Arhivă

Arhivă pentru septembrie, 2019

Demonstrații 3D Printing în biblioteci – introducerea noilor tehnologii în educația copiilor și tinerilor, cu suportul Google

septembrie 30th, 2019 Fără comentarii

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR, având ca parteneri Biblioteca Națională a României, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu” Buzău, Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș și Biblioteca Județeană “V.A. Urechia” Galați, cu implicarea ECDL ROMANIA, va implementa, în perioada 07-17 octombrie 2019, sub egida Săptămânii Europene a Programării, proiectul cu titlul 3D Printing Challenge in Libraries – Innovation and Tech Practice for Students, finanțat de Google, în cadrul competiției Google’s Europe Code Week Grants.

Proiectul propune organizarea de ateliere de modelare & imprimare 3D (câte unul în fiecare locație: București, Cluj, Brașov, Pitești, Buzău și Galați), prin intermediul cărora tehnologia inovativă este prezentă în biblioteci, fiind prezentată copiilor și tinerilor din grupuri vulnerabile. Având în vedere că bibliotecile sunt spații conectate la tehnologie și deschise la inovație, în cadrul atelierelor 3D Printing, copiii și tinerii se vor familiariza cu tehnicile de modelare şi imprimare 3D și cu beneficiile aduse de utilizarea acestei noi tehnologii în practica de zi cu zi, în activitatea educațională, dar și în perspectiva diversificării ocupațiilor și a unei piețe a muncii din ce în ce mai competitive.

Calendarul atelierelor va avea următoarea structură:
– Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj (Calea Dorobanţilor nr. 104, Cluj-Napoca)
07.10.2019, orele 12.00-15.00
– Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22, Sector 3, București)
10.10.2019, orele 12.00-15.00
– Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu” Buzău (Complexul comercial Galleria Mall, Buzău, Bulevardul Unirii Nr. 301A)
11.10.2019, orele 12.00-15.00
– Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov (B-dul Eroilor Nr. 33-35, Brașov)
14.10.2019, orele 12.00-15.00
– Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș
15.10.2019, orele 12.00-15.00
– Biblioteca Județeană “V.A. Urechia” Galați, sediul central din str. Mihai Bravu nr. 16, Galați, sala Mihai Eminescu, et I
17.10.2019, orele 14.00-17.00

Prin această intervenție educațională bazată pe noile tehnologii, ANBPR, bibliotecile partenere și ECDL ROMANIA doresc să contribuie la familiarizarea unui grup de 600 utilizatori ai serviciilor de bibliotecă (între 11-18 ani) cu tehnicile de modelare şi imprimare 3D, precum și cu beneficiile noilor tehnologii pentru transformarea digitală a predării/învățării și formarea unei comunități de copii și tineri creativi, deschiși la inovație și receptivi la provocările lumii digitale.

Despre ANBPR: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizație profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Rațiunea de a fi a acestei organizații este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan național, asteptările, nevoile și interesele celor care, prin profesie, preocupări și atribuții susțin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei și a științelor informării și documentării.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informații:
Ioana Crihană
Director Executiv
ANBPR
tel./fax: (+40) 758 220 291
email: anbpr_ro@yahoo.com

Categories: Evenimente Tags: , ,

Festivalul de literatură SF – AntareSFest, 2019

septembrie 30th, 2019 Fără comentarii

Clubul Antares și Asociația Antares Science-Fiction& Fantasy Club Brașov, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Barițiu” și Consiliul Județean Brașov, având sprijinul Asociației Medicilor Dentiști din Brașov, organizează cea de-a III-a ediție a Festivalului de literatură și artă science-fiction și fantasy, AntareSFest – „Încotro, Homo Cosmicus?”.
Evenimentul, cu participare internațională, care va avea loc în perioada 4-6 octombrie 2019, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, are ca temă centrală „50 de ani de la prima aselenizare, misiunea spațială Apollo 11”.
Și-au confirmat prezența autori de renume ai SF-ului românesc, oameni de știință, publiciști, graficieni, artiști plastici, edituri, precum și o delegație de scriitori de SF și creatori de bandă desenată din Ungaria. Toți vor fi întâmpinați de Anty – mascota astronaut.
Astfel, timp de trei zile, la Brașov vor fi dezbateri tematice despre situația SF-ului românesc pe plan național și internațional, lansări de carte SF, lectură liberă, expoziții de grafică și bandă desenată, precum și ateliere cu specific SF și Fantasy, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ineditul la acest festival va fi standul de artizanat cu teme SF și Fantasy, pe lângă cel de bandă desenată „Comics Didactic”.
Pentru mai mult divertisment, organizatorii au inclus în program proiecții de film, dans tematic, concursuri cu premii și parada costumelor „Cosplay”, pe traseul Livada Poștei – Piața Sfatului.
Evenimentul se va încheia cu decernare de premii pentru cel mai bun roman SFFH (science-fiction-fantasy-horror) apărut în 2018, cel mai bun debut SFFH din 2018, cea mai bună povestire SFFH din 2018. De asemenea, vor fi acordate premii pentru merite deosebite în promovarea literaturii SF românești și pentru implicare personală în susținerea și promovarea literaturii și artei de gen românești.

Programul detaliat – http://antares-club.ro/antaresfest2019/program.pdf

„Scopul acestui festival este de promovare a SF-ului românesc, a scriitorilor și a graficienilor autohtoni, a debutanților de toate vârstele, cu precădere a tinerilor cu pasiune pentru aceste genuri literare, elevi de gimnaziu, liceu și studenți. De asemenea, dorim să descoperim noi talente, prin atelierele de scriere creativă și cele de grafică”, a declarat președintele Asociației Antares Science-Fiction&Fantasy Club Brașov, Nic Dobre.
Publicul este așteptat pe tot parcursul evenimentului, de vineri până duminică. Intrarea este liberă.

Despre Clubul Antares Brașov și AntareSFest:

Înființat în anul 1981, Clubul Antares Brașov a fost dedicat literaturii science-fiction, dar incluzând și alte domenii conexe precum: fantasy, astronomie, ozn-istică, supranatural și borderline, popularizarea științei, fenomene neelucidate, filosofie, eseistică, muzică, filme, arte vizuale și o serie de alte categorii de interes, genuri, subgenuri și specii literare, cuprinse toate sub generoasa umbrelă a literaturii SF.
Misiunea Clubului și a Academiei Antares este susținerea și protejarea dezvoltării literaturii science-fiction & fantasy românești, pornind de la autorii brașoveni, care nu sunt puțini, pentru promovarea creației literare în scopul de a oferi sprijin și șanse egale tuturor celor talentați care doresc să se afirme, pentru formarea unei baze reale de cunoștințe și informații în domeniul SF-ului.

În 2016, Clubul Antares se constituie în persoană juridică sub numele Asociația Antares Science Fiction & Fantasy Club Brașov.

Printre proiectele la nivel național demarate din anul 2017 se numărăr AntareSFest, un festival literar și artistic, dedicat SF-ului românesc, festival nominalizat de Consorțiul Cultural Corona la Premiul pentru „Proiect Literar 2018”, și Colecția de povestiri science-fiction și fantasy pentru Nevăzători, ajunsă la ediția a III-a, în format Braille, broșură și audio-book, la alcătuirea căreia participă scriitori din toată țara.

Categories: Evenimente Tags:

Nocturna bibliotecilor – detalii

septembrie 27th, 2019 Fără comentarii

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Braşov continuă activitățile culturale prin care susține Anul Cărții în România prin organizarea celei de a X-a ediții a Nocturnei Bibliotecilor la Brașov, eveniment cultural național inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 septembrie 2019, începând de la orele 17,30 până la orele 24,00, în Livada Poştei (Sediul Central şi Casa Baiulescu), precum şi la Secţia de copii şi tineret (strada Iuliu Maniu nr. 6) şi la Filiala nr. 5 (Bd. Griviţei nr. 51). Intrarea gratuită

Sub motto-ul CARTE DIEM!, invităm braşovenii să ia parte la o multitudine de activități organizate la sediul central și în filialele bibliotecii prin care ne dorim să prezentăm CARTEA din perspectivă artistică, CARTEA ca mijloc autentic de dezvoltare și susținere a creativității și a inovației, să descoperim noi dimensiuni ale lecturii.

Astfel îndrăgostiţilor de carte şi citit Nocturna bibliotecilor la Braşov oferă lecturi publice în atelierul multilingv Turnul Babel, o expoziţie de carte specială dedicată florilor (Bookuria florilor), dezbateri tematice despre cartea de cinema, de literatură SF, de artă, de afaceri, de dezvoltare personală, prilejuind întâlniri cu cinefilii, iubitorii de SF, artiştii preocupaţi de design grafic, oamenii de afaceri, experţi. De-a poezia va fi o întâlnire aparte, recitalurile poetice moderate de poetul şi profesorul Robert Gabriel Elekes promiţând descoperirea creaţiile tinerilor. La acestea se adaugă lansarea de carte şi spectacolul de teatru pentru copii. Melomanii se pot bucura de concertele trupei Selfish Murphy şi cvartetului Academic Clarinet. Împătimiţii de artă şi meşteşug se vor bucura de şezătoare şi atelierul de caligrafie, precum şi de iniţierea în arta floristică ikebana, expresii ale excelenţei artistic. Nu lipseşte tehnologia, atelierele STEM de chimie şi microbiologie cu Muzeul Pedagogic Braşov şi aplicaţiile de realitate virtuală fiind organizate la Filiala 5. În sfârşit, totul va fi agrementat de jocuri educaţionale, audiţii muzicale şi ateliere de semne de carte. Intrarea gratuită

Parteneri Alchemy Hub, Asociaţia culturală Kunstadt, Asociaţia femeilor de afaceri şi conducătoare de întreprinderi, Centrul cultural Musashino, Clubul ilustratorilor de carte Braşov, Club SF Antares Braşov, Coson Media, Muzeul Pedagogic din Braşov, Virtuality Braşov.

Vă aşteptăm să descoperiţi biblioteca noastră şi să împărtăşim împreună bucuria lecturii!

Nocturna Bibliotecilor la Braşov – ediţia a X-a, 2019 – Detalii despre activităţi

Turnul Babel – atelier multilingv – Casa Baiulescu, parter, Biblioteca Franceză, 18,00-20,00

Bibliotecile engleză, franceză şi maghiară vă invită să exploraţi spaţii culturale noi, într-o dezbatere despre scopul lecturii şi al experienţelor legate de învăţarea unei limbi străine. Invitaţii serii vor iniţia şi vor media discuţii despre importanţa lecturii, vor împărtăşi celor prezenţi momente din experienţa lor de vorbitori ai unei limbi străine şi vor lectura pasaje reprezentative din literatura scrisă în limbile pe care le vorbesc. Sunt vizaţi vorbitori native, care vor împărtăşi apoi şi exerciţiul lor lingvistic despre învăţarea şi vorbirea limbii române.
Invitaţi: Laurent Jouault (Franţa), Yesenia Ccori Garcia (Peru), Bartos Zsuzsanna (Tg. Secuiescu), Modesta Peralta Sosa (Republica Dominicană), Mariacamila Salas Barriga (Columbia), Eymi Córdova Mora (Cuba)

Jocul strategic CUiB – Casa Baiulescu, parter, Biblioteca Franceză, 20,00-22,00

Jocul strategic CUiB a fost creat de Asociaţia Carpaterra Braşov în cadrul unui proiect cu finanţare nerambursabilă. Se joacă în maxim 6 jucători, fiecare pion reprezentând o pasăre migratoare (barză, cocor, cuc, gâscă, rândunică, vultur). Tabla de joc este harta lumii, iar popasurile au marcate resurse de hrană, apă şi carduri de sănătate, consumate. Există trei variante de hărţi, din 2015 cu resursele de astăzi marcate, din 2065 şi din 2165, care sunt de fapt scenarii despre cum ar putea arăta lumea atunci. Jocul cuprinde 6 runde, timp în care păsările realizează un ciclu migraţional complet (zborul din sud în nord, cuibăritul şi întoarcerea în sud). De-a lungul zborului, păsările/jucătorii se confruntă cu situaţii problematice, întâlnesc zone poluate, de agricultură extensivă, cu păduri supraexploatate, care le afectează supravieţuirea şi habitatul. Fiecare rundă este urmată de o sesiune de ajutor reciproc şi de dăruire de carduri de hrană, apă şi sănătate. Prin natura lui, jocul stimulează gândirea strategică, cooperarea şi conştientizarea importanţei protejării mediului.

Miniexpoziţie de documente, fotografii şi cărţi Lendvay Éva – Casa Baiulescu, Biblioteca Maghiară, parter, 18,00-22,00

Éva Lendvay (n. 24 aprilie 1935, Braşov – d. 13 martie 2016, Bucureşti) a fost poetă, traducătoare, prozatoare. Fiica lui Erzsébet Herskovits şi a scriitorului braşovean Szemlér Ferenc, personalitate a literaturii maghiare din România. Şi-a început studiile la şcoala primară catolică Braşov, a continuat la Liceul de muzică Braşov (între anii 1950-1954), apoi la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Filologie (1954-1959). Este membră a Filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România din 1971 şi membră a Uniunii Scriitorilor Maghiari din Budapesta din 1992. A colaborat la Utunk, Korunk, Művelődés, Convorbiri literare, România literară, Brassói Lapok etc. În anul 2010 a primit titlul de Cetăţean de Onoare a oraşului Braşov.

Nocturna Bibliotecilor la Braşov – ediţia a X-a, 2019 – Detalii despre activităţi

Atelier de Caligrafie – Mai mult decât cuvinte

Sediul Central, parter, Direcţiune, orele 17,30-18,30

“Gest tandem între mână şi inimă, expresia armoniei interioare, caligrafia ne poartă print imp înspre azi, reamintindu-ne bucuria scrisului cu grijă, lent, cu atenţie spre forma perfecta. Altădată arta scrisului frumos era un mare favor dezvăluit doar celor aleşi. Astăzi este de multe ori depăşită de viteza noilor instrumente de scris sau a tehnologiei. Însă noi, unii, ştim că frumuseţea este în gesture mici, migălite cu respect pentru scris şi scriere şi carte. Caligrafia aşteaptă tăcută până când te îndrăgosteşti de ea”

Atelier susţinut de Anca Liliana Timiş

Vârsta minimă de participare: 12 ani

Concert cu trupa Selfish Murphy (rock irlandez) – Sediul Central, Sala de lectură, 20,30-21,30

Trupa Selfish Murphy a fost formată în anul 2011 în Transilvania, România. Trupa abordează un stil de muzică numit celtic/punk rock, irlandez, necunoscut până atunci în România. Cântecele lor transmit un sentiment unic al stilului de viaţă celtic şi irlandez. În tracklist-ul trupei se regăsesc cântece tradiţionale irlandeze cunoscute în întreaga lume (“Drunken Sailor”, “All For Me Grog”, “Leaving of Liverpool”, “Wild Rover”) redate în versiune celtică/punk irlandez. Formaţia a susţinut concrete în 14 ţări (Olanda, Ungaria, Slovacia, Serbia, Slovenia, Cehia, Polonia, Germania, Italia, Suedia, Belgia, Franţa, Spania, Austria) şi a participat la festivaluri prestigioase.

Concert cu cvartetul Academic Clarinet – Sediul Central, Sala de lectură, 22,00-23,00

La iniţiativa lui Iulian Rusu, în 2008, a luat fiinţă ansamblul alcătuit din membrii partidei de clarinet din cadrul Filarmonicii Braşov. Acest ansamblu, format din instrumentişti valoroşi cu merite personale deosebite, are în componenţa sa, pentru acest eveniment, următorii artişti: Iulian Rusu, Emil Lancea, Marius Oprea, Ilie Carp şi Ovidiu Nauncef (percuţie)
Cvartetul Academic a susţinut numeroase recitaluri, repertoriul formaţiei cuprinzând lucrări ce aparţin tuturor stilurilor şi tuturor epocilor de creaţie. Muzicienii ce compun acest ansamblu prezintă publicului un repertoriu bine ales şi interpretat într-o manieră personală, bazată pe măiestire artistică de înalt nivel. Toate aceste calităţi au contribuit la afirmarea acestui ansamblu, făcând, ca în scurt timp, să devină cunoscut şi apreciat. Adăugarea instrumentelor de percuţie a dus la îmbogăţirea coloristicii timbrale şi imprimarea unui suflu nou în dinamica formaţiei.

Cartea de cinema – Sediul Central, Sala de lectură, 23,00-24,00

Descoperim magia cărţilor prin intermediul limbajului cinematografic, în cadrul unui atelier susţinut de Mara Oprişiu, asociaţia culturală KunSTadt. O întâlnire în care va fi prezentată o selecţie a booktrailerelor realizate de tineri în cadrul proiectului CLIPLIT – Carte în 7Arte, a celor realizate de edituri sau a booktrailerelor de autor, urmată de o discuţie legată de modalitatea de realizare a unui booktrailer şi de prezentarea concursului cliplit.ro, deschis până în data de 15 octombrie 2019, adresat tuturor iubitorilor de literatură şi cinematografie.

Cartea de meşteşugit – Sediul Central, Mediatecă, 17,00 – 18,00

“Şezătoare la Braşov” este un proiect pornit în comunitatea braşoveană. A luat naştere la Biblioteca Judeţeană Braşov în 21 februarie 2015, iniţiat de un grup de 12 persoane iubitoare de port popular, iar, cu ajutorul platformei Facebook, grupul numără astăzi peste 1895 de membri de toate vârstele, din Braşov, din oraşele şi satele judeţului, din alte judeţe şi chiar din afara ţării.
Membrele grupului se întâlnesc lunar la Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu” Braşov şi, ocazional, în alte localităţi precum Prejmer, Bucium, Făgăraş, Hărman, Săcele, Drăguş, Veneţia de Sus şi altele. Pasionate de tradiţiile şi de portul popular românesc, membrele grupului cos din plăcere, împărtăşind cu drag din cunoştinţele dobândite, îndrumând şi ajutând persoanele doritoare să croiască şi să coasă o ie / o cămaşă tradiţională.

Cartea artistică – Sediul Central, Mediatecă, 20,30 – 21,30

Clubul ilustratorilor Braşov este o comunitate mica de artişti care participă împreună la evenimente de artă. Clubul a fost înfiinţat de către Xenia Pamfil şi Agata Secelean la începutul anului 2018, iar de atunci membrii se întâlnesc regulat pentru discuţii sau pentru a desena împreună. În 2018 au organizat două expoziţii de grup, una la Festivalul international C’Art Fest la Cristian şi una la Art onezero, în cadrul Nopţii albe a galeriilor Braşov.
Cea mai recentă expoziţie, organizată la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, a adus în atenţia braşovenilor ilustraţii cu tematică diversă, realizate pe pânză sau hârtie ori în format digital.
Cu prilejul Nocturnei Bibliotecilor, membrii grupului au pregătit mai multe “cărţi artistice” pe care vă invite să le descoperiţi şi “citiţi” împreună.

De-a poezia cu Robert Gabriel Elekes – Sediul Central, Mediatecă, 21,30 – 22,30

O primă seară de lecturi după vacanța de vară şi înainte să înceapă noul sezon Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets. Haideți sâmbătă de la ora 21,30 la Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu” Braşov la „De-a Poezia” ca să îi ascultați citind pe studenții și masteranzii de la Cenaclul „Corpul T” condus de Dan Ţăranu şi dacă vreți, să citiți și voi un poem în cadrul Nocturna Bibliotecilor 2019.

Lansare de carte şi Teatru pentru copii – Secţia de copii şi tineret (Strada Iuliu Maniu 6)

17,30-18,30 – Lansare de carte “Nastratin Hogea cel de înţelepciune” de Cristina Grecu

Care este secretul tinereţii veşnice? Să rămânem copii, curioşi, îndrăzneţi şi plini de veselie. Care este secretul vieţii fără de moarte? Să scriem poveşti care să dăinuie peste generaţii. Un asemenea personaj care a încântat generaţii la rând prin umorul şi glumele sale cu tâlc a fost Nastratin Hogea. Poveştile, peripeţiile şi pildele sale sunt rescrise în versui de Cristina Grecu într-o ediţie nouă, cu ilustraţii atrăgătoare. Copii, luaţi pe părinţi de mână şi veniţi la întâlnirea cu înţeleptul hoge!

18,30-19,30 – “Prinţ şi cerşetor”, teatru pentru copii cu trupa Lada de poveşti

Publicată în anul 1881, Aventura prinţului Eduard al VI-lea, care şi-a schimbat locul cu un băiat sărman, în Anglia secolului al XVI-lea, a fost prima incursiune a lui Mark Twain în domeniul povestirilor istorice. Scriitorul American considera romanul Prinţ şi cerşetor cea mai bună dintre lucrările sale, desi aceasta n-a fost niciodată la fel de popular ca povestirile despre Huckleberry Finn şi Tom Sawyer.
Scenografie: Gabriela Dan
Cu Cristina Voicu şi Elena Diaconu

Ateliere STEM pentru copii şi Aplicaţii de realitate virtuală
Filiala 5, Bd. Griviţei 51

Noapte magică la filiala 5!!! Vă aşteptăm cu drag la Biblioteca Filiala nr 5 de pe Bd. Grivitei nr. 51 Braşov, sâmbătă seara, 28 septembrie, de la ora 18! Vino cu noi să pătrundem în alte lumi misterioase! Nocturna bibliotecilor aduce în acest an la filiala 5, experimente ştiinţifice cum nu
s-au mai văzut şi jocuri de realitate virtuală, o experiență VR completă, ghidată, către alte realități. Dacă ai între 7 şi 107 ani, hai si tu sa te bucuri de realitatea virtuală!
Vom începe la ora 18,00 cu chimie în bucătărie cu următoarele activitati:
– Balonul magic – obţinem dioxid de carbon și vom discuta despre importanța oxigenului în viaţa noastră.
-Soluții acide și bazice – determinăm valoarea PH-ului pentru diferite soluții (sucuri, fructe, apa)
Continuăm apoi cu Microzoo. În cadrul cursului copiii vor învăţa din ce este format un microscop și cum funcționează acesta, care este diferența între lumea microscopica și lumea macroscopică, cum se realizează un preparat microscopic. La final copiii vor studia la microscop fiecare preparat. Toate acestea în mijlocul jocurilor de realitatea virtuală care ne vor purta către alte lumi.
La Atelierele de Chimie si Microzoo ce se vor desfăşura la Filiala 5 a Bibliotecii Judetene, sâmbătă 28 septembrie începând cu ora 18, vă rugăm să aveţi în vedere că sunt locuri limitate. Doar câte 10 participanţi la fiecare dintre ateliere. De aceea vă invităm să vă înscrieţi în prealabil. Telefonul Filialei este 0268423980.
Vă aşteptăm cu drag la filiala 5, sâmbătă 18 septembrie de la ora 18,00. Intrarea este liberă!!!

Categories: Evenimente Tags:

Nocturna bibliotecilor – program

septembrie 27th, 2019 Fără comentarii

SEDIUL CENTRAL (BD. EROILOR, NR. 35)

SALA DE LECTURĂ (etaj)

20.30 – 21.30 Selfish Murphy, trupă de rock irlandez
22.00 – 23.00 Academic Clarinet Cvartet
23.00 – 24.00 Cartea de cinema cu Asociația KunSTadt
Bookuria florilor – expoziție de carte

MEDIATECĂ (etaj)
17.00 – 18.00 Cartea de meșteșugit cu grupul Șezătoare la Brașov
18.00 – 19.00 Cartea de business cu Asociația Femeilor de Afaceri Brașov
19.00 – 20.00 Atelier Ikebana cu Centrul Cultural Musashino
20.30 – 21.30 Cartea artistică, Clubul Ilustratorilor de Carte Brașov
21.30 – 22.30 De-a poezia cu Robert Gabriel Elekes
DIRECȚIUNE (parter)
17.30 – 18.30 Atelier de Caligrafie cu Anca Liliana Timiș
19.00 – 20.00 Cartea SF cu Antares Club
20.00 – 21.00 Cartea de dezvoltare personală cu Alchemy Hub

CASA BAIULESCU (BD. EROILOR, NR. 33, parter, Biblioteca Franceză şi Maghiară)

18.00 – 20.00 Turnul Babel, atelier de lectură multilingv – Mediateca francofonă
20.00 – 22.00 Jocul educaţional Cuib – Mediateca francofonă
20.00 – 22.00 Atelier de semne de carte – Biblioteca maghiară
Miniexpoziţie de carte şi documente despre poeta şi traducătoarea Lendvay Éva – Biblioteca Maghiară

FILIALA 5 (Bd. Griviţei, nr. 51)

18.00 – 19.00 Ateliere STEM pentru copii (Chimie în bucătărie) cu Muzeul Pedagogic Brașov
20.00 – 21.00 Ateliere STEM pentru copii (Microbiologie) cu Muzeul Pedagogic Brașov
19.00 – 23.00 Aplicații de Realitate Virtuală

SECTIA PENTRU COPII SI TINERET (Str. Iuliu Maniu, nr. 6)

17.30 – 18.00 Lansare de carte, „Nastratin cel de înțelepciune plin”, de Cristina Grecu
18.30 – 19.30 „Prinț și cerșetor”, teatru pentru copii cu trupa Lada cu povești

Categories: Evenimente Tags:

Bibliobicicleta – Cărţi pe biciclete

septembrie 13th, 2019 Fără comentarii

„Bibliobicicleta – Cărți pe biciclete” este o campanie de colectare de cărți pentru Biblioteca Școlii Generale Crizbav, județul Brașov. Ideea ne-a venit de la Mihaela Bucșa, profesoară Teach for Romania la această școală. Mihaela ne-a povestit despre copiii de aici, despre provocările pe care le au, dar și despre victoriile pe care le-au adunat pas cu pas în Jurnal de fizica.

În Şcoala de la Crizbav fiecare elev va citi 15 minute în fiecare zi. Așadar vor avea nevoie de o mini-bibliotecă în fiecare clasă.

Ca urmare ne-am gândit să dăm o mână de ajutor și să unim mai multe organizații pentru a duce la capăt această misiune.

Care sunt pașii concreți?

  1. Rugăm pe cei care doresc să doneze cărți (donori) să se înscrie în acest formular https://forms.gle/LBPYGoJiXQoUbBw18

Avem nevoie de cărți pentru elevi care să fie în stare bună, relevante pentru ei și publicate în perioada 2015-2019. Aveți 2 posibilități: 1. Să aduceți cartea la bibliotecă sau să predați cartea unui biciclist voluntar, inimos care o va aduce la sediul nostru.

  1. Rugăm pe bicicliştii entuziaşti să ne ajute la colectarea şi transportul cărţilor la Crizbav. Vă rugăm să vă înscrieţi completând formularul de la adresa https://forms.gle/AqLc1LFaQ32fnUbJ6

După completarea formularului veți primi informații în legătură cu locul de unde puteți ridica cărțile de la donori.

Această campanie are loc în cadrul programului BIBLIOBICICLETA și se desfășoară în Săptămâna Mobilității Urbane 16-22 septembrie 2019.

Organizator: Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov

Parteneri: Centrul de voluntariat Braşov, Asociaţia de Educație Practică și Creativă, Asociația Visum pentru Educație și Cultură, Braşovul Pedalează, Școala Gimnazială Crizbav – judeţul Braşov

Categories: Cultura Tags: , ,

Concurs de design de mobilier de bibliotecă publică – Regulament

septembrie 11th, 2019 Fără comentarii

REGULAMENT

CONCURS DE DESIGN

Tema: Mobilier pentru o bibliotecă publică

 Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov lansează Concursul de Design pe tema Mobilier pentru o bibliotecă publică.

Concursul va avea loc în cadrul evenimentului SCIEFEST – Festival de Știință și Industrii Creative (21-24 noiembrie 2019), un eveniment care susține inovația și creativitatea, precum și antreprenoriatul.

Tema

Concursul de design pe tema Mobilier pentru o bibliotecă publică are în vedere proiectarea unor “corpuri de lectură”, ce pot fi concepute fie ca ansamblu integrat (scaun și masă de citit, împreună cu corp de iluminat, ceas etc) fie ca piese individuale.  Designerii au libertatea să proiecteze un mobilier SMART, care să integreze componente sau echipamente inteligente, să aleagă structuri și culori inovative și materiale eco-prietenoase, să acorde atenție unor poziții de ședere-lectură neconvenționale.

Cerința obligatorie este ca designul propus să sugereze ambianța adecvată pentru citit, să trimită la ideea de bibliotecă a viitorului, să fie comod, fezabil, practic, sigur, durabil și să creeze o atmosferă specifică lecturii. Totodată materialele pot fi diverse: lemn, carton și hârtie, plastic, metal, textile, sticlă, pe cât posibil reciclabile.

Cine poate participa

Concursul este deschis tuturor persoanelor creative preocupate de design: elevi și studenți la secții de design ale liceelor și instituțiilor de arte, absolvenți, masteranzi și doctoranzi ai facultăților de arhitectură, arte, design, ingineria lemnului, arhitecți, designeri, artiști plastici interesați de design, antreprenori și inițiatori de start-up-uri și makerspace-uri.

Premiile stabilite pentru etapa de creație sunt următoarele:

Premiul I – 4.000 lei sumă brută

Premiul II – 3.000 lei sumă brută

Premiul III – 2.000 lei sumă brută

Menţiune – 1.000 lei sumă brută

Calendar concurs

Lansare concurs: 11 septembrie 2019

Perioada de realizare și înscriere a proiectelor în concurs: 11 septembrie – 6 noiembrie 2019

Jurizare: 7-14 noiembrie 2019

Anunțarea câștigătorilor: 14 noiembrie 2019

Jurizare

Juriul, format din prof. univ. dr. ing. Marina Cionca (Universitatea „Transilvania” Braşov), designer Csaba Damokos (Sf. Gheorghe) şi Oana Olaru (director adjunct de specialitate Biblioteca Judeţeană Braşov), va evalua proiectele înscrise în concurs pe baza următoarelor criterii:

– respectarea cerințelor impuse de Regulamentul concursului

– concept inovativ

– originalitate

– fezabilitate

Condiții de înscriere

Proiectul care va fi depus va cuprinde următoarele:

–          Reprezentări în plan, secțiuni și detalii constructive relevante

–          Reprezentări în spațiu ale produselor proiectate (perspective)

–          Ambientarea – reprezentarea produselor proiectate într-o ambianță de bibliotecă simulată

–          Prezentarea conceptului și memoriul tehnic

Planșele se vor realiza în format A3 pdf (minim 3 planșe), iar prezentarea conceptului se face pe format A4 pdf (maximum 2 pag).

Acestea se vor trimite pe adresa  biblgb@rdsmail.ro

Proiectul va fi înscris cu precizarea titlului, numelui designerului/designerilor/echipei și a datelor de contact personale (e-mail, telefon) necesare pentru comunicare.

Pentru informații suplimentare și detalii, în perioada 11-27 septembrie 2019, persoana de contact va fi Ruxandra Nazare, telefon 0729 101 779

Termen final de depunere: vineri, 6 noiembrie, orele 14,00

Acordul de publicare

Prin participarea la acest concurs, designerii acordă bibliotecii dreptul de publicare a proiectelor pentru a fi prezentate în expoziția care se va deschide în data de 25 noiembrie 2019, la încheierea Festivalului SCIEFEST.

Câştigătorii concursului cedează toate drepturile de autor organizatorului fără pretenţii financiare prezente sau viitoare. Organizatorul va avea drepturi depline asupra lucrărilor câştigătoare, în vederea prototipării şi realizării pieselor de mobilier, atât de proprietate cât şi de difuzare website, materiale promoţionale, tv, radio etc.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

1. Prin participarea la prezentul concurs, participanţii sunt de acord ca datele lor cu caracter personal să fie prelucrate de către Organizator şi/sau partenerii acestuia cu respectarea prevederilor Regulamentului 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date şi a abrogării Directivei 95/46 / CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – denumit în continuare „GDPR”).

2. Categoriile de date personale ce vor fi prelucrate de către organizator sunt: nume, prenume, adresa, data naşterii, telefon, email, CNP, naţionalitate, semnătura olografă, cont bancar, iar datele vor fi procesate în legătura cu organizarea prezentului concurs şi acordarea premiilor.

3. Destinatarii datelor personale ale participanţilor la campanie pot fi:

• autorităţile statului (inclusiv autorităţi fiscale, autorităţi de protecţie a consumatorilor, organele abilitate prin lege, ca urmare a unei obligaţii legale a organizatorului, bănci)

• departamentul de contabilitate.

4. Datele cu caracter personal vor fi păstrate cel puţin pe durata de valabilitate a concursurlui precum şi ulterior, pe durata necesară executării obligaţiilor de către oricare dintre părţi.

Datele personale vor fi stocate atât timp cât este necesar pentru scopurile menţionate mai sus sau pe perioada de timp prevăzuta de dispoziţiile legale.

5. De asemenea, vă informâm că:

1) aveţi dreptul de a vă retrage, în orice moment, consimţământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal cu privire la datele prelucrate, fără a afecta legalitatea prelucrării bazate pe consimţământ înainte de retragerea lui;

2) aveţi dreptul de acces la datele sale personale (articolul 15 din GDPR), la rectificarea datelor personale (articolul 16 din GDPR), la ştergerea datelor personale (articolul 17 din GDPR), dreptul la restricţionarea prelucrării (art. 18 din GDPR), dreptul la portabilitatea datelor (articolul 20 din GDPR) şi dreptul de a vă opune prelucrării (articolul 21 din GDPR);

3) în situaţia în care consideraţi că datele dvs. personale sunt prelucrate în mod ilegal, aveţi dreptul de a depune o plângere la:

Autoritatea Naţionala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Web site: http://www.dataprotection.ro/

Email: anspdcp@dataprotection.ro

Adresa: B-dul General Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poştal 010336, Bucuresti, România

Telefon fix: +40.318.059.211,+40.318.059.212

Taxe şi impozite

Organizatorul se obligă să suporte impozitul datorat pentru veniturile constând în premiul obţinut de către câştigător ca urmare a prezentului Concurs, în conformitate cu prevederile din Codul fiscal, orice alte obligaţii de natură fiscală sau de orice altă natură, în legătură cu aceasta, fiind în sarcina exclusivă a câştigătorului. Premiul va fi impozitat conform legislaţiei în vigoare în momentul decernării.

Încetarea / Întreruperea concursului

Concursul poate înceta înainte de data de 6 noiembrie 2019 în cazul producerii unui eveniment ce constituie forţa majoră ori în cazul intervenirii oricărei situaţii ce poate periclita desfăşurarea Concursului, inclusiv în cazul apariţiei oricărei imposibilităţi a Organizatorului (independent de voinţa lui) de a asigura continuarea în cele mai bune condiţii a Concursului. Concursul mai poate înceta înainte de data de 6 noiembrie 2019 ori poate fi suspendat oricând în baza deciziei Organizatorilor cu condiţia ca acesta să anunţe în prealabil o astfel de situaţie.

Înscrierea în concurs înseamnă înţelegerea şi acceptarea regulamentului concursului, nefiind admise contestaţii cu privire la desemnarea câştigătorului din partea participanţilor.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare în termen de 24 (douăzecişipatru) ore, de la anunţul prealabil de prezentare a acestor modificări pe site-ul oficial al bibliotecii.

Categories: Cultura Tags:

Concurs de design de mobilier de bibliotecă publică – Anunț

septembrie 11th, 2019 Fără comentarii

Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov lansează Concursul de Design pe tema Mobilier pentru o bibliotecă publică. Concursul va avea loc în cadrul evenimentului SCIEFEST – Festival de Știință și Industrii Creative (21-24 noiembrie 2019), un eveniment care susține inovația și creativitatea, precum și antreprenoriatul.

Tema

Concursul de design pe tema Mobilier pentru o bibliotecă publică are în vedere proiectarea unor “corpuri de lectură”, ce pot fi concepute fie ca ansamblu integrat (scaun și masă de citit, împreună cu corp de iluminat, ceas etc) fie ca piese individuale.  Designerii au libertatea să proiecteze un mobilier SMART, care să integreze componente sau echipamente inteligente, să aleagă structuri și culori inovative și materiale eco-prietenoase, să acorde atenție unor poziții de ședere-lectură neconvenționale.

Cerința obligatorie este ca designul propus să sugereze ambianța adecvată pentru citit, să trimită la ideea de bibliotecă a viitorului, să fie comod, fezabil, practic, sigur, durabil și să creeze o atmosferă specifică lecturii. Totodată materialele pot fi diverse: lemn, carton și hârtie, plastic, metal, textile, sticlă, pe cât posibil reciclabile.

Cine poate participa

Concursul este deschis tuturor persoanelor creative preocupate de design: elevi și studenți la secții de design ale liceelor și instituțiilor de arte, absolvenți, masteranzi și doctoranzi ai facultăților de arhitectură, arte, design, ingineria lemnului, arhitecți, designeri, artiști plastici interesați de design, antreprenori și inițiatori de start-up-uri și makerspace-uri.

Premiile stabilite pentru etapa de creație sunt următoarele:

Premiul I – 4.000 lei sumă brută

Premiul II – 3.000 lei sumă brută

Premiul III – 2.000 lei sumă brută

Menţiune – 1.000 lei sumă brută

Calendar concurs

Lansare concurs: 11 septembrie 2019

Perioada de realizare și înscriere a proiectelor în concurs: 11 septembrie – 6 noiembrie 2019

Jurizare: 7-14 noiembrie 2019

Anunțarea câștigătorilor: 14 noiembrie 2019

Jurizare

Juriul, format din prof. univ. dr. ing. Marina Cionca (Universitatea „Transilvania” Braşov), designer Csaba Damokos (Sf. Gheorghe) şi Oana Olaru (director adjunct de specialitate Biblioteca Judeţeană Braşov), va evalua proiectele înscrise în concurs pe baza următoarelor criterii:

– respectarea cerințelor impuse de Regulamentul concursului

– concept inovativ

– originalitate

– fezabilitate

Condiții de înscriere

Proiectul care va fi depus va cuprinde următoarele:

–          Reprezentări în plan, secțiuni și detalii constructive relevante

–          Reprezentări în spațiu ale produselor proiectate (perspective)

–          Ambientarea – reprezentarea produselor proiectate într-o ambianță de bibliotecă simulată

–          Prezentarea conceptului și memoriul tehnic

Planșele se vor realiza în format A3 pdf (minim 3 planșe), iar prezentarea conceptului se face pe format A4 pdf (maximum 2 pag).

Acestea se vor trimite pe adresa  biblgb@rdsmail.ro

Proiectul va fi înscris cu precizarea titlului, numelui designerului/designerilor/echipei și a datelor de contact personale (e-mail, telefon) necesare pentru comunicare.

Pentru informații suplimentare și detalii, în perioada 11-27 septembrie 2019, persoana de contact va fi Ruxandra Nazare, telefon 0729 101 779

Termen final de depunere: vineri, 6 noiembrie, orele 14,00

Acordul de publicare

Prin participarea la acest concurs, designerii acordă bibliotecii dreptul de publicare a proiectelor pentru a fi prezentate în expoziția care se va deschide în data de 25 noiembrie 2019, la încheierea Festivalului SCIEFEST.

Câştigătorii concursului cedează toate drepturile de autor organizatorului fără pretenţii financiare prezente sau viitoare. Organizatorul va avea drepturi depline asupra lucrărilor câştigătoare, în vederea prototipării şi realizării pieselor de mobilier, atât de proprietate cât şi de difuzare website, materiale promoţionale, tv, radio etc.

Categories: Cultura Tags: ,

Invitație la lectură de Nocturna Bibliotecilor

septembrie 6th, 2019 Fără comentarii

Categories: Cultura, Evenimente Tags:

„Istorii 1877 Stories” – Expoziție multimedia interactivă, inspirată de rețelele de socializare

septembrie 4th, 2019 Fără comentarii

Proiectul cultural „Istorii 1877 Stories”. Expoziție multimedia interactivă, inspirată de rețelele de socializare este implementat de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Brașov și Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul își propune realizarea unei expoziții temporare multimedia interactivă, inspirată de rețelele de socializare (facebook, instagram, snapchat, twitter, whatsapp, reddit, youtube), care prezintă personalități și aspecte ale vieții cotidiene ale anului 1877 reflectate în corespondența de familie din arhiva Muzeului „Casa Mureșenilor” (1877 este anul cu cea mai bogată corespondență de familie), în paginile ziarului Gazeta Transilvaniei și în alte surse documentare.

Expoziția va fi amenajată în opt săli ale muzeului și va cuprinde panouri expoziționale ce vor imita modelul de comunicare on-line specific rețelelor de comunicare, instalații interactive multimedia (videoproiecții, mese interactive, holograme), precum și bunuri culturale de patrimoniu (documente memoriale, obiecte de uz personal, ziare). În cadrul expozitiei se va derula un program de activități de promovare a patrimoniului prin ateliere de educație muzeală.

Expoziția va fi deschisă în perioada septembrie 16 septembrie 2019-martie 2020.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.” 

Categories: Cultura Tags: , , ,

Pregătiri pentru Premiile ANBPR

septembrie 4th, 2019 Fără comentarii

Unul dintre obiectivele asumate prin statut de ANBPR este promovarea bibliotecarilor și a bunelor practici, precum și premierea performanțelor bibliotecilor prin acordarea anuală a premiilor asociației. Scopul acestora este recunoașterea valorilor și oferirea de modele profesionale. Conform Regulamentului simplificat, adaptat și înnoit în 2018, în 2019 s-a procedat la apelul de propuneri pentru premii. Din dorința unei mai bune comunicări și a transparenței, ne facem datoria de a face publice dosarele depuse pentru a fi premiate de ANBPR pentru activitatea din anul trecut.

Se cuvine să spunem că în anul 2019, conducerea ANBPR a luat în considerare propunerile primite pentru premii, atât pentru anul 2017, care nu au ajuns să fie jurizate, cât și cele pentru anul 2018. În felul acesta, a încercat să repare întârzierea înregistrată în jurizare și să facă cuvenita reparație față de cei cărora nu li s-a răspuns până acum.

Pentru anul 2017 au fost făcute doar două propuneri de către o singură filială teritorială a asociației, Filiala ANBPR Argeș: Bibliosphere – buletin trimestrial al Filialei ANBPR Argeş la categoria Cea mai bună publicaţie serială de specialitate și Steluţa Jugănaru la categoria Bibliotecarul anului pentru merite deosebite în anul 2017.

Pentru anul 2018 au aplicat șapte filiale teritoriale ale ANBPR: Cluj, Iași, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Vrancea, la care s-au adăugat două propuneri din partea Biroului Executiv, potrivit regulamentului. Iată care sunt candidații la Premiile ANBPR pe anul 2018 și categoriile unde s-au înscris și concurează:

Categoria I– Cea mai bună lucrare de specialitate – tip monografie cuprinde următoarele 7 propuneri

– Muzeul din bibliotecă: Fondul Emil Isac – vol. I: Istorie, bibliofilie, bibliografie de Ghizela Cosma, Anca Docolin, Liana Vescan – propunere Filiala ANBPR Cluj-Napoca

– Primul Război Mondial în 3D – fotografii stereoscopice din colecțiile Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” Cluj de Ghizela Cosma, Anca Docolin, Ioan Tomoiagă; prelucrarea fotografiilor Liana Vescan – propunere Filiala ANBPR Cluj-Napoca

– Dumitru Nistor, Ziuariul meu (manuscris), cuvânt înainte de Sorina Stanca, schiță biografică de Liana Vescan – propunere Filiala ANBPR Cluj-Napoca

– Corespondența principelui Al. I. Cuza reflectată în fondul de manuscrise al Bibliotecii Județene Iași de I. M. Ciubotaru – propunere Filiala ANBPR Iași

– Priviri retrospective (Bibliofilie, personalități, Dieta de la Pesta) de Marta Cordea – propunere Filiala ANBPR Satu Mare

– I. G. Sbiera: Album de familie de Elena Pintilei – propunere Filiala ANBPR Suceava

– Cultură și mentalități în epoca Marii Uniri: o perspectivă asupra modernității românești de Adrian Țiglea – propunere Filiala ANBPR Vrancea

Categoria a II-a – Cel mai bun articol/studiu de specialitate include 3 propuneri

– Prin viile de la Cotnari am pedalat pentru bibliotecă de Dorin Cozan, în BiblioMagazin, nr. 3 (25) 2018, disponibil online http://anbpr.org.ro/index.php/bibliomagazin/2018-2/an-10-nr-3-25-septembrie-2018/, p. 17 – propunere Filiala ANBPR Iași

– Corina Nicoglu (Ciuraru), Maker Space – Educaţie STEM în biblioteca publică brăileană (partea I); Bibliotecile româneşti şi mişcarea Maker (partea a II-a), în BiblioMagazin, anul X, nr. 2 (24), iunie 2018, p. 21-23, nr. 3 (25), septembrie 2018, p. 13-14 – propunere Biroul Executiv

– Biblioteca orăşenească „Tata Oancea” din Bocşa, Caraş Severin, la ceas aniversar. 65 de ani de lectură şi biblioteca publică la Bocşa de Gabriela Șerban, în Biblioteca, nr. 4/2018, p. 104-107 – propunere Biroul Executiv

Categoria a III-a – Cel mai bun program/proiect de bibliotecă – nivel Bibliotecă Județeană cuprinde 4 propuneri

– Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine coordonat de Elena Zanet – propunere Filiala ANBPR Iași

– File de poveste coordonat de Loredana Stanciu – propunere Filiala ANBPR Prahova

– Județul Satu Mare 100 de ani în 100 de imagini – propunere Filiala ANBPR Satu Mare

– Clubul de vacanță – propunere Filiala ANBPR Teleorman

Categoria a III-a – Cel mai bun program/proiect de bibliotecă – nivel Bibliotecă Comunală enumeră 3 candidaturi

– Pegas 2.0 – Primii pași în astrofotografie coordonator Dorin Cozan, Biblioteca publică din comuna Cotnari – propunere Filiala ANBPR Iași

– Aduceți un zâmbet pe chipul unui bunic de Biblioteca publică din comuna Grămești – propunere Filiala ANBPR Suceava

– Suflet și culoare pentru Țara Mea, România de Biblioteca publică din comuna Șerbăuți – propunere Filiala ANBPR Suceava

Categoria a IV-a – Cele mai bune servicii inovative de bibliotecă (inclusiv cele digitale, precum site de bibliotecă) a înregistrat doar o propunere

– Ateliere de dezvoltare personală la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman – propunere Filiala ANBPR Teleorman

Categoria a V-a – Bibliotecarul Anului cuprinde două candidaturi din partea aceleiași filiale: Raluca Istrate și Viorel Vasile Câmpean susținuți de Filiala ANBPR Satu Mare

Categoria a VI-a – Premiul „Traian Brad” pentru merite deosebite în biblioteconomie în întreaga activitate cuprinde doar o propunere, doamna Veronica Crăciun, fiind nominalizată din partea Filialei ANBPR Vrancea

Toate candidaturile merită prețuirea noastră, căci prezentarea și argumentarea nominalizărilor au arătat cu prisosință creativitatea, dedicația și munca intensă depusă de bibliotecari. Din rândul acestor nominalizări se vor alege finaliștii, al căror nume vor fi cunoscute în octombrie, la conferința de toamnă a ANBPR, BiblioNext, ce va avea loc la Miercurea Ciuc.  Până atunci, când vom cunoaște rezultatele finale ale deliberărilor Consiliului de Conducere, felicităm candidații pentru curajul și implicarea filialelor ce i-au nominalizat și urăm succes tuturor!

Categories: Diverse Tags: