Arhivă

Arhivă pentru august, 2016

Concurs de idei pentru tinerii din Braşov

Adu o schimbare pentru Braşov!
Ai observat ceva ce te-a deranjat prin cartierul tău/ oraş? Ai văzut de exemplu un spaţiu verde care ar putea fi înfrumuseţat? Sau nişte copii cărora le-ai putea îmbunătăţi cumva viaţa? Poate e nevoie de un loc amenajat pentru practicarea skateboarding-ului sau a altui sport?
Sunt multe idei la care probabil şi tu te-ai gândit. Dacă ai energia şi curajul necesar, acum îţi oferim şansa de a schimba ceva în Braşov!
Ce îţi propunem?
Un concurs de idei la care să te înscrii împreună cu patru prieteni de-ai tăi. Dacă aveţi între 16 şi 30 de ani şi vreţi să vă implicaţi în comunitate, vă aşteptăm ideile de proiecte cu entuziasm şi interes.
Echipa câştigătoare îşi va putea pune ideea în practică cu ajutorul unei finanţări din partea noastră (200 euro) + îşi va prezenta proiectul într-un schimb de tineret în Portugalia, la începutul anului viitor.
Cine vă ajută şi cu ce?
Asociaţia ApIS-PM Feedback Braşov, prin Centrul de Voluntariat Braşov în parteneriat cu YUPI (Youth Union of People with Initiative) din Portugalia – vă acordăm suportul necesar (informaţii, consiliere).
Sună bine?
Dacă da, ai formularul de înscriere şi regulamentul de concurs aici http://goo.gl/XuCiwU
Aşteptăm ideile de proiecte până la data de 30 septembrie 2016, orele 18:00, pe adresa de e-mail hello@voluntarbrasov.ro
Echipa Voluntar Brasov
Categories: Diverse Tags: , ,

Conferinţe despre oraş şi oamenii lui

Oraşul Memorabil revine cu un nou ciclu de conferinţe de istorie urbană. Invitaţii sunt istorici tineri care vă vor prezenta politizarea şi comunizarea Braşovului prin noile nume pe care le căpătau străzile şi locurile cunoscute din oraş. Interesantă este conferinţa de microistorie a Marei Mărginean, ce a fost atentă la felul cum comunismul a influenţat viaţa cotidiană a muncitorilor în Braşov şi Hunedoara şi ce fel de căi de evadare au găsit oamenii.

Vineri, 2 septembrie 2016, orele 18,00, la Mansarda Casei Baiulescu (Livada Poştei, Bd. Eroilor 33, lângă Şcoala 6) vor avea loc prelegerile susţinute de:

Mara Mărginean (cercetator postdoctorand, Universitatea Babes-Bolyai) – Industrializarea dincolo de date statistice: calitatea vieții în Hunedoara și Brașov în anii ‘50.

Prezentarea propune, ca printr-o incursiune în cotidianul muncitorilor din oraşele Hunedoara si Brasov în intervalul 1950-60, să evidenţieze felul în care regimul comunist a angajat un program economic de industrializare pentru a reconfigura relaţiile sociale, dar şi modalităţile prin care populaţia a (re)acţionat. Cercetarea de micro-istorie surprinde, în plan local, ambiguităţile acţiunilor autorităţii centrale şi relaţia deseori negociată dintre putere şi forţa de muncă. Acordând o atenţie particulară felului în care activităţile din fabrică imprimă muncitorilor valenţe identitare specifice, prelegerea descrie practicile cotidiene dincolo de perimetrul industrial ca un dat al întrepătrunderilor ideologiei colectiviste şi a priorităţilor individuale.

Lector Dr. Corneliu Pintilescu
(Universitatea Lucian Blaga din Sibiu) – În locul vechii cetăţi feudale, un oraş al muncitorilor. Politizarea spațiului în Brașovul anilor `50.

Prezentarea tratează tema politizării spațiului urban în Brașovul anilor `50 de către regimul comunist prin inserarea unui mesaj politic în denumirea spațiilor publice și prin acordarea unei încărcături ideologice anumitor locuri sau părți ale orașului.

