai bine fiii. Scrisă cu umor și pricepere, într-un stil simplu și captivant, Despre băieți abordează teme de actualitate precum presiunea socială, imaginea despre sine și sexualitatea, ADHD-ul, dar și subiecte clasice ca prieteniile, relația cu frații/surorile, divorțul părinților, admiterea la facultate etc. Michael Thompson ne pune la dispoziție o serie de informații neprețuite, sfaturi practice și cunoștințe absolut esențiale care ne vor ajuta să ne creștem fiii în așa fel încât să devină bărbaţi sănătoşi din punct de vedere emoțional și responsabili.

„Din cartea lui Michael Thompson veți descoperi nu doar că băieții au o viață emoțională complexă, ci și ceea ce vă trebuie pentru a îndeplini cu succes cel mai important job din lume: acela de a fi părinte.“ (Boston Globe)

Biblioteca judeţeană Braşov deţine cartea în 5 exemplare, la sala de lectură, împrumut şi filialele 2, 3. 5. Vă aşteptăm să o împrumutaţi. Consultaţi cu încredere catalogul nostru online http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+b873b536c0a8011424c9b3ae0171dc90&operator=OR&_open=1

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Cartea săptămânii - Bibliotecarul recomandă, 5.0 out of 5 based on 5 ratings
Categories: Cultura Tags: , ,
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.