Acasă > Diverse > Biblioteca şi şoferii de autoturisme

Biblioteca şi şoferii de autoturisme

În ultima săptămână am asistat la discuţii animate între şoferii de autoturisme şi personalul bibliotecii din cauza faptului că am avut nevoie să descărcăm din dubiţă mai multe bunuri şi am blocat astfel drumul de ieşire al unor şoferi nerăbdători cu timpul şi cu oamenii. Desigur, am eliberat în timp scurt calea de acces, dar pretenţiile imperative şi comentariile neînţelegătoare tot au existat. Puteau lipsi, dacă se aştepta rezolvarea situaţiei şi nu se acţiona cu convingerea vitezei şi a faptului că trebuie să fim la dispoziţia bunului plac. Acum trebuie spus că spaţiul public din jurul bibliotecii nu este amenajat ca parcare, dar este folosit şi cu acest scop. Încă de la prima oră, locul este ticsit, maşinile îşi dispută locul. E drept că imediat în vecinătate este amenajată parcarea de primărie, dar este cu plată. Se întâmplă la bibliotecă acelaşi lucru ca pretutindeni: multiplicarea comportamentului abuziv al şoferilor. Maşinile şi şoferii îşi dispută şi ocupă tot spaţiul trotuarelor, de regulă îngust, rezervat pietonilor, “lăsându-i” să circule pe carosabil şi punând viaţa lor în pericol. Am trăit de prea multe ori experienţa aceasta de pieton.

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
Biblioteca şi şoferii de autoturisme, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
Categories: Diverse Tags:
 1. Mari
  martie 18th, 2010 la 09:54 | #1

  Acelaşi lucru poate fi constatat şi în curtea Casei Baiulescu, unde avem parte zilnic de discuţii de acest gen şi unde mereu cineva blochează cu orele maşinile celor care lucrează în bibliotecă, aceştia aflându-se de multe ori în imposibilitatea de a ieşi din curte, după terminarea programului de lucru.
  Mi s-ar părea de bun-simţ să interzicem accesul din afară, cu o barieră automată şi să se poată intra numai pe baza unui card de acces. Nu este parcare publică şi oricum nu este loc de parcare pentru mai mult de 7-8 maşini, exact numărul maşinilor bibliotecii şi a celor câţiva colegi, care chiar nu cred că trebuie puşi în situaţia de a plăti 8 ore de parcare pe zi.
  Să sperăm că se va găsi cândva o soluţie civilizată pentru aceste probleme.

  VA:F [1.9.8_1114]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 1. decembrie 25th, 2017 la 18:51 | #1
 2. ianuarie 1st, 2018 la 01:11 | #2
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.