O iniţiativă a Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Braşov – Covasna – Harghita

Vă aşteptăm în Mansarda Casei Baiulescu!

Parteneri Primăria Municipiului Braşov, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov

Concurs de poezie la Reşiţa

Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Caraş-Severin, Lions Club Resita Montana, cu ajutorul Cenaclului Literar „Semenicul” din cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor Resita

Organizează

Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere”, ediţia I – 2016

Concursul se adresează creatorilor cu vârsta de până la 35 de ani, care NU sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

Concurenţii vor trimite câte 10 poeme, fie în plic, fie pe e-mail, până cel târziu în data de 10 septembrie, a.c., data poştei sau data de transmitere a e-mail-ului.

Adresă poştală: Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa, str. Libertății, nr. 40

e-mail: cdc_resita@yahoo.com

Poemele vor fi însoţite de datele de contact ale autorului (nume, adresă poştală/ e-mail, telefon).

Se acordă trei premii:

Premiul I – Premiul „Ion Chichere” – 600 de lei

Premiul II – 400 de lei

Premiul III – 200 de lei

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 19 octombrie, de la ora 18.00, în cadrul manifestării „Reşiţa în 10 dimensiuni”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa.

Pentru ridicarea premiului, prezenţa este obligatorie. Se asigură decontarea cheltuielilor de transport (pe teritoriul României) şi o noapte de cazare.

Componenţa juriului: Gheorghe Jurma – preşedinte

Clara Maria Constantin

Costel Stancu

Matei Mircioane

Cristian Bistriceanu

Categories: Cultura Tags:

Lecturi în parc – III – Parcul Centrul Civic

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov invită publicul la cea de a treia întâlnire a lecturilor în parc. Dacă este miercuri, avem lecturi în parc pentru copii şi membrii familiei dornici de poveşti. Mâine, 17 august 2016, între orele 11,00-12,00 vă aşteptăm la citit poveşti în Parcul din Centrul Civic.

De ce poveşti, poveşti şi iarăşi poveşti?! Pentru că nevoia de poveşti este o nevoie firească şi indestructibilă a oamenilor. Ascultăm şi citim poveşti aşa cum respirăm ca să trăim. Pentru că cititul de plăcere este una din rarele bucurii ale vieţii. Şi pentru că nevoia de a vorbi, povesti, relata, împărtăşi este un dar comun oamenilor, mici şi mari. Suntem înconjuraţi de poveşti, de personaje, ne plac anecdotele, amuzante sau triste, doar să ascultăm şi să explorăm cu curiozitate noi tărâmuri ale imaginaţiei. Lumea este de poveste! De altfel, lumea nu ar exista fără poveşti, istorii şi istorioare, balade şi legende ce ne înfrumuseţează viaţa!

Vino alături de biblioteca şi de oamenii ei să descoperi poveşti necunoscute, distractive şi emoţionante!

PS: În caz de vreme nefavorabile, avem soluţie de rezervă. Întâlnirea din parc se suspendă, iar lecturile se vor face la bibliotecă, în Casa Baiulescu, parter, la mediateca francofonă (lângă Şcoala 6, în Livada Poştei).

Categories: Cultura Tags: , ,

Ştiaţi că…? – Lucruri esenţiale despre biblioteci

Ştiaţi că…

1. Bugetul unei biblioteci publice din Italia, Marea Britanie , Spania are câteva rubrici esenţiale – cheltuieli curente de întreţinere, achiziţii publicaţii noi, modernizarea vechilor biblioteci (mobilier – rafturi, birouri, corpuri de iluminat, scaune, canapele etc. pentru utilizatori, echipamentele IT pentru bibliotecari şi cititori) si deschiderea de noi biblioteci moderne, prietenoase, cu un design atragator, interactive?!  Iar în fiecare an se deschid noi biblioteci de către autorităţile publice locale, care văd bibliotecile publice drept un serviciu public necesar populaţiei urbane.  Există un plan şi o strategie, care se urmăresc şi aplică în fiecare an.

