Volumul „Căutătorii de Povești” este rezultatul primei campanii de promovare a bibliotecilor publice din România, care a consemnat poveştile din biblioteci, ale bibliotecarilor şi cititorilor/utilizatorilor lor, schimbările și efectele în comunitate datorate dezvoltării bibliotecilor publice locale. Campania este inițiată de programul Biblionet. Cum ar fi să citești poveștile bibliotecilor din România într-o singură carte? Patru autori, Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu, Cătălin Ștefănescu și Irina Păcurariu, semnează primul volum dedicat bibliotecilor publice din România. Căutătorii de Povești poposesc la Sfântu Gheorghe. Vă invităm vineri, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Biblioteca Judeteana „BOD PÉTER” din Sfântu Gheorghe să descoperiți povești adevărate, pline de culoare și personaje pitorești, la evenimentul de lansare al primei cărți dedicate bibliotecilor publice din România.
Evenimentul va beneficia de prezența lui Radu Paraschivescu, a lui Paul-Andre Baran, director program Biblionet, a eroilor poveștilor și bibliotecarilor locali din regiune. Nu scăpaţi întâlnirea!
Va asteptam cu drag!
Intre 10-25 noiembrie, in Piata Sfatului, puteti vedea expozitia colectiva de fotografii despre Orasul memorabil – Brasov, editia a treia, organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Brasov-Covasna-Harghita. In aceasta perioada, va fi prezentat si un film documentar bazat pe colectia Orasul memorabil. Acesta va fi proiectat la Biblioteca Judeteana Brasov, Casa Baiulescu, in mansarda, vineri, 16 noiembrie, la orele 18,00. Intrarea este gratuita. Va asteptam la un eveniment marca om – Orasul memorabil si OAR – Ordinul Arhitectilor din Romania, in parteneriat cu Asociatia Kunstadt. Suntem sigur ca nu veti regreta o clipa participarea!
În 30 octombrie, colega noastră de la Biblioteca orăşenească Ghimbav, Florina Grosu, a organizat un eveniment cu succes la public. Intitulată Rodul toamnei – poveste – poezie – cântec – joc, manifestarea a reuşit să atragă un public numeros, 150 de participanţi, şi a pus în scenă tot ceea ce au gândit cadrele didactice şi elevii implicaţi din învăţământul ghimbăşan. Colaborarea dintre biblioteca publică, şcoală şi alte instituţii a dat roade. A fost o adevărată sărbătoare, Ziua Bibliotecii, cu majuscule. Decorurile au fost minunate şi cu această ocazie a fost realizată o expoziţie de carte despre Ghimbav, cu ajutorul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov, mai precis al colegei noastre Mihaela Lupu. Expoziţia a fost prilejuită de împlinirea a 670 de ani de la atestarea localităţii. Felicitări Ghimbav pentru reuşită şi succes în continuare!
Ultimele comentarii