Acasă > Diverse > Biblioterapia sau vindecarea afecţiunilor prin lectură

Biblioterapia sau vindecarea afecţiunilor prin lectură

În antichitate, grecii plasau deasupra bibliotecilor cuvintele “loc de vindecare pentru suflet”. Ne-au trebuit aproape două mii de ani pentru a începe să ne dăm seama că aceasta nu era o simplă metaforă…

Biblioterapia sau tratarea afecţiunilor prin intermediul lecturii – de la proză şi poezie până la cărţi motivaţionale – începe să câştige tot mai mult teren. În Marea Britanie, de pildă, începând cu luna mai 2013, va intra în vigoare programul “Cărţi pe reţetă”, un program guvernamental sprijinit de asociaţiile medicale şi asociaţiile librarilor, prin intermediul căruia medicii pot prescrie pacienţilor o serie de cărţi drept tratament.

Mai exact, pentru pacienţii care suferă de anxietate, depresii, fobii sau alte afecţiuni asemănătoare, medicii vor elibera o reţetă care echivalează cu un abonament gratuit la biblioteca locală, unde pacienţii vor putea să-şi aleagă lecturile dintr-o serie de cărţi special alese, în funcţie de afecţiunile specifice.

Potrivit cercetărilor, lectura reduce starea de stres cu 67%, iar riscul apariţiei unor boli psihice este redus cu mai mult de o treime. În plus, cercetările au evidenţiat faptul că lectura poate fi eficientă în tratarea alcoolismului.

Cei interesaţi să afle mai multe despre biblioterapie pot citi un document pdf realizat de guvernul britanic şi pot găsi date interesante pe pagina dedicată de wikipedia.

aflaţi mai multe aici:

http://webcultura.ro/biblioterapia-vindecarea-afectiunilor-prin-lectura/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+WebCulturaro+%28webcultura.ro%29

articol preluat de pe site-ul www.webcultura.ro

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Biblioterapia sau vindecarea afecţiunilor prin lectură , 5.0 out of 5 based on 5 ratings
Categories: Diverse Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. decembrie 30th, 2017 la 15:10 | #1
  2. ianuarie 5th, 2018 la 01:16 | #2
  3. ianuarie 9th, 2018 la 03:49 | #3
  4. ianuarie 9th, 2018 la 10:18 | #4
  5. ianuarie 10th, 2018 la 22:02 | #5
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.