2. În România, în Cluj, există o asemenea atitudine de modernizare a vechilor biblioteci filiale, susţinută financiar de administraţia judeţeană?! După încheierea lucrărilor la Cluj Arena, au început alocările bugetare pentru investiţii în bibliotecile publice.

3. Tot în Cluj există o strategie de extindere a bibliotecilor filiale ale Bibliotecii Judeţene în cartiere? Cum oraşul este în expansiune şi adaugă noi zone, Consiliul Judeţean a alocat spaţii şi bani pentru noi filiale.

Deci se poate şi în România, chiar în materie de biblioteci publice să existe viziune, să se găsească finanţare şi să se aplice ideile afirmate.  Este nevoie şi la noi de aşa ceva, de ce nu?!

Categories: Diverse Tags:

Invitaţie Sesiune despre discursul instigator la ură

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (Bucuresti) are placerea de a va invita saptamana viitoare la o scurta sesiune despre combaterea discursului instigator la ura in Romania. Sesiunea este una dedicata presei (jurnalisti, bloggeri, studenti sau profesori la jurnalism), insa printre invitati se vor numara si ONG-uri de la nivel local care lucreaza in domeniu sau in domenii conexe, precum si persoane (potential) interesate de subiect. Obiectivul secundar al sesiunii este ca presa locala sa devina familiara cu initiativele si proiectele organizatiilor de la nivel local, astfel incat in viitor sa poata acoperi mai bine subiectele legate de sectorul ONG.

 Adrian Szelmenczi de la Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei (Bucuresti), precum si un reprezentant al Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar (Brasov) vor participa in calitate de invitati speciali si ne vor impartasi din experienta si perspectivele lor. Mai multe detalii despre sesiune se regasesc in invitatia atasata, iar mai jos sunt detaliile logistice.

 Speram ca veti putea participa si asteptam confirmarea de participare la colegul meu Alexandru Miroiu (alexandru.miroiu@fdsc.ro, 0746.280.084).

Sesiunea de informare pentru presa despre discursul instigator la ura in Romania

Joi, 18 august, intre orele 10:30-13:30

Hotel Ambient (bd. Iuliu Maniu nr. 27)

Categories: Evenimente Tags:

Story telling despre monumente

DARTS – Digital Arts and Storytelling for Heritage Audience Development

POVEŞTILE MONUMENTELOR – Atelier de scriere creativă pentru copii

Hunedoara, 16 – 20 august 2016

 Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de programul Europa Creativă

 

În perioada 16 – 20 august va avea loc la Hunedoara atelierul de scriere creativă pentru copii „Poveştile monumentelor”, organizat de Asociaţia pentru Protejarea şi Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara în parteneriat cu Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara şi Muzeul Castelul Corvinilor.

„Poveştile monumentelor – atelier de scriere creativă” se adresează copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani. Vreme de 5 zile copiii vor cunoaşte istoria castelului şi a castelanilor, vor învăţa să construiască o structură narativă şi să-şi folosească creativitatea pentru a crea, singuri sau în colaborare, poveşti noi despre Castelul Corvinilor. Atelierele se vor derula între orele 10 – 13, la Castelul Corvinilor.

„Poveştile monumentelor” este un eveniment care urmăreşte implicarea publicului tânăr în activităţi de receptare şi interpretare creativă a monumentelor istorice şi este parte din proiectul de cooperare europeană „Digital Arts and Storytelling for Heritage Audience Development”. Proiectul cuprinde două ateliere de creaţie adresate publicului tânăr şi un eveniment de prezentare a rezultatelor acestor ateliere, împreună cu rezultatele concursului internaţional de creaţie derulat în cadrul proiectului DARTS. Atelierul de scriere creativă este primul dintre evenimente.

Proiectul DARTS urmărește să creeze povești despre clădiri monumente istorice din Europa, despre personajele istorice și evenimentele legate de acele clădiri, și să le comunice în moduri creative și inovatoare, folosind arta digitală și arta de a spune povești. Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană, prin programul Europa Creativă, şi de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri: Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara, Muzeul Castelul Corvinilor

Parteneri europeni: Centro Universitario Europeo per I Beni Culturali (Ravello, Italia), Alden Biesen Landcommanderij (Bilzen, Belgia) şi Universita Telematica Pegaso (Napoli, Italia), Muzeul Municipal Câmpulung Muscel

Pentru mai multe informaţii despre proiectul DARTS vă invităm să vizitaţi site-ul www.e-darts.eu şi pagina de Facebook a proiectului Poveştile monumentelor.

Pentru înscrieri şi informaţii despre ateliere: Ioan Bodochi, vicepreşedinte A.P.P.P.C.C.H, tel. 0745.267.204, apppcch@gmail.com, Adina Dragu, manager proiect, tel. 0726.896.639

Categories: Cultura Tags:

Filme pe repede înainte

Premiile 48 Hour Film Project Braşov 2016

Juriul 48 Hour Film Project Braşov 2016 a desemnat câştigătorii competiţiei din acest an. Din cele şapte echipe înscrise la start: abc team, Andrei Nica, Epic Ideas, Neo Kino-Oki, Noobz, Retromania şi The Nonsensicals toate cele şapte echipe au reuşit să predea filmul complet în termenul de 48 de ore şi astfel au intrat în compeţia 48 Hour, pentru Best City Film de la Braşov.

Cele trei elemente primite de către concurenţi la startul competiţiei şi încorporate în scurtmetrajele realizate de ei sunt: personaj – Marin/Maria Petcu, om de serviciu, recuzită – capsator de birou şi replică – „Urci cu liftul şi cobori cu etajul”. De asemenea participanţii au tras la sorţi din 30 de genuri de film, precum film mut, comedie, aventură, fabulă, poliţist şi altele,  tema filmului lor. Ei au avut la dispoziţie doar 48 de ore să scrie, să filmeze şi să monteze scurtmetrajul lor.

Juriul 48HFP Braşov 2016 l-au format Ana Maria Moldovan, Bianca Oichea, Iustinian Turcu, Alina Floroi şi Robert Elekes.

Ana Maria Moldovan este actriță a Teatrului Odeon din 2001 și a jucat în spectacolele „Gaițele” și „Pyramus & Thiesbe 4 you”, regia Alexandru Dabija și „Casanova”, regia Dragoș Galgoțiu. În 2014 a fost selectată în cadrul programului Sarajevo Talents, din cadrul festivalului de film de la Sarajevo. După diferite roluri în seriale de televiziune, a debutat în film în 2008. Ana Maria a întruchipat-o pe Irina Margareta Nistor în „Chuck Norris vs Communism”, în regia Ilincăi Călugăreanu. Acest film a fost selectat în 2015 în competiția oficială a festivalului de film independent de la Sundance și în cadrul festivalurilor Hotdocs – Toronto, Nantucket , Seattle, Edinburgh și Los Angeles.

Bianca Oichea este coregraf și performer de dans contemporan. Trăiește și se ocupă de proiecte artistice în Brașov. Demersul ei creativ se concentrează pe îmbinarea dintre interacțiune în timp real între dans și noile tehnologii, alături de mișcare, vizual și sunet, ca în spectacolul „LOE”, care a avut reprezentații anul acesta. Datorită înclinației sale eclectice și energice, Bianca activează ca manager cultural în cadrul platformei Neoteric, care are drept scop creearea de evenimente de calitate în arta contemporană.

Iustinian Turcu este actor, colaborator la Teatrul Național „Radu Stanca” și la Teatrul Pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu. El este masterand la Universitatea „Lucian Blaga” la Departamentul de Arta Teatrală. A jucat în spectacolele unor regizori și coregrafi cunoscuți precum Anca Bradu, Gigi Căciuleanu, Radu Afrim, Silviu Purcărete, Eugen Jebeleanu, Radu Nica. A participat la festivaluri naționale și internaționale în Sibiu, București, Suceava, Djakovo – Croația și la numeroase ateliere de creație.

Alina Floroi este o persoană creativă, cu experiență în televiziune, publicitate și industrii creative în general. Ea este co-fondator al Laborazon Maker Space din Brașov, calitate în care lucrează activ la promovarea culturii și creației prin expoziții, proiecte cultural-educative și promovarea creației emergente. Alături de Mara Oprișiu, este inițiatoarea BVCC – Festivalul de Cultură Liberă din Brașov. Alina a absolvit masterul de Programe Audiovizuale la UNATC I.L. Caragiale și a studiat jurnalism la Universitatea București.  A contribuit la campania de promovare a 48 Hour Film Project în 2013.

Robert G. Elekes este poet, distins cu Premiul Național de Poezie Iustin Panța pentru debut, Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, Opus Primum, Premiul de debut al revistei Familia și premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov în 2008. În 2012 a primit titlul de doctor de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Cartea „aici îmi iau dinții-n spinare și adio”, apărut la editura Tracus Arte în 2015, este debutul lui în volum. Este fondatorul și coordonatorul clubului de lectură „Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets” găzduit de cafeneaua Tipografia din Braşov și al festivalului de poezie cu același nume. Robert a participat la 48 Hour Film Project în 2014 ca actor și scenarist.

După vizionarea filmelor aflate în concurs, luni 8 august, la Reduta, publicul a votat filmul preferat care a primit trofeul „Premiul Publicului”.

Premiile 48 Hour Film Project Brasov 2016 sunt:

Cele mai bune efecte speciale: „Omul de serviciu”, echipa Noobz

Cea mai bună coloană sonoră: „Omul de serviciu”, echipa Noobz

Cea mai bună coregrafie: „Steps”, echipa Andrei Nica

Cea mai bună utilizare de Pokemon: „Edy”, echipa abc team

Cel mai bun sunet: „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Cel mai bun montaj: „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Cea mai bună imagine: „The Act-or”, echipa Neo Kino-Oki

Cea mai bună utilizare a personajului: „Where’s mom”, echipa Retromania

Cea mai bună utilizare a recuzitei: „Where’s mom”, echipa Retromania

Cea mai bună utilizare a replicii: „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Cea mai bună scenografie: „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Cea mai bună actriţă: Alexandra Gheorghe – „The Act-or”, Neo Kino-Oki

Cel mai bun actor: Daniel Coposescu – „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Cel mai bun scenariu: „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Ce mai bună regie: „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Erou local: „The Act-or”, echipa Neo Kino-Oki

Premiul publicului: „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Runner Up pentru cel mai bun film: „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Cel mai bun film (Best City Film): „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Misiunea 48 Hour Film Project este de a încuraja dezvoltarea producţiei de film şi a cineaştilor. Prin acest festival/concurs, cei din domeniu trec peste ezitările legate de o producţie şi ajung să facă filme. Cu toate că limita de timp plasează o restrictie neobişnuită realizatorilor filmului ea este, totodată, eliberatoare deoarce îi încurajează să pună accentul mai mult pe „a face” decât pe „a vorbi”.

Filmul câştigător intră în competiţia internaţională, alături de filme din întreaga lume, pentru titlul „Best 48 Hour Film 2016” şi marele premiu de 5000 $. Zece din cele mai bune filme din turul 2016 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul Short Film Corner 2017.

Braşov 48 Hour Film Project 2016 este organizat de Asociaţia Culturală KunSTadt cu sprijinul Centrului Cultural Reduta Braşov, Primăria Braşov, Agenţia Metropolitană Braşov, Asociaţia „Episcop Vasile Coman”, Asociaţia „Şagunişti pentru Şagunişti” şi Tipografia.

Parteneri media: Zile şi nopţi, CineFan.ro, Aaarc.ro, Underkron, Wigo.ro.

Pentru informaţii suplimentare, întrebări sau sugestii contactaţi brasov@48hourfilm.com sau pagina de Facebook [ www.facebook.com/Brasov48HFP ]

COMUNICAT DE PRESĂ PENTRU DIFUZARE IMEDIATĂ

BRAŞOV 48 HOUR FILM PROJECT

Persoană de contact: Mara Oprişiu

Web: http://www.48hourfilm.com/brasov

E-mail: brasov@48hourfilm.com

Mob.: +40 722 245 893

Facebook: http://www.facebook.com/Brasov48HFP

Twitter: @Brasov48HFP

Youtube: http://www.youtube.com/BV48HFP

Categories: Film Tags:

Cei trei C – Călătoreşte, citeşte, creează

Expoziţia tematică realizată de Biblioteca engleză a adus în centrul atenţiei publicului lectura şi călătoria. Cărţile sunt şi vor fi întotdeauna un mijloc de îmbunătăţire a cunoştinţelor, o sursă inepuizabilă de informaţii care dezvoltă imaginaţia şi creativitatea. Într-o societate în care cultura devine tot mai prost înţeleasă, datorită cărţilor, a lecturii, omul descoperă noi obiceiuri, noi poveşti de viaţă. Prin lectură survine dorinţa de a explora lumea, de a trăi experienţe inedite, de a căuta ceva nou, necunoscut. Călătoriile aduc armonie în viaţa omului, creează un echilibru, îl învaţă să aprecieze lucrurile simple, dar importante din jurul său; călătorind el redescoperă comunicarea şi relaţiile interumane, deteriorate din cauza tehnologiei, a vieţii agitate şi lipsei timpului liber, fiecare experienţă contribuind la formarea şi definirea acestuia. Pe de altă parte, omul călătoreşte pentru a se relaxa, pentru a se distra, dar, în afara zonei sale de confort, e o lume întreagă, un necunoscut care se doreşte a fi explorat.

Diversitatea modelează oamenii, îi determină să devină mai toleranţi, mai înţelegători cu semenii. Călătorind, omul descoperă alte tipologii, obiceiuri, religii sau alte moduri de viaţă. Scopul organizării acestei expoziţii a fost acela de a sugera utilizatorilor destinaţii de vacanţă, modalităţi de petrecere a timpului liber, materialele expuse provenind din colecţiile Bibliotecii engleze.

Ana-Maria Lazăr, Biblioteca Engleză

Categories: Cultura Tags: , ,

În august la ceainăria Ceai et caetera

În luna august, Ceainăria Ceai et caetera vă pregăteşte ceaiuri, limonade şi multe, multe evenimente culturale şi surprize plăcute:

Alegorii – chipuri şi locuri în contexte onirice

1 – 31 august 2016

“Asociind combinații neobișnuite de culori, versatilitatea și expresivitatea umană, cât și ineditul diferitelor locuri, fiecare imagine își narează propriul vis și-și țese propria fantasmă, devenind o parabolă ce se așteaptă să fie pătrunsă de toți cei ce îndrăznesc să se aventureaze pe tărâmurile imaginației, lăsând frâu liber fanteziei să-i călăuzească dincolo de limitele rațiunii.” Ruxandra Pasăre

Schimb de cărţi

21 august, 19h00

Vino cu o carte pe care ai citit-o în ultima perioadă și ti-a plăcut. Povestește-ne despre ea și împrumut-o unei persoane căreia i-ai trezit interesul prin povestea ta. La schimb, vei primi cel puțin o altă carte faină ! La ediția următoare ne povestești cum ți s-a părut cartea împrumutată și schimbăm din nou impresii și cărți.

Hai și tu în comunitatea iubitorilor de cărți din Brașov și împrejurimi!

P.S.: după ce se plimbă pe la Schimb, cărțile ajung din nou la proprietarul lor de drept.

Evenimente săptămânale:

Clubul de Board games reloaded

În fiecare luni de la 19h00

Dacă te numeri printre pasionații de board games, aici ți-ai găsit locul. În fiecare luni pasionații de board games se întâlnesc sus în Șchei, la ceainărie. Începând cu ora 19.00, un nou joc așteaptă cuminte să fie descoperit și exploatat la maxim. Fie că preferi jocurile cu cărţi (Saboteur, Solo, Bohnanza), de strategie (Dominion, Risk, Game of Thrones, Qwirkle), sau cu poveşti (Dixit, Dixit Odyssey), găseşti la noi peste 80 de board games din care să alegi!

Oricare ar fi abilitatea ta, în jocurile board games vei descoperi întotdeauna cum să o exersezi. Membrii clubului de board games te vor ajuta să intri-n joc!

Atenție! Provoacă dependență! S-ar putea să țină cel puțin până la toamnă!

Toastmasters International Weekly Meeting – public speaking club in English

Every Tuesday, from 6.45 p.m.

Toastmasters International is a nonprofit educational organization that teaches public speaking and leadership skills through a worldwide network of meeting locations. Since 2010, Brasov Toastmasters Club has been dedicated to helping people become better Speakers and better Leaders. By joining our weekly meeting you will find a supportive and positive learning experience in which members are empowered to develop communication and leadership skills, resulting in greater self-confidence and personal growth!

Friday Night Magic

În fiecare vineri de la 19h00

Magic The Gathering este primul joc apărut, de tipul „trading card game”. În 2011, la nivel mondial, comunitatea avea peste 11 milioane de jucători. Persoanele interesate să se distreze, dar care vor să își dezvolte abilitățile strategice sunt așteptate în fiecare zi de vineri, să intre în comunitatea jucătorilor de Magic The Gathering, din Brașov.

Clubul de limbi străine: franceză, engleză și în viitor germană

Întâlnirile au loc marți sau miercuri, la două săptămâni, la ora 19h00, în funcție de disponibilitatea participanților

Iubești limbile străine?

Știi cât de important este ca în CV să îți poți strecura cunoștințele unei limbi străine?

Cunoști o limbă străină dar nu ai mai exersat-o demult?

Cum ar fi să îți poți exersa abilitățile de comunicare și cunoștințele în cadrul unei întâlniri cu oameni care doresc același lucru?

La Ceai et caetera s-a deschis sezonul de primăvară, pretexte găsim pentru conversație… haideți să încercăm într-o limbă străină!

Vei avea ocazia să te întâlnești cu vorbitori nativi ai unei limbi străine, să te distrezi și să te relaxezi la un ceai cald sau la o ciocolată delicioasă.

Evenimente permanente:

“În joacă” – Peretele care a prins viață datorită elevilor clasei a IX-a arhitectură de la Liceul de arte plastice Hans Mattis-Teutsch, coordonați de doamna profesoară Cristina Lorincz

Începând cu Iulie 2015

Lucrarea reprezintă înfruntarea dintre cei doi șahiști înfățisați prin cunoscutele lucrări de artă: Venus din Milo și Gânditorul de la Hamangia. Fiecare combatant luptă din turnul lui, Venus din Milo se află în turnul de Jenga, iar Gânditorul în turnul de cărți. Firește, respectând realitatea, statuia reprezentativă culturii Greciei antice, neavând mâini, nu poate face nicio mutare pe tabla de șah, piesele ei fiind zdrobite de armata adversarului.

Obiectele si personajele lucrării pot fi interpretate. De exemplu, dacă s-ar lua fiecare bucată a picturii se pot descoperi elemente esențiale oricărui joc: turnul de Jenga și cel de cărți reprezintă practica, experiența și măiestria, Venus reprezintă frumusețea și plăcerea jocului, armata de piese reprezintă duritatea și rigiditatea, Jokerii sunt copilaria și bucuria, transformarea pieselor de remi în cărți de joc aduce aminte de magia transmisă, Monalisa reprezintă misterul, iar, nu în ultimul rand, Gânditorul reprezintă tactica și strategia bine gândită. Toate aceste elemente alcătuiesc fiecare joc minunat.

Personajele pot fi înțelese și ca niste trăsături, caractere sau acțiuni ale societății, Jokerii reprezintă tinerețea, fericirea, spontaneitatea și, totodată, lipsa de griji și indiferența față de probleme, în timp ce Venus reprezintă frumusețea fizică, iar Gânditorul reprezintă omul îngândurat, grijuliu, cel care planifică fiecare mișcare, fiind in opoziție cu Jokerii.

Proiectul acestei picturi pe perete a fost unul îndrăzneț, având în vedere că a fost pentru prima dată când cei unsprezece tineri au pictat la asemenea dimensiuni (peretele având 4,25 m X 2,60 m) și mai ales pentru că au lucrat în echipă. Ei au alcătuit o echipă frumoasă și plină de talente distincte. La început ideile au venit din partea întregului grup și, filtrându-le și punandu-le pe hârtie au ajuns la un desen care mai apoi avea să devină o pictură cât tot peretele. Toate detaliile aproape că au dublat timpul de lucru estimat inițial. Toți au lucrat cât de bine au putut și cu bune, cu rele, au reușit să termine, fiind mândri de ceea ce au reușit să realizeze în echipă.

Probabil că in viitor se vor putea ocupa și de alte proiecte la fel de provocatoare sau chiar mai ambițioase.

text scris de către liderul echipei, Vlad Comșa.

Colțul cu idei istețe și cu personalitate: cadouri sau pretexte pentru a le face o bucurie celor dragi 

De ziua cuiva drag sau când ai un motiv special de bucurie, în ceainărie te așteaptă un colț dedicat. Cu drag, ceainăresele te pot consilia și vei putea alege un set special de ceai, o geantă sau o creație vestimentară handmade, create de Atelier M, un puzzle sau un joc de societate de tip card game sau board game. Peste 150 de titluri te așteaptă în Lumea board games.

Sărbătorește-ți ziua de naștere la Ceai et caetera

O aniversare puțin…mai specială!

Pentru cei mici sau mari, pentru o surpriză celor dragi ție, te invităm să petreci în stilul Ceai et caetera! Motivul tău de bucurie, prilejul ceainăreselor de a te servi cu drag cu produse sănătoase: ceaiuri fierbinți, ciocolată caldă de tot felul, limonadă, oranjadă, sucuri proaspete și naturale 100%,  alternative sănătoase pentru gustări, prăjitură Marlenka și torturi speciale de la Casa de turtă dulce.

Indiferent  pentru care dintre spațiile de care dispunem vei opta, atmosfera va fi mereu una relaxată.

Multitudinea de jocuri colorate deschise în ceainărie îi vor purta pe toți cei mici și/sau mari în lumea magică a jocurilor de societate de tip Board games.

Cei mici vor fi primiți într-o sală decorată special de petrecere cu baloane colorate, cărți de povești, mini-jucării de pluș. Vor găsi de asemenea puzzle-uri, jocuri de strategie pentru vârsta lor.

Cu drag,

Prietenii tăi de la Ceai et caetera

Mai multe detalii despre toate activitățile care au loc în ceainărie, puteți găsi accesând:

www.ceaietc.rohttp://www.ceaietc.ro/

http://www.facebook.com/ceaietc

Programul ceainăriei:

Luni – Vineri: 14h00-23h00

Sâmbătă – Duminică: 13h00-23h00

Ultima comandă: ora 22h00

p.s.: Vă mulțumim că ne sunteți alături și dornici de a continua împreună povestea începută pe strada Castelului acum șapte ani.

De patru ani, ne găsiți în pitorescul Șchei a.k.a. La mama naibii! ☺

Se poate ajunge cu trotineta, cu bicicleta, pe jos, cu autobuzul, pe schiuri sau cu săniuța, cu mașina personală sau a prietenilor, în funcție de sezon și de disponibilitate.

E mai aproape decât pare ☺, la 1.4 km de Piața Sfatului.

Categories: Evenimente Tags: