Arhivă

Arhivă pentru iulie, 2010

Ziua a 3a – Aventura urbană

Dacă tot s-a hotărât soarele să ne încânte cu prezenţa sa pe străzile oraşului Braşov, am pornit voioşi în aventura urbană, cea de vizitare a muzeelor din centrul vechi al oraşului.
Această acţiune a fost posibilă prin sprijinul acordat de  Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, care a permis copiilor înscrişi în proiectul „Jocurile verii” accesul gratuit în spaţiile sale.
O zi frumoasă, cu multă istorie, cu copii dornici să descopere povestea din spatele fiecărei clădiri, ce aminteşte de cetatea Braşovului.
Înaintea de a pleca în descoperirea oraşului vechi, ne-am întâlnit la Jucăriotecă pentru a  reuşi să vedem ce se întâmplă cu „paiul plutitor”, cum reuşim să lucrăm în echipă pentru a termina sarcina şi a ne simţi bine împreună.
Ne dorim ca astfel de zile, senine în interiorul nostru şi al tuturor celor implicaţi în proiect, să fie cât mai numeroase şi să producă la fel de multă  împlinire şi bucurie, ca cea resimţită astăzi de copiii care au descoperit Cetatea Braşovului, cu Bastionul Graft, Turnul Alb, Turnul Negru şi Casa Sfatului.
Celor care au ratat această aventură minunată le oferim o „hartă” ilustrată a itinerariului nostru. (click pe imagine)
a consemnat pentru dumnevoastră Mădălina Ursu, coordonator proiect, vicepreşedinte asoc. EDU FOR ALL
Categories: Evenimente Tags: , ,

Câştigătorii concursului „Şi eu sunt bibliotecar(ă)!”

Vineri, 30 iulie 2010, s-a încheiat prima ediţie a concursului „Şi eu sunt bibliotecar(ă)!”.  Câştigătorii pentru cele trei categorii sunt:

Eseuri
Vica Blaga, Biblioteca Târgu Bujor, judeţul Galaţi – „Am multe poveşti să vă spun”
Premiu: netbook Asus eee pc

Fotoreportaje
Margareta Tătăruş, Biblioteca  „D. Zamfirescu”, Vrancea – „Copilăria – Drum cu prioritate!”
Premiu: aparat de fotografiat Canon

Video
Elena Moisei, Biblioteca Moldoveni, judeţul Neamţ – „Invitaţie la lectură… în 30 de secunde”
Premiu: camera de filmat Canon

Următoarea ediţie a concursului: 1 septembrie 2010.

Categories: Diverse Tags: ,

Premiile Participării Publice

Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe va premia în cadrul Săptămânii Europene a Participării Cetăţeneşti, pe 23 septembrie, primăriile care  şi-au deschis uşile şi urechile pentru a asculta părerile cetăţenilor, ONG-urile care au reusit sa schimbe decizii în favoarea beneficiarilor lor, cetăţenii cu iniţiativă care au atras atenţia autorităţilor pentru a rezolva o problema în comunitate.

In perioada 1 – 31 august au loc înscrierile în Depozitele CeRe a poveştilor de succes de implicare a cetăţenilor în decizia publică. Toate proiectele înscrise până in data de 31 august vor intra în competiţia pentru cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Participării Publice, organizată de CeRe, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi The Ark.

Ediţia de anul acesta va introduce două categorii speciale: premiul pentru implicare civică in regenerarea urbană şi premiul pentru tineri în acţiune.

După înscrierea proiectelor în competiţie, acestea vor fi evaluate de către un juriu format din: lideri ai societăţii civile, experţi in administraţia publică, reprezentanţi ai companiilor, lideri şi formatori de opinie.

Pentru a participa în competiţie, cei care au mobilizat resurse pentru ca cetăţenii să aibă un cuvânt de spus în adoptarea deciziilor publice care îi privesc trebuie să îşi înscrie povestea în Depozitele CeRe astfel:
Pasul 1: Accesaţi www.ce-re.ro/depozite
Pasul 2: Descărcaţi şi completaţi formularul de înscriere (nu uitaţi că puteţi consulta ghidul de completare)
Pasul 3: Trimiteţi formularul la depozite@ce-re.ro, prin fax la numărul 031 1050 755 sau prin poştă la adresa Str. Petru Maior nr 9, sector 1, Bucureşti, dar nu mai târziu de 31 august 2010.

Pentru nelămuriri în completarea formularului, ne puteţi scrie la adresa de email depozite@ce-re.ro sau la telefon 031 1050 755, persoana de contact Alexandra Duta.

Categories: Diverse Tags:

Patrick Pacalo în vizită la Biblioteca Municipală Făgăraş

Categories: Evenimente Tags:

Miercuri, 28 iulie 2010

Dacă vremea de afară te face să crezi că vara a trecut, vino la Secţia pentru Copii şi Tineret să te convingi că nu este aşa. Ai posibilitatea să petreci o autentică zi de vară (multă căldură şi bună dispoziţie), alături de membrii echipei EDU FOR ALL şi bibliotecarii secţiei.

Convinge-te singur! (click pe imagine)

Ziua a debutat cu o „Furtună tropicală”, joc în care copiii au redat, utilizând  doar sunetele realizate de mâini şi de picioare, o furtună, născută dintr-o ploaie de vară. S-au realizat diverse activităţi ce au avut ca scop dezvoltarea creativităţii şi a lucrului în echipă. Plicurile personalizate au aşteptat aprecierile pozitive din partea copiilor, precum şi faptele bune realizate de aceştia în timpul ce-a trecut de la ultima întâlnire.
Creativitatea a căpătat noi dimensiuni, atunci când copiii, îndrumaţi de bibliotecarele  Secţiei pentru  Copii şi Tineret, au realizat semne de carte. Felicitările de mulţumiri au fost, de asemenea, create în cadrul acestei zile, aducând bucurie pe chipul celor ce au luat parte la această activitate.

Cele mai uimitoare biblioteci ale lumii

Intraţi, priviţi, votaţi!

Categories: Diverse Tags:

IMAGINI de la JOCURILE VERII

Proiectul EDU FOR ALL, intitulat „Jocurile verii”, a debutat ieri la Secţia pentru Copii şi Tineret cu succes.

Fiind prima vizită a copiilor din proiect în spaţiul bibliotecii, colegele noastre le-au prezentat serviciile acestei secţii şi posibilităţiile pe care le au pentru a se distra, a învăţa şi a petrece timp de calitate în compania prietenilor.

Claudiu, Cristina, Mădălina şi Laura (de la stînga la dreapta în imagine) au fost cei care „au făcut jocurile” şi le-au adus copiilor, pe lângă multe informaţii şi activităţi, un zâmbet mare, cât o zi de vară.

Pe pacursul celor 4 ore petrecute împreună, copii au învăţat câte ceva despre ei înşişi, în cadrul activităţilor de cunoaştere şi relaţionare, au participat la activităţi destinate devoltării spiritului de echipă

Sebi şi Anca au întregit echipa EDU FOR ALL

au pictat

s-au jucat,

pauza pentru reîncărcarea bateriilor

din nou la joacă

Mulţumim Mădălinei pentru poze şi aşteptăm cu nerăbdare ziua de miercuri.

EDU FOR ALL la Secţia pentru Copii şi Tineret

În perioara 26 iulie – 6 august 2010, Asociaţia Edu For All şi Secţia pentru Copii şi Tineret a bibliotecii vor oferi unui număr de 15 copii din ciclul primar, elevi ai Şcolii Generale Sînpetru, judeţul Braşov, în cadrul unui proiect comun, un program de activităţi care să ofere participanţilor o nouă experienţă de joacă, de învăţare, de socializare şi de dezvoltare a aptitudinilor.

Celor 15 copii înscrişi în program, li se pot alătura toţi cei interesaţi de:

  • Activităţi de dezvoltare a personalităţii;
  • Activităţi de dezvoltare a potenţialului artistic.
  • Activităţi de dezvoltare a interesului pentru lectură.
  • Activităţi de dezvoltare a spiritului civic.

Activităţile  se vor desfăşura în zilele de luni, miercuri şi vineri, în intervalul orar 9 – 13.

Questia

Un site interesant care oferă gratuit acces la peste 5000 de  cărţi (în limba engleză).  Am găsit titluri precum Jane Eyre de Charlotte Bronte, Vanity Fair – roman scris de W. M. Thackeray, A tale of two cities de Ch. Dickens, Madame Bovary de Gustave Flaubert, War and Peace de L. Tolstoi etc., şi nu numai.  Mai jos aveţi link-ul către site.

http://www.questia.com/publicdomainindex

Adina – Comp. Legis

Categories: Diverse Tags:

PLAYING THE GAME

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field.”*

Apărută în colecţia Educaţie, cartea semnată  Frederick Frank şi C. Karl Stein, „Playing the  game„, este primul ghid destinat absolvirii şcolii, scris din perspectiva unui student. Rezultatul? O carte ireverenţioasă, plină de umor şi mai ales utilă.

Acestă carte îi va ajuta pe studenţi să treacă prin programe de masterat/doctorat mai repede, cu mai puţine greşeli şi cu mai puţine frustrări.

_____________________________________________

* Un expert este o persoană care a făcut toate greşelile care pot fi făcute într-un domeniu foarte îngust de activitate.

Categories: Diverse Tags: ,