Arhivă

Arhivă pentru iulie, 2015

Anunţ selecţie operatori date în municipiul BRAŞOV

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC) recrutează operatori de date în cadrul studiului „Consumul cultural al populaţiei municipiului şi zonei metropolitane Braşov – 2015”.

 ACTIVITATE

– Cercetare cantitativă prin aplicarea de chestionare structurate, faţă în faţă la domiciliul respondenţilor;

 ZONA DE DESFĂŞURARE A ACTIVITĂŢII

– Municipiul Braşov;

 CONDIŢII:

– Minim studii medii (absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat);

– Experienţa în participarea la studii cantitative bazate pe aplicarea de chestionare constituie un avantaj (dar nu e obligatorie);

– Disponibilitate de participare la sesiune de training;

– Disponibilitate pentru activitate de teren în perioada imediat următoare;

 REMUNERAŢIE

– 30 RON net (în mână, după plătirea impozitelor) / chestionar valid (integral şi corect completat);

 Persoanele interesate sunt rugate să ne contacteze telefonic:

 Ștefania Voicu, asistent coordonator studiu: +40725 915 987

Andrei CRACIUN, coordonator studiu: +40721 282 741

Categories: Diverse Tags:

Iarmaroc de nori – expoziție de pictură în ulei semnată Iulia Șchiopu

Ca orice om care are un demers creativ (evit cât pot cuvântul artist, nu voi îndrăzni niciodată să-l spun despre mine, dar îl voi primi cu bucurie, ca pe un dar nesperat, daca va veni de la privitorii mei) nu fac, de fapt, decât să propun o lume – în ochii mei, posibilă- care trebuie să aibă o parte cât de mică de oniric pentru a fi suportabilă. Păpuşile mele au nori în cap sau poate păsări, ţin în mână, legate cu un fir subţire libelule uriaşe, cu ochi de om si suflet de zmeu colorat, ating cu degetul colţul lunii sau poartă în spate un oraş întreg, cu cerul lui cu tot. Nimic nu e, în fapt, halucinant; dacă ne uităm cu atenţie în jurul nostru sau cu sinceritate în noi, toţi facem aceste lucruri, într-o formă sau alta. Lumea noastra interioară e plină de gânduri care ni se învârt prin cap şi în jurul lui ca sateliţii, ca norii, purtăm pe umeri poveri dulci, amintiri de locuri dragi, avem fluturi în stomac, dacă suntem fericiţi – levităm uşor…, dar câte nu avem, câte nu suntem!

Pictez cu sinceritate ceea ce am înţeles din lecţiile mele de viaţă, iar dacă am ales să îmi spun poveştile în felul acesta, este pentru faptul că eu cred că adevărurile cele mai intime, mai profunde nu le putem spune decât ludic, fără a ne lua prea tare în serios, aproape în joacă. Era o replică într-o piesă veche: ”Nu trebuie să-mi bagi degetu-n ochi ca să învăţ să clipesc!” Ei bine, nici măcar nu încerc!

Iulia Şchiopu, creator

Expoziţia va fi deschisă între 3-31 august 2015 la Ceainăria Ceai et caetera. Strada Latină nr. 15.

Categories: Cultura Tags:

Evenimente & oameni frumoşi în luna august la ceainăria Ceai et caetera

Iarmaroc de nori – expoziție de pictură în ulei semnată Iulia Șchiopu – 3 – 31 august 2015

 “În joacă” – Peretele care a prins viață datorită elevilor clasei a IX-a arhitectură de la Liceul de arte plastice Hans Mattis-Teutsch, coordonați de doamna profesoară Cristina Lorincz începând cu Iulie 2015

Lia and Friends by Anda – expoziție de ilustraţii – martie – decembrie 2015

 Schimb de cărți – Duminică, 09 august 2015, 19h00

Clubul de limbi străine: franceză, engleză și în viitor germană

Întâlnirile au loc marți sau miercuri, la două săptămâni, la ora 19h00, în funcție de disponibilitatea participanților

Clubul de Board games reloaded – În fiecare luni de la 19h00

Friday Night Magic – În fiecare vineri de la 19h00

Colțul cu idei istețe și cu personalitate: cadouri sau pretexte pentru a le face o bucurie celor dragi

Sărbătorește-ți ziua de naștere la Ceai et caetera

O aniversare puțin…mai specială!

Cu drag,

Prietenii tăi de la Ceai et caetera

Mai multe detalii despre toate activitățile care au loc în ceainărie, puteți găsi accesând:

www.ceaietc.ro

http://www.facebook.com/ceaietc

Programul ceainăriei:

Luni – Vineri: 14h00-23h00

Sâmbătă – Duminică: 13h00-23h00

Ultima comandă: ora 22h00

 P.S.: Vă mulțumim că ne sunteți alături și dornici de a continua împreună povestea începută pe strada Castelului acum șase ani. De trei ani, ne găsiți numai în pitorescul Șchei a.k.a. La mama naibii!

Categories: Evenimente Tags:

Alara Deniz: Pictura ca expresie personală

Alara Deniz are 10 ani și a absolvit clasa a III-a. Venită de la vârsta de 7 ani din Turcia în România, nu știa încă limba română atunci când a început clasa întâi. Dar încă de atunci era pasionată de desen. Pictura este viața ei, este un copil retras, căruia îi place să picteze și se exprimă astfel, reacționând la ce o înconjoară. Biblioteca județeană Brașov prin secția de copii i-a dat ocazia să expună tablourile ei și să își rostească povestea. Surprinse de cât de frumoase și interesante erau picturile Alarei, bibliotecarele i-au propus ei și mamei ei să facă un vernisaj ca la carte, invitând pe colegii din clasa ei și pe învățătoare. Sosiți în ziua cu pricina, colegii și învățătoarea au trăit o mare surpriză când Alara, la invitația bibliotecii, a început să-şi prezinte tablourile și să explice ce anume a văzut și simțit ea, ce a vrut să spună, ce tehnică a aplicat. Atrasă de artă și experimentând curioasă tot felul de posibilități de exprimare, inclusiv pictura pe coajă de ou, Alara a devenit brusc, în fața ochilor uimiți ai asistenței, extrovertită, povestind cu bucurie cum a pictat și ce a vrut să spună. Chiar mama ei nu a mai putut să își recunoască fiica: din copilul introvertit, care prefera singurătatea și desenul, subit s-a transformat într-o fetiță ce se exprima sigură pe sine când povestea de pasiunea ei. Arta te schimbă, iar ocazia oferită de bibliotecă a fost aceea de a-şi exprima preaplinul ei sufletesc, oferit de și prin artă. Alara este o artistă în devenire, talentată, curioasă, înclinată spre experiment, observând tot ce o interesează și exprimând stările de spirit prin desen. Grație acestor caracteristici, credem că perspectiva de a fi un artist autentic este reală.

Personal, m-a emoționat în mod deosebit un tablou, reprezentând o barcă în amurg, cu câteva cuvinte de protecție și iubire în arabă, dedicat tatălui ei ce se află în Turcia.
 Expoziţia rămâne deschisă publicului la Filiala pentru copii şi tineret nr. 6 a Bibliotecii Judeţene Braşov, situată pe strada Iuliu Maniu nr. 6.
Categories: Diverse Tags:

1865-2015 – 150 de ani Alice in Wonderland

Faimoasa carte care ne-a desfatat imaginatia copilariei a aparut pentru prima oara in Anglia, la 4 iulie 1865, la trei ani dupa ce prelatii Dodgson si Duckworth facusera o plimbare cu barca pe raul care strabate orasul Oxford, insotiti de surorile Liddell, cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani.

Atunci, in barca, Dodgson le-a spus fetelor o poveste fantastica, pe care chiar el a nascocit-o pe loc.  Copilele au ascultat incantate, povestitorul nu si-a precupetit imaginatia si, cu timpul, prelatul a incercat sa-si astearna improvizatia pe hartie. Istorioara incepea sa se inchege intr-o naratiune care nu semana cu nimic din ce se scria in acea vreme. Era o proba de literatura nonconformista.

Rod al unui exercitiu de imaginatie, Alice in Tara Minunilor a ajuns rapid mai mult decat o simpla poveste pentru copii. Era citita cu aceeasi curiozitate de mamici, tatici si bunici.

Cu totii descopereau un alt gen de poveste decat cele cu balauri si zane, simtindu-se introdusi in lumea unui nou gen de basm – mai mult imposibil decat fantastic. Se nastea o literatura sui generis, care isi facea loc in lumea copiilor, dar se adresa tuturor, prin impactul ineditului sau.

O simpla poveste pentru copii a ajuns rapid sa fie carte de referinta a literaturii universale, pentru ca tara minunilor era lumea absurdului, capabila sa provoace curiozitatea tuturor, desi inacceptabila ca logica, dar totusi atragatoare pentru sarmul sau.

Nu se stie cate exemplare au fost tiparite la prima editie, cea din 1865, dar s-au pastrat pana in zilele noastre numai 22 de copii. Dintre acestea, 17 se afla in fondurile de aur ale unor biblioteci de renume, iar 5 exemplare sunt in maini private, care, din motive de securitate, isi pastreaza anonimatul.

Una dintre copii a fost vanduta la o casa de licitatii in anul 1998, la pretul de 1,5 milioane de dolari, suma care se considera a fi record pentru o carte destinata copiilor.

Se trece adesea cu vederea faptul ca primul ilustrator al cartii a fost insusi autorul, care, la data de 26 noiemebrie 1864 – deci la o jumatate de an inainte de aparitia cartii in librarii – i-a daruit uneia dintre cele trei surori, Alice Liddell, in varsta de 10 ani, un exemplar manuscris, insotit de 37 desene executate in penita, de el insusi.

De atunci, numerosi graficieni s-au inghesuit sa elaboreze ilustratii pretentioase la diferitele editii ale cartii, in general foarte reusite si unele dintre ele ajunse chiar modele de referinta.

Poate trebuie mentionat si faptul ca prelatul Dodgson, al carui nume complet era Charles Lutwidge Dodgson, nu si-a pus nicioodata numele pe coperta cartii. El a ramas in memoria cititorilor cunoscut sub pseudonimul Lewis Carroll, pe care singur si l-a ales, poate fara sa banuiasca atunci ca, pentru posteritate, va deveni un brand.

Prezentare de Anamaria Lazăr, Biblioteca Engleză

 

 

 

Categories: Cultura Tags:

Activităţii de lansare a Cuibului Democraţiei Braşov

Programul activităţilor de lansare a

Cuibului Democraţiei  Braşov

 17 Iulie, ora 12:00

Conferinţă de presă

Locaţia: Mansarda Casei Baiulescu

Interval orar: 12:00 – 13:00

Agendă eveniment:

•           12:00 – Primire invitaţi

•           12:10 – Prezentarea proiectului şi a rolului cuibului democraţiei în promovarea cetăţeniei active

  • Daniel Nazare, Managerul Bibliotecii Judeţene “George Bariţiu” Braşov
  • Reprezentanţii grupului de voluntari  Al Treilea Spaţiu: Manuel Cazac, Raluca Baco
  • Camelia Crişan, Manager proiect, Fundaţia Progress

12:30 – Sesiune de întrebări

18 Iulie, ora 11:00

Olimpiada Urbană

Locaţie: Cuibul Democraţiei Braşov – curtea Casei Baiulescu

  • 11:00 – Scurtă prezentare a proiectului adresată cetăţenilor participanţi la eveniment.
  • 11:15 – Prezentarea Cuibului Democraţiei Braşov, şi în special a panourilor interactive şi invitarea cetăţenilor în a-şi exprima opinia cu privire la întrebările formulate de voluntari prin intermediul acestor panouri.
  • 11:30 – deschiderea oficială a Olimpiadei Urbane; prezentarea probelor de concurs şi desfăşurarea acestora; la finalul fiecărei probe va avea loc şi premierea căştigătorilor.
  • 13:30 – Tombolă cu premii; discuţii libere.

Avanpremieră la Cuibul democrației

Cuibul democrației din Brașov – prima agoră comunitară creată de voluntari – se deschide la Biblioteca Județeană din 18 Iulie!

În data de 18 Iulie 2015, Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov, Fundația Progress și grupul de voluntari format în cadrul proiectului „Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active” organizează o serie de evenimente pentru a marca deschiderea Cuibului Democrației din Brașov, o “agoră comunitară” amenajată în curtea Casei Baiulescu. La evenimente sunt invitați să participe reprezentanți mass-media, ONG-uri, instituții publice, precum și orice persoană interesată să devină cetățean activ.

Pe lângă susținerea conferinței de presă (17 Iulie, ora 12:00, în mansarda Casei Baiulescu), grupul de voluntari va organiza un eveniment inedit pentru a atrage atenția asupra spațiului nou-creat: Olimpiada Urbană ce va avea loc în data de 18 Iulie cu începere de la ora 11:00.

În cadrul Olimpiadei Urbane, cetăţenii sunt invitaţi să-şi exerseze îndemânarea în „aruncarea greutăţii”, să „arunce la ţintă” identificând problemele din cartierul în care locuiesc şi propunând soluţii pentru rezolvarea acestora; de asemenea, ei vor avea momente în care vor fi nevoiţi să parcurgă „100 m gânduri/dorinţe despre Braşov”, dar şi momente în care să creioneze profilul unui cetăţean activ şi să reflecteze în ce măsură ei se apropie de prototipul identificat.

Astfel, cuibul își va îndeplini funcția de facilitare a întâlnirii și dialogului dintre cetățeni, precum și de barometru al opiniei și intereselor cetățenilor privind viața în propria comunitate.

În același timp, la sugestia grupului de voluntari, ne-am gândit să aranjăm un loc unde sunt invitate organizații non guvernamentale din Brașov, pentru a se prezenta succesiv, a se conecta la cetățenii prezenți, a propune activități.

Pe scurt despre proiect și Cuibul Democrației Brașov

Al treilea spațiu – Cuibul democratiei este un proiect al Fundației Progress în parteneriat cu Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov și grupul ei de voluntari, cu finanțare din fonduri norvegiene. A pornit de la problema neparticipării și neimplicării civice în România.

Cuibul democrației vrea să fie și să devina un spațiu comunitar, în care exercițiul participării civice, al exprimării opiniilor și al dialogului cu autoritățile va fi exersat constant. Se adresează în primul rând cetățenilor de orice vârstă, însă în plus este un loc ce se deschide organizațiilor non guvernamentale pe diferite probleme – sociale, educaționale, de patrimoniu, politice, de protecția mediului, îmbunătățirea calității vieții, ciclism etc. Ca urmare, participanții sunt persoanele și organizatiile interesate, dispuse să desfășoare activități.

Detalii mai multe pe http://www.al-treilea-spatiu.ro/ro/#home

Proiectul Artă. Memorie. Restituire

Biblioteca  Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, împreună cu Asociaţia Culturală Artessentia, vă invită joi, 09 iulie 2015,  ora 12.00, în mansarda Casei Baiulescu din Livada Poştei, la conferinţa de presă dedicată proiectului „Artă. Memorie. Restituire”, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional prin care ne propunem restituirea simbolisticii traditionale din Ţara Barsei prin arta contemporană.

Evenimente la Ceai et caetera iulie 2015

In Ink Exhibition – expoziție de pictură semnată Anamaria Gănescu

1 – 31 iulie 2015

In Ink a fost o simplă joacă la început, un hobby cu care îmi antrenam abilitățile de a controla cerneala pe o coală de hârtie. Am început să schițez linii și puncte într-un mod cât mai expresiv, descoperind că pot face mai mult decât atât.

Portretele înfățișează oameni faimoși care au revoluționat lumea artistică având în vedere arta cinematografică și pictura comtemporană. În principal, m-am bazat pe expresivitatea chipurilor personajelor.

Primul personaj din această serie este Johnny Depp, unul din cei mai controversați și autentici actori ai cinematografiei actuale. Reușește să uimească prin personaje total diferite, mulându-și personalitatea după rolurile complicate pe care le interpretează. Pentru această lucrare, am ales să deformez realitatea, portretele fiind exagerat de alungite pe orizontală, o referință la cum actorul interpretează personajele întrecând limitele imaginației.

Pentru lumea comediei am ales celebrul personaj Mr. Bean care reușește fără cuvinte să stârnească amuzament. Un al doilea actor este Jim Carrey, care a fascinat lumea prin comportamentul lui și prin felul în care interpretează rolurile.

Din a două categorie fac parte Salvador Dali și Andy Warhol care au fost deopotrivă pictori revoluționari, reușind să stârnească vâlvă , dar și personalități excentrice care au uimit prin înfățișare, dar și prin felul aventuros și mult criticat în care au trăit.

Personalitățile feminine din In Ink sunt două din cele mai râvnite femei, o comparație între secolul trecut și secolul actual, Marilyn Monroe și Dita von Teese. Pe lângă doza de admirație pe care o primesc, s-au confruntat și cu multe critici reușind să le elimine prin carismă și nonconformism.

Seria In Ink se încheie cu unul din cele mai cunoscute personaje actuale, Walter White aka Heisenberg din seria Breaking Bad. Este un personaj controversat cu replici memorabile care a reușit să fie iubit și admirat în toată lumea. Fiecare dintre noi, ca oameni de rând, reușind să îi simțim frica și curajul de a lupta într-o lume străină pentru propria viață și pentru întreținerea familiei.

Fiecare personaj ales debordează de personalitate și expresivitate, de aceea am ales să le reprezint prin una din pasiunile mele. Totodată, vreau să încurajez pasiunile care pornesc naiv și neîncrezătoare.

Atașat de fiecare lucrare sunt replici memorabile pe care personajele le-au spus, plus un videoclip reprezentativ (link și qr code).

Închei printr-unul din citatele mele preferate “Risk isn’t a word in my vocabulary. It’s my very existence.”

Anamaria Gănescu // In ink Exhibition

 “În joacă” – Peretele care a prins viață datorită elevilor clasei a IX-a arhitectură de la Liceul de arte plastice Hans Mattis-Teutsch, coordonați de doamna profesoară Cristina Lorincz

Iulie 2015 –

Lucrarea reprezintă înfruntarea dintre cei doi șahiști înfățisați prin cunoscutele lucrări de artă: Venus din Milo și Gânditorul de la Hamangia. Fiecare combatant luptă din turnul lui, Venus din Milo se află în turnul de Jenga, iar Gânditorul în turnul de cărți. Firește, respectând realitatea, statuia reprezentativă culturii Greciei antice, neavând mâini, nu poate face nicio mutare pe tabla de șah, piesele ei fiind zdrobite de armata adversarului.

Obiectele si personajele lucrării pot fi interpretate. De exemplu, dacă s-ar lua fiecare bucată a picturii se pot descoperi elemente esențiale oricărui joc: turnul de Jenga și cel de cărți reprezintă practica, experiența și măiestria, Venus reprezintă frumusețea și plăcerea jocului, armata de piese reprezintă duritatea și rigiditatea, Jokerii sunt copilaria și bucuria, transformarea pieselor de remi în cărți de joc aduce aminte de magia transmisă, Monalisa reprezintă misterul, iar, nu în ultimul rand, Gânditorul reprezintă tactica și strategia bine gândită. Toate aceste elemente alcătuiesc fiecare joc minunat.

Personajele pot fi înțelese și ca niste trăsături, caractere sau acțiuni ale societății, Jokerii reprezintă tinerețea, fericirea, spontaneitatea și, totodată, lipsa de griji și indiferența față de probleme, în timp ce Venus reprezintă frumusețea fizică, iar Gânditorul reprezintă omul îngândurat, grijuliu, cel care planifică fiecare mișcare, fiind in opoziție cu Jokerii.

Proiectul acestei picturi pe perete a fost unul îndrăzneț, având în vedere că a fost pentru prima dată când cei unsprezece tineri au pictat la asemenea dimensiuni (peretele având 4,25 m X 2,60 m) și mai ales pentru că au lucrat în echipă. Ei au alcătuit o echipă frumoasă și plină de talente distincte. La început ideile au venit din partea întregului grup și, filtrându-le și punandu-le pe hârtie au ajuns la un desen care mai apoi avea să devină o pictură cât tot peretele. Toate detaliile aproape că au dublat timpul de lucru estimat inițial. Toți au lucrat cât de bine au putut și cu bune, cu rele, au reușit să termine, fiind mândri de ceea ce au reușit să realizeze în echipă.

Probabil că in viitor se vor putea ocupa și de alte proiecte la fel de provocatoare sau chiar mai ambițioase.

text scris de către liderul echipei, Vlad Comșa.

 Lia and Friends by Anda – expoziție de ilustrații

martie – august 2015

Ilustratoarea Anda Cofaru și micuța zână Lia vă invită în lumea lor – lume ce o puteți vedea în cadrul expoziției de ilustrație ce are loc în ceainărie. În  camera de jocuri de la etaj, pereții sunt umpluți cu imagini ce surprind aventurile micuței Lia și ale prietenilor ei prin natură. Iar dacă doriți să va bucurați de imagini și la dvs. acasă, puteți achiziționa atât pânzele expuse, cât și o varietate de calendare pentru 2015!

NOU! Clubul de limbi străine: franceză, engleză și în viitor germană

Marți, 14 iulie 2015, 19h00, franceză

Miercuri, 15 iulie 2015, 19h00, engleză

Iubești limbile străine?

Știi cât de important este ca în CV să îți poți strecura cunoștințele unei limbi străine?

Cunoști o limbă străină dar nu ai mai exersat-o demult?

Cum ar fi să îți poți exersa abilitățile de comunicare și cunoștințele în cadrul unei întâlniri cu oameni care doresc același lucru?

La Ceai et caetera s-a deschis sezonul de conversație într-o limbă străină!

Vei avea ocazia să te întâlnești cu vorbitori nativi ai unei limbi străine, să te distrezi și să te relaxezi la un ceai, rece sau cald.

Atelier creativ de autocunoaștere Celebrarea Copilului din interiorul nostru

Miercuri, 15 iulie 2015, 18h00

Te invit la un atelier în care să dăm frâu liber creativității noastre, să spunem povești și să pictăm ghivece, să mâncăm  înghețată și să bem o oranjadă/limonadă și să îi mulțumim Copilului din noi pentru pentru că ne este alături.

Din cauza specificului acestui atelier numarul maxim de participanți este limitat la 15. Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor.

 Ce va propun pentru acest atelier:

  • Să spunem povești
  • Să pictăm ghivece
  • Să sărabătorim Copilul nostru interior

Când: 15 iulie

18:00 – 18:15, sosirea participanților și comandarea ceaiului

18:15 – 20:30, program atelier

Cu cine?

Gabriela Popescu, psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut în Analiză Tranzacțională cu atestare de la Colegiul Psihologilor din România, facilitator de constelații familiale, trainer și facilitator de creativitate.

În prezent lucrez ca psihoterapeut în Brașov, țin seminarii, workshopuri, grupuri de dezvoltare personală prin Analiză Tranzacțională și Constelații Familiale.

Sunt membră a Asociației Române de Analiză Tranzacțională, membră a European Association of Transactional Analysis, membră a International Transactional Analysis Association, membră a Colegiului Psihologilor din România.

Înscrierea la atelier se face trimițând un email cu datele voastre (nume, prenume, telefon) la adresa: analizatranzactionalabv@yahoo.com

Confirmarea participării este importantă pentru mine. Astfel voi putea să pregatesc materiale și pentru tine.

Număr maxim de participanți: 15

Termen limita de inscriere: 10 iulie

Contribuție financiară: 30 RON (Prețul include materialele necesare atelierului, o înghețată și o oranjadă/limonadă din partea Ceainăriei Ceai et caetera)

Toti participantii vor primi diplome de participare.

Unde?

Ceainăria Ceai et caetera,

Str. Latină nr.15, Brașov

Detalii:

Mărturii de la participantii la ateliere similare poți citi aici: http://www.gabrielapopescu.ro/psiholog-brasov-3/

Web: www.gabrielapopescu.ro

Revista de autocunoaștere și psihoterapie: http://www.povesteameadeviata.ro

Blog: http://transactionalanalysis.wordpress.com

Seară de Joc si joacă – competiție între echipe

Joi, 16 iulie 2015, ora 18h30

„Joc și joacă” este un concept diferit de competiție între echipe, prin care îmbinăm cunoștințele, îndemânarea și colaborarea, toate sub forma unor jocuri. Echipele, formate din 3-4 persoane, se vor întrece într-o serie de probe care implică îndemânare, coordonare, logică, cunoștințe și colaborare.

Ne jucăm, dar și câștigăm! Echipa câștigătoare va primi un voucher pe care îl va putea folosi în ceainărie. Valoarea voucher-ului reprezintă suma totală strânsă în seara competiției. Fiecare participant, pentru a intra în concurs, va achita o taxă de 5 lei.

Prima parte a competiției presupune o serie de probe mai mici, la care întrega echipă va trebui să lucreze împreună, contra cronometru, pentru a obține cât mai multe puncte. Probele sunt variate și pot să fie diferite la fiecare ediție: muzică, imagini, cunoștințe generale, realizarea unor modele folosind hârtie, puzzle-uri scurte, ghicitori etc. În a doua parte a competiției, fiecare membru al echipei va participa la câte un joc scurt (board game sau probă de îndemânare), împotriva reprezentanților celorlalte echipe.

Pentru o seară în care competiția, îndemânarea și joaca se iau de mână, scrie-ne componența echipei tale (numele coechipierilor) și numele echipei pe adresa contact@lumeaboardgames.ro până miercuri, 15 iulie.

P.s. Pentru o bună desfășurare a competiției, limităm numărul echipelor la 7. Grăbește-te să prinzi un loc pentru echipa ta!

 Schimb de cărți

Duminică, 19 iulie 2015, 19h00

Vino cu o carte pe care ai citit-o și ti-a plăcut. Povestește-ne despre ea și împrumut-o unei persoane căreia i-ai trezit interesul prin povestea ta. La schimb, vei primi cel puțin o altă carte faină ! La ediția următoare ne povestești cum ți s-a părut cartea împrumutată și schimbăm din nou impresii și cărți. Hai și tu în comunitatea iubitorilor de cărți!

 

Clubul de Board games reloaded

Vara aceasta, Clubul de Board games caută noi membri! În fiecare zi de luni, începând cu ora 19.00, un nou joc așteaptă cuminte să fie descoperit și exploatat la maxim. Sunt pregătite jocuri ce fac o incursiune în istorie, precum Praetor, jocuri pentru cei ce iubesc trenurile (Ticket to Ride, Colt Express) și jocuri de povești de seri de vară ca Dixit Odyssey și multe altele.

Oricare ar fi abilitatea ta, în jocurile Board games vei descoperi întotdeauna cum să o exersezi. Atenție! Provoacă dependență!

Friday Night Magic

În fiecare vineri de la 19h00

Magic The Gathering este primul joc apărut, de tipul „trading card game”. În 2011, la nivel mondial, comunitatea avea peste 11 milioane de jucători. Persoanele interesate să se distreze, dar care vor să își dezvolte abilitățile strategice sunt așteptate în fiecare zi de vineri, să intre în comunitatea jucătorilor de Magic The Gathering, din Brașov.

 

Colțul cu idei istețe și cu personalitate: cadouri sau pretexte pentru a le face o bucurie celor dragi

De ziua cuiva drag sau când ai un motiv special de bucurie, în ceainărie te așteaptă un colț dedicat. Cu drag, ceainăresele te pot consilia și vei putea alege un set special de ceai, o geantă sau o creație vestimentară handmade, create de Atelier M, un puzzle sau un joc de societate de tip card game sau board game. Peste 150 de titluri te așteaptă în Lumea board games.

Sărbătorește-ți ziua de naștere la Ceai et caetera

O aniversare puțin…mai specială!

Pentru cei mici sau mari, pentru o surpriză celor dragi ție, te invităm să petreci în stilul Ceai et caetera! Motivul tău de bucurie, prilejul ceainăreselor de a te servi cu drag cu produse sănătoase: ceaiuri răcoritoare de vară, limonadă, oranjadă, sucuri proaspete și naturale 100%,  alternative sănătoase pentru gustări, prăjitură Marlenka și torturi raw vegane.

Indiferent  pentru care dintre spațiile de care dispunem vei opta, atmosfera va fi mereu una relaxată.

Multitudinea de jocuri colorate deschise în ceainărie îi vor purta pe toți cei mici și/sau mari în lumea magică Board games.

Cei mici vor fi primiți într-o sală decorată special de petrecere cu baloane colorate, cărți de povești, mini-jucării de pluș. Vor găsi de asemenea puzzle-uri, jocuri de strategie pentru vârsta lor.

Vă așteptăm!

Cu drag,

Prietenii tăi de la Ceai et caetera

Mai multe detalii despre toate activitățile care au loc în ceainărie, puteți găsi accesând:

www.ceaietc.ro

http://www.facebook.com/ceaietc

 

Programul ceainăriei:

Luni – Vineri: 14h00-23h00

Sâmbătă – Duminică: 13h00-23h00

Ultima comandă: ora 22h00

 p.s.: Vă mulțumim că ne sunteți alături și dornici de a continua împreună povestea începută pe strada Castelului acum șase ani. De trei ani, ne găsiți în pitorescul Șchei.

Categories: Diverse Tags:

Lansare de carte, lectură publică şi atelier de creativitate

Joi, 9 iulie, la orele 12,00, Filiala 2 (cartier Noua, str. Prunului 41, sc. C) va invita sa participati la un atelier de lectura pentru copii si parinti. Aceeaşi invitaţie, la orele 18,00, o face şi Filiala 6 (str. I. Maniu 6).

Ioana Crihana va citi, impreuna cu fetita ei, cartea Julie cea saltareata si vecinul Cioc-Cioc, aparuta la Sinaia, editura Amanda Edit, in cursul acestui an, editie bilingva romano-engleza. Este o aparitie recenta a literaturii pentru copii si se adreseaza cu deosebire copiilor prescolari.

Volumul este scris cu magie, talent și iubire, spunând povestea temerilor unui copil, cum învață Julie să nu se teamă și să își țină cuvântul dat prietenilor, descoperind comoara… înțelepciunii. Scrisă cu tâlc, dar fără a fi de neînțeles, într-un stil aparte și beneficiind de o traducere impecabilă în limba engleză, cartea are ilustrații minunate, ce descriu o lume mirifică, asemeni Călătoriilor lui Alice.

Cartea se va distribui gratuit de autoare doritorilor.

Lectura va fi urmata de un atelier de creativitate, desen si colaj sau activitati cu totul inedite.

Va invitam sa savurati o surpriza de lectura magica!

Eveniment sub egida Brasov 2021 – Capitala europeana a culturii – oras candidat.

Parteneri media: Iubesc Brasovul, asociatia Visum, revista Wigo, romanticu.org, Brasovul Tau, platforma e-cultura.info