Acasă > Evenimente > Tune Up şi teatru social

Tune Up şi teatru social

Tinerii, liceenii, stundenţii, profesorii şi bibliotecarii care au participat la evenimentul de teatru-social organizat în cadrul proiectului Tune-Up, de Fundaţia Chance for Life în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, au avut posibilitatea să experimenteze metoda teatrului-forum şi să-i cunoască pe voluntarii din Anglia şi Italia implicaţi în proiect.

Despre teatru-social

Augusto Boal, părintele acestei metode de implicare a comunităţii, este unul dintre dramaturgii care au înţeles impactul pe care teatrul îl poate avea în schimbarea socială, în motivarea oamenilor de a se implica, în schimbarea de atitudini şi mentalităţi a indivizilor, a comunităţilor. El a început să exploreze posibilitatea de a transforma simplii spectatori ai pieselor lui în persoane implicate, chiar actori în piesele de teatru, pentru a deveni ulterior persoane implicate şi in comunitate.

În  toate piesele de teatru-social, momentul cel mai reprezentativ este acela, când în sesiunea introductivă, JOKERUL conştientizează spectatorii de faptul că fiecare dintre noi poate cădea victimă a discriminării de orice gen. În sala se face linişte, iar feţele lor devin subit mai serioase. Este un moment în care insight-ul din partea participanţilor este unul puternic, şi când acest lucru se întâmplă, teatru social îşi atinge scopul şi devine o armă redutabilă în lupta cu prejudecăţile şi discriminarea.

Câteva imagini de la eveniment.

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Tune Up şi teatru social, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Categories: Evenimente Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. ianuarie 2nd, 2018 la 07:20 | #1
  2. ianuarie 10th, 2018 la 02:11 | #2
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.