Arhivă

Arhivă pentru septembrie, 2010

„Toţi pentru voluntariat, voluntariat pentru Braşov!”

septembrie 30th, 2010 1 comentariu

Finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Braşovul Voluntar este un proiect AIESEC, care îşi propune să susţină voluntariatul prin promovarea organizaţiilor non–guvernamentale de profil şi prin implicarea comunităţii în activităţi de voluntariat.

În perioada 7-8 octombrie 2010, poţi fi parte a acestui proiect, participând la activităţile care vor avea loc în Piaţa Sfatului:

  • târg de voluntariat (prezentarea a peste 15 ONG-uri din Brașov)
  • workshop-uri
  • marşul voluntarilor

Vă reamintim că anul 2011 este Anul European al Voluntariatului.

Categories: Evenimente Tags:

Salonul internaţional al Benzii Desenate din România

septembrie 27th, 2010 Fără comentarii

Între 22-24 octombrie, la Muzeul de Artă Constanţa, se va desfăşura acest eveniment ce se bucură de prezenţa unor maeştri ai genului, lansarea de cărţi, acordarea de premii etc. Detalii la http://www.salonbd.ro/

Categories: Cultura Tags:

Cursul de formare „Tehnologia Informaţiei şi Managementul Bibliotecilor cu access la internet pentru public”

septembrie 17th, 2010 Fără comentarii

În perioada 6-10 septembrie, în cadrul programului „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”, s-a desfăşurat cursul de formare „IT/LIB” ce îi va ajuta pe bibliotecari să devină experţi în adaptarea noilor tehnologii la nevoile comunităţilor. Localităţile reprezentate în această grupă au fost: Braşov (4 participanţi), Făgăraş (2 participanţi), Victoria (1 participant) şi Hălchiu (1 participant).

Despre curs am rugat participanţii să ne împărtăşească impresiile:

„Emoţii…Da! Mansarda Baiulescu o ştiam, deci problema o regăsesc la un nivel care începe cu întrebarea ”Cum va fi?”. Acum pot răspunde entuziasmată: ”Superb!”
Inventiv, cu o ţesătură fină, psihologică, care mi-a permis să fiu eu însămi sau chiar mai mult: inventivă şi eu!
Am învăţat că ce am pus eu ”în pioneze”, tot eu pot să modific. De exemplu schiţa de amenajare C.I.P. cred că se ştie ce am vrut să spun. Mult respect, apoi! Prietenie, creativitate, muncă, satisfacţie, evoluţie, performanţă…”.

(Raluca – Făgăraş)

„Cursul a fost deosebit de relaxant, o atmosferă plăcută şi o relaţie bună între cursanţi şi traineri. Am acumulat cunoştinţe noi în ceea ce priveşte utilizarea C.I.P. şi multe altele.
Organizarea a fost foarte bună, am fost plăcut impresionată.”

(Liliana – Victoria)

„A fost un curs interesant, am reuşit să învăţ lucruri noi. A fost interactiv. Prezentarea materialului de curs a fost concisă.”

(Felicia – Braşov)

„Participarea la cursul Biblionet, destinat pregătirii mele la nivelul exigenţelor impuse de derularea programului a fost rodnică. Vă mărturisesc că trainerii m-au impresionat prin maniera de abordare a tematicii vizate. Expunerile detaliate, competente, practica pe computer mi-au dat convingerea şi siguranţa că îmi voi atinge obiectivele.”

(Viorica – Făgăraş)

„Mă bucur că am participat la curs. A fost interesant şi captivant. Mi-a plăcut modul de expunere a materialului (destul de concis).”

(Adriana – Braşov)

Categories: Diverse Tags:

„Biblioteca creşte cu mine” – 6-11 Septembrie 2010, Bran

septembrie 16th, 2010 Fără comentarii

Am avut şansa să particip împreună cu 17 tineri bibliotecari români la prima ediţie a Şcolii de Vară pentru Tinerii Bibliotecari organizată de ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România) şi IREX (The International Research and Exchanges Board). În aceste zile am aprofundat cunoştinţe împărtăşite de specialişti din domenii precum: Advocacy, Comunicare, Marketing pentru biblioteci şi Management de proiect. Titlul proiectului, pe care l-am propus se numeşte Educaţie nonformală în spaţiul bibliotecii, şi cuprinde două evenimente adresate comunităţii:Biblioteca Vie şi Photo Voice. Pentru mine, această Şcoală de Vară a fost o experienţă minunată datorită legăturilor, pe care le-am format cât şi informaţiile din cadrul seminariilor. De la 1 octombrie aceşti tineri vor forma o reţea, care se va numi: Reţeaua tinerilor bibliotecari. În scurt timp, voi reveni cu informaţii.

Categories: Diverse Tags: ,

Secţia pentru Copii şi Tineret

septembrie 11th, 2010 1 comentariu

Inceputul anului scolar 2010 – 2011 este marcat de Sectia pentru copii si tineret –  Jucarioteca prin lansarea blog-ului sectiei, disponibil la adresa http://copiibrasov.wordpress.com/

Categories: Diverse Tags: ,

Sondaj de opinie

septembrie 10th, 2010 Fără comentarii

Sondaj de opinie privind pregătirea profesională şi statutul profesiei de bibliotecar http://librarianscorner.wordpress.com/2010/09/10/sondaj-de-opinie/

Categories: Diverse Tags:

Schimb de cărţi

septembrie 3rd, 2010 1 comentariu

“Schimb de Cărţi” este o serie de întâlniri “ca între prieteni” ce se organizează lunar în mai multe oraşe din România (şi nu numai). Şi în Braşov, debutează în curând această iniţiativă. Suntem invitaţi la o întâlnire  pentru a schimba cărţi şi a discuta la un ceai, despre cărţi, autori, citate, edituri şi orice altceva care are legatură cu literatura. Ceainăria Ceai et caetera, Strada Castelului nr. 37, ne aşteaptă duminică, 05.09.2010, la prima întâlnire din această toamnă, începând cu orele 17.00. Puteţi să veniţi şi fără cărţi, puteţi lua cărţi chiar dacă nu aţi adus nimic în schimb, iar circuitul cărţilor va fi gestionat de organizatori. Trebuie doar să vă treceţi numele şi “achiziţiile” pe o foaie de hârtie.

Categories: Cultura Tags: ,

„Si eu sunt bibliotecar(ă)!”

septembrie 1st, 2010 Fără comentarii
Începând cu data de 1 septembrie 2010, Biblionet organizează un nou concurs „Şi eu sunt bibliotecar(ă)!”.
Cconcursul va avea aceleaşi secţiuni:  Poveşti din biblioteci, pentru eseuri, O fotografie face cât o mie de cuvinte, pentru fotografii şi Atenţie, motor, acţiune!, pentru clipuri video.
Data limită pentru primirea materialelor care vor fi înscrise în concurs este 30 septembrie 2010.
În urma a opiniilor primite pe parcursul ediţiei anterioare, Regulamentul concursului a fost schimbat. Pentru întrebări şi sugestii utilizaţi forumul biblionet.ro, secţiunea „Si eu sunt bibliotecar(a)!” http://www.biblionet.ro/forum/viewtopic.php?f=19&t=100&p=858#p858 sau adresa de e-mail [url]comunicare@irex.ro[/url] , unde veţi completa în câmpul Subiect (Subject) “Întrebare concurs”.
Categories: Diverse Tags: ,

Conferinţa Naţională a ANBPR

septembrie 1st, 2010 Fără comentarii

Conferinţa de toamnă a  ANBPR va fi găzduită de Biblioteca „George Bariţiu” Braşov, în calitate de coorganizator.  Evenimentul va trata conceptul de bibliotecă publică în contextul dezvoltării comunitare şi va propune participanţilor o abordare pragmatică şi generatoare de soluţii concrete pentru valorificarea potenţialului cultural, social şi comunitar al bibliotecii.

Mai multe informaţii la http://librarianscorner.wordpress.com/2010/09/01/conferinta-nationala-a-anbpr/

Categories: ANBPR Tags: