Acasă > Diverse > Evenimente la Ceai et caetera iulie 2015

Evenimente la Ceai et caetera iulie 2015

In Ink Exhibition – expoziție de pictură semnată Anamaria Gănescu

1 – 31 iulie 2015

In Ink a fost o simplă joacă la început, un hobby cu care îmi antrenam abilitățile de a controla cerneala pe o coală de hârtie. Am început să schițez linii și puncte într-un mod cât mai expresiv, descoperind că pot face mai mult decât atât.

Portretele înfățișează oameni faimoși care au revoluționat lumea artistică având în vedere arta cinematografică și pictura comtemporană. În principal, m-am bazat pe expresivitatea chipurilor personajelor.

Primul personaj din această serie este Johnny Depp, unul din cei mai controversați și autentici actori ai cinematografiei actuale. Reușește să uimească prin personaje total diferite, mulându-și personalitatea după rolurile complicate pe care le interpretează. Pentru această lucrare, am ales să deformez realitatea, portretele fiind exagerat de alungite pe orizontală, o referință la cum actorul interpretează personajele întrecând limitele imaginației.

Pentru lumea comediei am ales celebrul personaj Mr. Bean care reușește fără cuvinte să stârnească amuzament. Un al doilea actor este Jim Carrey, care a fascinat lumea prin comportamentul lui și prin felul în care interpretează rolurile.

Din a două categorie fac parte Salvador Dali și Andy Warhol care au fost deopotrivă pictori revoluționari, reușind să stârnească vâlvă , dar și personalități excentrice care au uimit prin înfățișare, dar și prin felul aventuros și mult criticat în care au trăit.

Personalitățile feminine din In Ink sunt două din cele mai râvnite femei, o comparație între secolul trecut și secolul actual, Marilyn Monroe și Dita von Teese. Pe lângă doza de admirație pe care o primesc, s-au confruntat și cu multe critici reușind să le elimine prin carismă și nonconformism.

Seria In Ink se încheie cu unul din cele mai cunoscute personaje actuale, Walter White aka Heisenberg din seria Breaking Bad. Este un personaj controversat cu replici memorabile care a reușit să fie iubit și admirat în toată lumea. Fiecare dintre noi, ca oameni de rând, reușind să îi simțim frica și curajul de a lupta într-o lume străină pentru propria viață și pentru întreținerea familiei.

Fiecare personaj ales debordează de personalitate și expresivitate, de aceea am ales să le reprezint prin una din pasiunile mele. Totodată, vreau să încurajez pasiunile care pornesc naiv și neîncrezătoare.

Atașat de fiecare lucrare sunt replici memorabile pe care personajele le-au spus, plus un videoclip reprezentativ (link și qr code).

Închei printr-unul din citatele mele preferate “Risk isn’t a word in my vocabulary. It’s my very existence.”

Anamaria Gănescu // In ink Exhibition

 “În joacă” – Peretele care a prins viață datorită elevilor clasei a IX-a arhitectură de la Liceul de arte plastice Hans Mattis-Teutsch, coordonați de doamna profesoară Cristina Lorincz

Iulie 2015 -

Lucrarea reprezintă înfruntarea dintre cei doi șahiști înfățisați prin cunoscutele lucrări de artă: Venus din Milo și Gânditorul de la Hamangia. Fiecare combatant luptă din turnul lui, Venus din Milo se află în turnul de Jenga, iar Gânditorul în turnul de cărți. Firește, respectând realitatea, statuia reprezentativă culturii Greciei antice, neavând mâini, nu poate face nicio mutare pe tabla de șah, piesele ei fiind zdrobite de armata adversarului.

Obiectele si personajele lucrării pot fi interpretate. De exemplu, dacă s-ar lua fiecare bucată a picturii se pot descoperi elemente esențiale oricărui joc: turnul de Jenga și cel de cărți reprezintă practica, experiența și măiestria, Venus reprezintă frumusețea și plăcerea jocului, armata de piese reprezintă duritatea și rigiditatea, Jokerii sunt copilaria și bucuria, transformarea pieselor de remi în cărți de joc aduce aminte de magia transmisă, Monalisa reprezintă misterul, iar, nu în ultimul rand, Gânditorul reprezintă tactica și strategia bine gândită. Toate aceste elemente alcătuiesc fiecare joc minunat.

Personajele pot fi înțelese și ca niste trăsături, caractere sau acțiuni ale societății, Jokerii reprezintă tinerețea, fericirea, spontaneitatea și, totodată, lipsa de griji și indiferența față de probleme, în timp ce Venus reprezintă frumusețea fizică, iar Gânditorul reprezintă omul îngândurat, grijuliu, cel care planifică fiecare mișcare, fiind in opoziție cu Jokerii.

Proiectul acestei picturi pe perete a fost unul îndrăzneț, având în vedere că a fost pentru prima dată când cei unsprezece tineri au pictat la asemenea dimensiuni (peretele având 4,25 m X 2,60 m) și mai ales pentru că au lucrat în echipă. Ei au alcătuit o echipă frumoasă și plină de talente distincte. La început ideile au venit din partea întregului grup și, filtrându-le și punandu-le pe hârtie au ajuns la un desen care mai apoi avea să devină o pictură cât tot peretele. Toate detaliile aproape că au dublat timpul de lucru estimat inițial. Toți au lucrat cât de bine au putut și cu bune, cu rele, au reușit să termine, fiind mândri de ceea ce au reușit să realizeze în echipă.

Probabil că in viitor se vor putea ocupa și de alte proiecte la fel de provocatoare sau chiar mai ambițioase.

text scris de către liderul echipei, Vlad Comșa.

 Lia and Friends by Anda – expoziție de ilustrații

martie – august 2015

Ilustratoarea Anda Cofaru și micuța zână Lia vă invită în lumea lor – lume ce o puteți vedea în cadrul expoziției de ilustrație ce are loc în ceainărie. În  camera de jocuri de la etaj, pereții sunt umpluți cu imagini ce surprind aventurile micuței Lia și ale prietenilor ei prin natură. Iar dacă doriți să va bucurați de imagini și la dvs. acasă, puteți achiziționa atât pânzele expuse, cât și o varietate de calendare pentru 2015!

NOU! Clubul de limbi străine: franceză, engleză și în viitor germană

Marți, 14 iulie 2015, 19h00, franceză

Miercuri, 15 iulie 2015, 19h00, engleză

Iubești limbile străine?

Știi cât de important este ca în CV să îți poți strecura cunoștințele unei limbi străine?

Cunoști o limbă străină dar nu ai mai exersat-o demult?

Cum ar fi să îți poți exersa abilitățile de comunicare și cunoștințele în cadrul unei întâlniri cu oameni care doresc același lucru?

La Ceai et caetera s-a deschis sezonul de conversație într-o limbă străină!

Vei avea ocazia să te întâlnești cu vorbitori nativi ai unei limbi străine, să te distrezi și să te relaxezi la un ceai, rece sau cald.

Atelier creativ de autocunoaștere Celebrarea Copilului din interiorul nostru

Miercuri, 15 iulie 2015, 18h00

Te invit la un atelier în care să dăm frâu liber creativității noastre, să spunem povești și să pictăm ghivece, să mâncăm  înghețată și să bem o oranjadă/limonadă și să îi mulțumim Copilului din noi pentru pentru că ne este alături.

Din cauza specificului acestui atelier numarul maxim de participanți este limitat la 15. Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor.

 Ce va propun pentru acest atelier:

 • Să spunem povești
 • Să pictăm ghivece
 • Să sărabătorim Copilul nostru interior

Când: 15 iulie

18:00 – 18:15, sosirea participanților și comandarea ceaiului

18:15 – 20:30, program atelier

Cu cine?

Gabriela Popescu, psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut în Analiză Tranzacțională cu atestare de la Colegiul Psihologilor din România, facilitator de constelații familiale, trainer și facilitator de creativitate.

În prezent lucrez ca psihoterapeut în Brașov, țin seminarii, workshopuri, grupuri de dezvoltare personală prin Analiză Tranzacțională și Constelații Familiale.

Sunt membră a Asociației Române de Analiză Tranzacțională, membră a European Association of Transactional Analysis, membră a International Transactional Analysis Association, membră a Colegiului Psihologilor din România.

Înscrierea la atelier se face trimițând un email cu datele voastre (nume, prenume, telefon) la adresa: analizatranzactionalabv@yahoo.com

Confirmarea participării este importantă pentru mine. Astfel voi putea să pregatesc materiale și pentru tine.

Număr maxim de participanți: 15

Termen limita de inscriere: 10 iulie

Contribuție financiară: 30 RON (Prețul include materialele necesare atelierului, o înghețată și o oranjadă/limonadă din partea Ceainăriei Ceai et caetera)

Toti participantii vor primi diplome de participare.

Unde?

Ceainăria Ceai et caetera,

Str. Latină nr.15, Brașov

Detalii:

Mărturii de la participantii la ateliere similare poți citi aici: http://www.gabrielapopescu.ro/psiholog-brasov-3/

Web: www.gabrielapopescu.ro

Revista de autocunoaștere și psihoterapie: http://www.povesteameadeviata.ro

Blog: http://transactionalanalysis.wordpress.com

Seară de Joc si joacă – competiție între echipe

Joi, 16 iulie 2015, ora 18h30

“Joc și joacă” este un concept diferit de competiție între echipe, prin care îmbinăm cunoștințele, îndemânarea și colaborarea, toate sub forma unor jocuri. Echipele, formate din 3-4 persoane, se vor întrece într-o serie de probe care implică îndemânare, coordonare, logică, cunoștințe și colaborare.

Ne jucăm, dar și câștigăm! Echipa câștigătoare va primi un voucher pe care îl va putea folosi în ceainărie. Valoarea voucher-ului reprezintă suma totală strânsă în seara competiției. Fiecare participant, pentru a intra în concurs, va achita o taxă de 5 lei.

Prima parte a competiției presupune o serie de probe mai mici, la care întrega echipă va trebui să lucreze împreună, contra cronometru, pentru a obține cât mai multe puncte. Probele sunt variate și pot să fie diferite la fiecare ediție: muzică, imagini, cunoștințe generale, realizarea unor modele folosind hârtie, puzzle-uri scurte, ghicitori etc. În a doua parte a competiției, fiecare membru al echipei va participa la câte un joc scurt (board game sau probă de îndemânare), împotriva reprezentanților celorlalte echipe.

Pentru o seară în care competiția, îndemânarea și joaca se iau de mână, scrie-ne componența echipei tale (numele coechipierilor) și numele echipei pe adresa contact@lumeaboardgames.ro până miercuri, 15 iulie.

P.s. Pentru o bună desfășurare a competiției, limităm numărul echipelor la 7. Grăbește-te să prinzi un loc pentru echipa ta!

 Schimb de cărți

Duminică, 19 iulie 2015, 19h00

Vino cu o carte pe care ai citit-o și ti-a plăcut. Povestește-ne despre ea și împrumut-o unei persoane căreia i-ai trezit interesul prin povestea ta. La schimb, vei primi cel puțin o altă carte faină ! La ediția următoare ne povestești cum ți s-a părut cartea împrumutată și schimbăm din nou impresii și cărți. Hai și tu în comunitatea iubitorilor de cărți!

 

Clubul de Board games reloaded

Vara aceasta, Clubul de Board games caută noi membri! În fiecare zi de luni, începând cu ora 19.00, un nou joc așteaptă cuminte să fie descoperit și exploatat la maxim. Sunt pregătite jocuri ce fac o incursiune în istorie, precum Praetor, jocuri pentru cei ce iubesc trenurile (Ticket to Ride, Colt Express) și jocuri de povești de seri de vară ca Dixit Odyssey și multe altele.

Oricare ar fi abilitatea ta, în jocurile Board games vei descoperi întotdeauna cum să o exersezi. Atenție! Provoacă dependență!

Friday Night Magic

În fiecare vineri de la 19h00

Magic The Gathering este primul joc apărut, de tipul “trading card game”. În 2011, la nivel mondial, comunitatea avea peste 11 milioane de jucători. Persoanele interesate să se distreze, dar care vor să își dezvolte abilitățile strategice sunt așteptate în fiecare zi de vineri, să intre în comunitatea jucătorilor de Magic The Gathering, din Brașov.

 

Colțul cu idei istețe și cu personalitate: cadouri sau pretexte pentru a le face o bucurie celor dragi

De ziua cuiva drag sau când ai un motiv special de bucurie, în ceainărie te așteaptă un colț dedicat. Cu drag, ceainăresele te pot consilia și vei putea alege un set special de ceai, o geantă sau o creație vestimentară handmade, create de Atelier M, un puzzle sau un joc de societate de tip card game sau board game. Peste 150 de titluri te așteaptă în Lumea board games.

Sărbătorește-ți ziua de naștere la Ceai et caetera

O aniversare puțin…mai specială!

Pentru cei mici sau mari, pentru o surpriză celor dragi ție, te invităm să petreci în stilul Ceai et caetera! Motivul tău de bucurie, prilejul ceainăreselor de a te servi cu drag cu produse sănătoase: ceaiuri răcoritoare de vară, limonadă, oranjadă, sucuri proaspete și naturale 100%,  alternative sănătoase pentru gustări, prăjitură Marlenka și torturi raw vegane.

Indiferent  pentru care dintre spațiile de care dispunem vei opta, atmosfera va fi mereu una relaxată.

Multitudinea de jocuri colorate deschise în ceainărie îi vor purta pe toți cei mici și/sau mari în lumea magică Board games.

Cei mici vor fi primiți într-o sală decorată special de petrecere cu baloane colorate, cărți de povești, mini-jucării de pluș. Vor găsi de asemenea puzzle-uri, jocuri de strategie pentru vârsta lor.

Vă așteptăm!

Cu drag,

Prietenii tăi de la Ceai et caetera

Mai multe detalii despre toate activitățile care au loc în ceainărie, puteți găsi accesând:

www.ceaietc.ro

http://www.facebook.com/ceaietc

 

Programul ceainăriei:

Luni – Vineri: 14h00-23h00

Sâmbătă – Duminică: 13h00-23h00

Ultima comandă: ora 22h00

 p.s.: Vă mulțumim că ne sunteți alături și dornici de a continua împreună povestea începută pe strada Castelului acum șase ani. De trei ani, ne găsiți în pitorescul Șchei.

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Evenimente la Ceai et caetera iulie 2015 , 5.0 out of 5 based on 1 rating
Categories: Diverse Tags:
 1. Nici un comentariu momentan.
 1. decembrie 26th, 2017 la 05:58 | #1
 2. decembrie 26th, 2017 la 06:55 | #2
 3. decembrie 27th, 2017 la 14:32 | #3
 4. ianuarie 3rd, 2018 la 18:22 | #4
 5. ianuarie 3rd, 2018 la 19:28 | #5
 6. ianuarie 4th, 2018 la 01:13 | #6
 7. ianuarie 11th, 2018 la 18:45 | #7
 8. ianuarie 15th, 2018 la 03:00 | #8
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.