Arhivă

Arhivă pentru noiembrie, 2017

Final de proiect – Muzeul jocurilor din Chemnitz (Germania)

noiembrie 23rd, 2017 Fără comentarii

„Un muzeu într-o bibliotecă, o bibliotecă într-un muzeu”

Un parteneriat româno-german

 În rândurile următoare relatăm despre un proiect Erasmus+ desfăşurat în Germania, Polonia şi România, având jocul în centrul acţiunilor. Sub titlul sugestiv „Un muzeu într-o bibliotecă, o bibliotecă într-un muzeu” a debutat colaborarea dintre Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov şi Muzeul Jocurilor din Chemnitz, care este o iniţiativă a Centrului de cercetare pentru tineret şi mediu Solaris din Germania. Primul pas a fost făcut în perioada 6-13 ianuarie 2015 când a avut loc seminarul „Ce uneşte cu adevărat Europa – jocul” la Chemnitz, organizat de Centrul Solaris. A urmat în primăvara anului 2015 vizita tinerilor germani în România, la Braşov şi întâlnirea lor cu adolescenţii români prin intermediul jocurilor. Astfel, într-o primă fază, tinerii au experimentat şi interacţionat prin jocurile aduse şi puse la dispoziţie de Muzeul jocurilor în cadrul unei expoziţii interactive de jocuri intitulată sugestiv „Învaţă jucând – Joacă învăţând”.

Practic, Muzeul Jocurilor din Chemnitz a adus, expus şi oferit spre testat aproape 600 de jocuri în biblioteca destinată copiilor şi adolescenţilor din Braşov între 20 mai şi 20 iulie 2015. A fost o vară plină, în care jocurile aduse de muzeu au atras grupuri mari de participanţi. Atât clase de elevi însoţite de profesorii lor, cât şi grupuri mai mici de prieteni şi membri ai familiilor s-au jucat şi au descoperit bucuria jocului împreună. Jocurile erau din cele mai diverse domenii, pentru toate vârstele, satisfăcând toate gusturile şi interesele, de la cele care presupuneau abilităţi sportive la cele care cereau atenţie, logică şi imaginaţie. Biblioteca a devenit un spaţiu de joacă, experiment şi interacţiune, fiind plină de grupuri ce legau relaţii mai strânse prin jocuri. Astfel, biblioteca a oferit un spaţiu de divertisment şi învăţare prin joc ce a fost una dintre ofertele verii foarte căutate. Pentru o orientare şi înţelegere uşoară a regulilor de joc, s-au tradus instrucţiunile de folosire şi regulamentele jocurilor din limba germană în limba română, ceea ce a uşurat considerabil utilizarea lor.

Proiectul a contribuit la creşterea numărului de utilizatori ai bibliotecii, a vizitelor la bibliotecă şi implicit la creşterea vizibilităţii bibliotecii. Astfel, s-au semnat parteneriate cu 18 grădiniţe şi şcoli, care au adus 558 participanţi. Bbiblioteca a primit vizita a 22 grupuri organizate la sesiunile de joc, însumând 844 participanţi, precum şi alţi 820 participanţi individuali. În total, la sesiunile de jocuri au participat 1664 persoane dintre care 479 utilizatori cu vârsta până la 7 ani, 369 persoane cu vârste între 8-14 ani şi 816 participanţi cu vârsta de peste 15 ani. Parteneriatul a fost mai mult decât reuşit.

Faptul i-a încurajat pe partenerii germani să revină în următorul an, începând din 3 octombrie 2016, cu o serie nouă de jocuri educative la biblioteca din Braşov. Interesul tinerilor braşoveni pentru jocuri era foarte mare, iar întâlnirea cu adolescenţii germani pe tărâmul comun al pasiunii pentru jocurile educative a fost cu siguranţă o experienţă utilă.

Mai mult decât atât, începând din 2016, expoziția interactivă de jocuri a devenit itinerantă, proiectul s-a dezvoltat în întreaga Românie, caravana jocurilor ajungând în bibliotecile publice din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Tg. Jiu, Reşiţa, Timişoara şi Deva, precum şi la Muzeul din Alba Iulia. Pretutindeni, publicul a fost interesat şi bibliotecarii dedicaţi au organizat sesiuni de joc, punând accent pe valoarea educativă, stimularea creativităţii şi formarea spiritului de echipă. A fost o perioada plină, în care jocurile au colindat întreaga țară, bibliotecarii le-au preluat cu drag și le-au pus la dispoziția utilizatorilor lor, organizând întâlniri și sesiuni de joc cu tinerii germanofoni, cu cadrele didactice și clasele speciale de limba germană, ce au trăit experiența jocului,  a spiritului de echipă în concurs. A fost o provocare să ducem și să aducem jocurile, să intrăm în contact cu atâția colegi de breaslă, să facem posibilă întâlnirea publicului cu jocurile. Această perioadă de intensă caravană și implicare a luat sfârșit joi, 22 noiembrie 2017, în locul unde a început totul, la jucărioteca noastră. Oaspete drag a fost Grațiela Henning, legătura noastră și persoana care ne-a inspirat, manager de proiect și brașoveancă la origine. Împreună cu echipa de la jucărioteca Filialei nr. 6 pentru copii și tineret (Melania Butnariu, Melinda Dinu, Eugenia Ghimbășan și Claudia Popescu) și cu directorul Daniel Nazare, am povestit, am evaluat, am prezentat rezultatele și am făcut planuri de viitor, gândind colaborări în domeniul adolescenților, al științei și inovației. Mulțumim Grațielei, mulțumim Centrului de tineret și mediu Solaris și Muzeului jocurilor din Chemnitz pentru șansa acestui parteneriat, din care am învățat enorm, care ne-a fost util și care ne-a permis diversificarea ofertei noastre și dezvoltarea profesională și personală atât a noastră, cât și a publicului nostru.

Jocurile științifice de la Chemnitz vor fi prezente într-o expoziție și în cadrul SCIEFEST (24-26 noiembrie 2017) și începând din 1 decembrie va ajunge la Chemnitz expoziția de fotografii ale bibliotecilor publice, ediția 2017, coordonată de Biblioteca Județeană Brașov și dedicată activităților și serviciilor bibliotecilor publice din România pentru adolescenți: BibliotecAdolescenților. Punct și de la capăt, într-un parteneriat cu trecut bogat și viitor asigurat, sperăm noi, mereu, prin implicare și creativitate!

Despre Ionel Brătianu – Conferinţele Secţiei Periodice

noiembrie 16th, 2017 Fără comentarii

Cu prilejul celebrării a 90 de ani de la moartea lui Ion I. C. Brătianu, cel care a modelat România modernă în spiritul sistemului democratic pluralist, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov organizează un ciclu de conferinţe în memoria omului de stat care a fost Ionel Brătianu (1864-1927).

Vineri, în data de 24 noiembrie, exact când se împlinesc 90 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Ionel Brătianu, va avea loc ciclul Conferinţele Secţiei Periodice. Vor conferenţia dr. Daniel Nazare – Ionel Brătianu şi ştiinţa politicii şi invitatul său, dr. Corneliu Pintilescu – Ion I. C. Brătianu: destin politic, memorie şi reprezentare istorică.

Daniel Nazare, care nu are nevoie de prezentare, va face o introducere în care va trata despre cum a reuşit Ionel Brătianu să aplice perseverent o ştiinţă a politicii în care a urmărit constant anumite obiective conform principiilor riguroase ale unui intelectual cu formaţie ştiinţifică şi tehnică. Astfel, a construit cu stăruinţă un stat ce a căpătat coerenţă asemeni unei lucrări funcţionale de mare măiestrie tehnică.

Corneliu Pintilescu s-a născut în 1981 la Braşov şi este licenţiat în istorie al Universităţii „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca (promoţia 2004). În 2010, a susţinut doctoratul la aceeaşi universitate cu o lucrare despre represiunea politică şi justiţia militară în România primului deceniu al perioadei comuniste. Cercetător postdoctorand la universitatea clujeană (2011-2013), lector universitar specializat pe istoria contemporană la Departamentul de Istorie şi Patrimoniu al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu (2013-2016), este în prezent cercetător ştiinţific gradul III la Institutul de Istorie „George Bariţiu” Cluj-Napoca. A publicat lucrarea Procesul Biserica Neagră 1958 (2008) şi Justiție militară și represiune politică în România comunistă (1948-1956). Studiu de caz: activitatea Tribunalului Militar Cluj (2012). Conferinţa sa va prezenta moştenirea istorică lăsată de Ion I. C. Brătianu în contextul centenarului Unirii din 1918. Istoricul îşi propune să înfăţişeze biografia lui Ionel Brătianu şi percepţia faţă de el în diferite perioade, de la epoca interbelică la comunism şi recuperarea sa post 1989. Prelegerea se va concentra în mod deosebit asupra implicării sale în negocierile din timpul Conferinţei de Pace de la Paris din anii 1919-1920, precum şi a rolului său în reforma agrară şi în crearea cadrului constituţional al României Mari. Fiind beneficiarul experienţei politice transmise de tatăl său, Ion I.C. Brătianu s-a afirmat ca un lider care a excelat atât în politica internaţională, cât şi în cea internă, reuşind în decurs de 12 ani (1916-1927) să îşi aducă contribuţia decisivă la realizarea Marii Uniri, la definirea sistemului politic democratic al României interbelice şi la implementarea reformelor economice, pe care le-a schiţat deja înainte de Primul Război Mondial.

Conferinţele Secţiei Periodice fac parte din programul SCIEFEST – Festival de ştiinţă şi industrii creative şi vor avea loc vineri, 24 noiembrie, de la orele 18,00, la Filiala nr. 6 pentru copii şi tineret (Strada Iuliu Maniu nr. 6). Conferinţele vor fi însoţite de o expoziţie tematică de cărţi şi reviste din fondurile bibliotecii.

Vă aşteptăm cu drag la un eveniment despre memoria noastră istorică!

Categories: Evenimente Tags:

IZILIT – Decernarea premiilor și încheierea proiectului

noiembrie 10th, 2017 Fără comentarii

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și Uniunea Editorilor din România – UER, are deosebita plăcere să vă invite luni,  13 noiembrie a.c., începând cu ora 11, la Secția pentru Copii și Tineret (Str. Iuliu Maniu nr. 6, la conferința de presă de final a proiectului iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu LITeratura.

Cu acest prilej va avea loc și ceremonia de decernare a premiilor concursului iZiLIT, un concurs destinat bibliotecilor publice care au organizat activități cu și despre noul serviciu de bibliotecă propus de aplicația iZiLIT. La acest eveniment ne bucurăm de prezența colegilor bibliotecari din țară – Vâlcea, Aiud și Satu Mare – care au avut un rol important în promovarea proiectului și care vă vor împărtăși din experiența personală și din experiența tinerilor care utilizează aplicația iZiLIT. De asemenea, o vom avea în mijlocul nostru pe doamna Ioana Crihana, director executiv al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și responsabilul pe comunicare al proiectului.

Daniel Nazare,                                                                                                                                                   Claudia Popescu,

Director                                                                                                                                                                Manager proiect

Categories: Evenimente Tags:

Program SCIEFEST

noiembrie 10th, 2017 Fără comentarii
VINERI, 24.11.2017 – Coresi Resort Shopping, Piaţa cu scena

Orele 13,00-13,30 – Deschiderea oficială

Orele 13,30-20,00 – Expoziţii şi demonstraţii la standuri

Expoziţie de fotografii spaţiale Valentin Grigore

 Neo Sense SRL şi 3D DOT SRL Braşov – piramidă holografică, instalaţie mână robotizată, imprimantă 3D

Universitatea „Transilvania” Braşov – Aplicaţii, invenţii şi proiecte inovatoare

Structuri avansate şi tehnologii inovative din lemn prezentate de ing. masterand Dan Baraboi (Facultatea de Ingineria Lemnului Braşov)

Centrul Solaris (Germania)  – expoziţie şi demonstraţie de jocuri ştiinţifice

Stand de carte SF oferit de Asociaţia Antares Club Braşov

 Ateliere

Orele 13,30-20,00 – „Atelier de evoluţie” susţinut de ASUR – Să înţelegem procesul de selecţie naturală şi ce înseamnă teoria ştiinţifică a evoluţiei – Piaţa cu scena

Standul ASUR este realizat în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa

Orele 13,30-16,00 – IZiLIT – aplicaţie inovatoare de lectură pentru smartphones creată de Biblioteca Judeţeană Braşov – Piaţa cu scena

Orele 13,30-16,00 – Atelier de pictură spaţială susţinut de Biblioteca Judeţeană Braşov – La şezătoare

Orele 13,30-16,00 – Laboratorul de vacanţă – experimente de fizică şi chimie pentru elevi de gimnaziu – Fondul Ştiinţescu Braşov – La şezătoare

Orele 17,00-20,00 – Inventicum – Ateliere STEAM HUB – La şezătoare

Orele 17,00-20,00 – RoboPlay LABS (Şcoală Generală 11) – ateliere de robotică şi programare pentru copii de gimnaziu – Fondul Ştiinţescu Braşov – La şezătoare

VINERI, 24.11.2017 – Biblioteca Judeţeană Braşov, sediul central, Livada Poştei, Filiala 6 (strada Iuliu Maniu 6)

Constelaţii Româneşti Tradiţionale – proiect realizat de Complexul Astronomic Baia Mare, cofinanţat de AFCN – parter, Filiala 6 (Strada Iuliu Maniu nr. 6)

Expoziţie de fotografii Max Teodorescu – etaj I

Orele 16,00-18,00 – Project Phoenix (Colegiul de Informatică şi Colegiul Meşotă) – programare în domeniul fizicii pentru elevi de liceu – Fondul Ştiinţescu Braşov – Filiala 6 (Strada Iuliu Maniu nr. 6), Sala de bibliotecă

Orele 16,00-18,00 – Viaţa e ştiinţă (Asociaţia pentru Educaţie Practică şi Creativă) –demonstraţii de biologie, ecologie şi meteorologie pentru elevii de gimnaziu – Fondul Ştiinţescu Braşov – Filiala 6 (Strada Iuliu Maniu nr. 6), Holul multifuncţional

Orele 18,00-20,00 – Conferinţele Secţiei Periodice organizate la împlinirea a 90 de ani de la moartea lui Ionel Brătianu, arhitectul şi designerul României mari şi moderne – Jucărioteca

dr. Daniel Nazare (Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov) – Ionel Brătianu și știința politicii

dr. Corneliu Pintilescu (Institutul de Istorie “George Bariţiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române)  – Ion I. C. Brătianu: destin politic, memorie și reprezentare istorică

SÂMBĂTĂ, 25.11.2017 – Coresi Resort Shopping, Piaţa cu scena

Orele 10,00-20,00 – Expoziţii şi demonstraţii la standuri

Expoziţie de fotografii spaţiale Valentin Grigore

Neo Sense SRL şi 3D DOT SRL Braşov  – piramidă holografică, instalaţie mână robotizată, imprimantă 3D

Universitatea „Transilvania” Braşov – Aplicaţii, invenţii şi proiecte inovatoare

Structuri avansate şi tehnologii inovative din lemn prezentate de ing. masterand Dan Baraboi (Facultatea de Ingineria Lemnului Braşov)

Centrul Solaris (Germania)  – expoziţie şi demonstraţie de jocuri ştiinţifice

Stand de carte SF oferit de Asociaţia Antares Club Braşov

Ateliere

Orele 10,00-20,00 – „Atelier de evoluţie” susţinut de ASUR – Să înţelegem procesul de selecţie naturală şi ce înseamnă teoria ştiinţifică a evoluţiei – Piaţa cu scena

Standul ASUR este realizat în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa

Orele 12,00-14,00 – Maths&Science (Colegiul Şaguna) – demonstraţii de matematică aplicată  inclusiv filme de prezentare, pentru elevii de gimnaziu şi liceu – Fondul Ştiinţescu Braşov – La şezătoare

Orele 13,00-16,00 – Clubul micilor electronişti – Ateliere STEAM HUB – La şezătoare

Orele 16,00-18,00 – Descoperă, imaginează, creează – Fondul Ştiinţescu Braşov – atelier despre energie regenerabilă pentru copiii de 8-14 ani oferit de un grup independent de părinţi

Orele 16,00-18,00 – Atelier de confecţionat roboţi din materiale reciclabile de Club Antares

SÂMBĂTĂ, 25.11.2017 – Biblioteca Judeţeană Braşov, sediul central, Livada Poştei, Filiala 6 (strada Iuliu Maniu 6)

Constelaţii Româneşti Tradiţionale – proiect realizat de Complexul Astronomic Baia Mare, cofinanţat de AFCN – parter, Filiala 6 (Strada Iuliu Maniu 6)

Expoziţie de fotografii Max Teodorescu – etaj I

18,00-20,00 – Conferinţa Evoluţia şi avantajele veninului susţinută de Ancuţa Bontaş – Filiala 6 (Strada Iuliu Maniu 6)

Lectorul va prezenta despre mecanismele evolutive ce au dus la apariţia veninului la animale. Ancuţa Bontaş este biolog şi vicepreşedinte al ASUR, co-traducător pentru cartea Autobiografia lui Charles Darwin, apărută la Editura Humanitas în anul 2017.

Prezentare efectuată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa

DUMINICĂ, 26.11.2017 – Coresi Resort Shopping, Piaţa cu scena

Orele 12,00-18,00 – Expoziţii şi demonstraţii la standuri

Expoziţie de fotografii spaţiale Valentin Grigore

Neo Sense SRL şi 3D DOT SRL Braşov  – piramidă holografică, instalaţie mână robotizată, imprimantă 3D

Universitatea „Transilvania” Braşov – Aplicaţii, invenţii şi proiecte inovatoare

Structuri avansate şi tehnologii inovative din lemn prezentate de ing. masterand Dan Baraboi (Facultatea de Ingineria Lemnului Braşov)

Centrul Solaris (Germania)  – expoziţie şi demonstraţie de jocuri ştiinţifice

Stand de carte SF oferit de Asociaţia Antares Club Braşov

Ateliere – La şezătoare

Orele 12,00-18,00 – „Atelier de evoluţie” susţinut de ASUR – Să înţelegem procesul de selecţie naturală şi ce înseamnă teoria ştiinţifică a evoluţiei – Piaţa cu scena

Standul ASUR este realizat în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa

12,00-14,00 – Atelier de desenat şi colorat Planeta mea – Antares Club

16,00-18,00 – We do Lego: construcţie şi programare roboţei – Ateliere STEAM HUB

DUMINICĂ, 26.11.2017, Biblioteca Judeţeană Braşov, Filiala 6 (strada Iuliu Maniu 6)

Programul începe de la orele 16,00:

Constelaţii Româneşti Tradiţionale – proiect realizat de Complexul Astronomic Baia Mare, cofinanţat de AFCN – Filiala 6 (Strada Iuliu Maniu 6), Jucăriotecă

Orele 16,00-17,30 – Lucian Curelaru, Viaţa în Univers – între mit şi realitatea ştiinţei

Orele 18,00-19,00 – Proiecţii susţinute de Antares Club

Orele 19,30-20,30 – Filmexperiment – Proiecţii de scurt-metraje experimentale oferite de asociaţia Kunstadt

Categories: Evenimente Tags:

SCIEFEST – Festival de ştiinţă şi industrii creative

noiembrie 10th, 2017 Fără comentarii

Trăim înconjuraţi de ştiinţă şi tehnologie, progresul tehnologiilor este foarte rapid, ritmul noilor aplicaţii alert, epoca noastră stimulând creativitatea, emergenţa unor industrii noi şi aşezând inovaţia pe primul loc în societate. Canale anume de televiziune sunt dedicate ştiinţei, experimentelor şi noilor programe, lumii animalelor explicată prin mecanismele care o generează şi prin adaptarea la mediu, fenomenelor naturale, meteorologice şi cereşti. Un festival de ştiinţă şi industrii creative este firesc în acest context.

SCIEFEST – Festival de știință și industrii creative este un eveniment organizat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, împreună cu Coresi Resort Shopping, care are drept scop, printre altele, să susțină, educația pentru inovație, proiectele experimentale și creative și antreprenoriatul.

SCIEFEST se adresează organizaţiilor şi firmelor din domeniul educaţiei, ştiinţei, industriei, tehnologiei şi mediului (IT, design și mobilier, arhitectură experimentală, industrii creative, producția de filme și jocuri video, telefonie mobilă, edituri şi librari de e-book, şcoli şi universităţi cu programe inovatoare în educaţie etc). Programul festivalului va cuprinde prezentări şi demonstraţii ale participanţilor la standuri, ateliere (de robotică, programare, imprimantă 3D, astronomie, ateliere experimentale de chimie, fizică, matematică aplicată, ateliere demonstrative de biologie, ecologie, energie regenerabilă şi meteorologie), expoziţii de fotografii astronomice, filme documentare și experimentale. Conferinţele festivalului prezintă teme interesante despre lumea înconjurătoare, dezvăluind tainele din lumea animalelor, de pildă cum a apărut veninul la animale ca mecanism de apărare ori dezbătând problema controversată a vieţii în Univers.

Festivalul va avea loc în perioada 24-26 noiembrie 2017, de vineri până duminică, la Brașov, la Biblioteca Judeţeană Braşov în Livada Poştei şi în Coresi Resort Shopping. Programul este bogat, cu activități de interes pentru toate vârstele, de la ateliere educative la expoziții de fotografii spațiale, de la conferințe la demonstrații practice de noi tehnologii lansate pe piață, de la aplicații și proiecte inovative la filme experimentale.

Parteneri şi participanţi: Antares Club Braşov, ASUR, Universitatea „Transilvania” Braşov, Fundaţia comunitară Braşov, Fondul Ştiinţescu, Centrul de cercetare pentru tineret şi mediu Solaris din Chemnitz (Germania), Neo Sense SRL Braşov, 3 D DOT Braşov SRL.

Lansarea revistei „Nihon Made – Cultură ilustrată pentru tineri”

noiembrie 2nd, 2017 Fără comentarii

nihon_made (1)Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov vă invită vineri, 3 noiembrie 2017, la lansarea revistei „Nihon made – Cultură ilustrată pentru tineri”. Evenimentul va avea loc la Secția pentru Copii și Tineret: str. Iuliu Maniu nr. 6. de la ora 13.30.

Publicația apare în cadrul proiectului cu același nume, implementat de către Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, alături de Asociația Musashino Japonia din Brașov. Proiectul editorial este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

„Nihon made – Cultură ilustrată pentru tineri”  se adresează în mod special tinerilor, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, fiind realizată în tehnica grafică japoneză manga. Subiectul constă în prezentarea aventurilor a doi adolescenți români din Brașov, într-un liceu din localitatea japoneză Musashino. Prin intermediul celor două personaje, cititorii vor afla despre cultura și tradiția japoneză, precum și despre importanța deschiderii spre dialogul cultural.

Ilustrațiile au fost realizate de către doi tineri talentați din Brașov, care, cu această ocazie, își fac debutul în lumea artistică. Abordând un gen editorial preferat de tineri, precum și prin oferirea unei prezentări vizuale atractive, Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov dorește să faciliteze apropierea tinerilor și adulților față de cultura scrisă, în calitatea ei de factor stimulator al creativității și cunoașterii. Prin intermediul celor două personaje, cititorii vor afla despre cultura și tradiția japoneză, precum și despre importanța deschiderii spre dialogul cultural.

În cadrul evenimentului participanții vor afla detalii interesante despre istoria acestui gen editorial încă nou pe piața românească și vor putea explora expoziția dedicată revistei „Nihon made”.

Pe lângă aceste activități, începând cu ora 14.00 se va desfășura și un atelier practic, dedicat tehnicii grafice manga. Rolul atelierului este acela de a explica și promova metodele de realizare a ilustrațiilor, în tehnica grafică specifică benzilor desenate japoneze (manga). Această formă de exprimare artistică a devenit un mod de viață în spațiul american și în cel european occidental. Și România se înscrie în trend-ul global, adolescenții și adulții fiind din ce în ce mai fascinați de ilustrațiile pline de farmec ale lumii manga. În acest context s-a născut și revista „Nihon made” , ca urmare a entuziasmului, pasiunii și dedicației celor doi tineri ilustratori pentru tehnica grafică japoneză. În continuarea acestei realizări dorim să acordăm și altor tineri șansa de a explora și experimenta arta grafică specifică stilului manga prin organizarea acestui atelier. Cu ajutorul artistului specialist, tinerii pot afla despre caracteristicile manga și despre tehnica de realizare a desenelor și cadrelor dintr-o bandă ilustrată japoneză.

Vă așteptăm cu drag la Secția pentru Copii și Tineret, din Strada Iuliu Maniu nr. 6.

 

Categories: Cultura, Evenimente Tags: