Acasă > Cultura > Cultura gastronomică din România

Cultura gastronomică din România

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov vă anunţă cu plăcere şi vă invită cu bucurie la deschiderea expoziţiei Cultura gastronomiei româneşti.
Prilejuită şi inspirată de calitatea de Capitală gastronomică regională pe care oraşul Sibiu o are în anul 2019, expoziţia cuprinde publicaţii despre arta culinară din România, începând cu cărţi de bucate şi ştiinţa gastronomiei, continuând cu poveşti din bucătărie, experienţa intelectualilor la cratiţă şi ajungând la volumele ce vorbesc despre inteligenţa culinară, cum se prepari o hrană sănătoasă şi gustoasă, apetisantă şi echilibrată în acelaşi timp şi până la lumea savorilor din cafea, deserturi, aperitive. O parte anume este dedicată istoriei bucătăriei şi tezaurului culinar de reţete româneşti, maghiare şi săseşti. Tipăriturile sunt însoţite cu cărţi poştale ilustrate cu restaurantele şi terasele vechiului Braşov, documente vechi, un micuţ reţetar din 1882, meniuri din primul şi al doilea război mondial, precum şi cu obiecte din vesela veche şi nouă folosită de braşoveni.
Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 15 aprilie 2019, la orele 13,00, Sediul central, etaj I. 
Despre tradiţiile culinare braşovene vor vorbi organizatorii şi invitaţii bibliotecii, dintre care menţionăm Steluţa Pestrea Suciu şi Alexandru Stănescu.
Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii naţionale a bibliotecilor care se va desfăşura în anul 2019 în perioada 15-19 aprilie sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) din care este parte şi Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov. Această manifestare naţională, de fapt o serie de evenimente dedicate bibliotecilor şi cititorilor lor, are drept scop să arate contribuţia bibliotecilor publice în comunitate şi să sărbătorească comunitatea utilizatorilor de bibliotecă din România.
Vă aşteptăm cu drag!
Categories: Cultura Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.