Arhivă

Arhivă pentru iunie, 2009

Ce inseamna blog?

iunie 19th, 2009 Fără comentarii

> Ce este un blog?

Un blog este un site web cu cateva particularitati. Cele mai importante ar fi urmatoarele:
– insemnarile (articolele) apar pe site in ordine invers cronologica, adica cel mai nou articol apare intotdeauna in partea de sus a paginii.
– insemnarile sunt datate, adica uitandu-te prin arhiva poti sti cu exactitate in ce zi si eventual la ce ora a fost scris un anumit articol.
– exista posibilitatea de a lasa comentarii la fiecare insemnare: citesti, esti sau nu esti de acord si iti spui parerea, parere care ramane atasata acelui articol.
– de retinut ca initial blogul a pornit de la ideea de jurnal personal online; practic, corespondentul pe internet al celebrului jurnal personal in care fiecare dintre noi am fi putut sa ne scriem gandurile, parerile etc. De aici vine si denumirea de weblog (prescurtat, blog).
– tot de la modul in care a aparut conceptul, putem considera o alta trasatura importanta a unui blog: blogul este scris intr-un mod personal! Aici exista probabil cele mai mari probleme de intelegere a conceptului…

> Ce inseamna blogger?
Un blogger este o persoana care scrie pe un blog

> Ce e ala post?
Cuvantul “post” (citit in engleza) vine de la verbul “to post” = a posta, a afisa si se refera la insemnarile zilnice (informatiile) de pe un blog. Asadar: post = insemnare pe blog = articol pe blog. Prin urmare un blog contine mai multe post-uri si in niciun caz nu e corect sa spui: “ti-am citit ultimul blog”. Dar noi va iertam fiindca nu faceti parte din blogosfera. 🙂

> Ce inseamna blogosfera?
Blogosfera e formata din totalitatea oamenilor care scriu pe un blog (totalitatea bloggerilor).

> Ce este un blogroll?
Blogroll-ul este acea lista de linkuri catre alte bloguri pe care o gasiti la majoritatea bloggerilor, in bara din partea dreapta (mai rar poate fi si in stanga).

Categories: Diverse Tags:

Dragi colegi

iunie 19th, 2009 Fără comentarii

Pentru a va inscrie va rog sa accesati linkul „Inregistrare” din sectiunea „Membri” (dreapta jos) a blogului sau click aici 🙂

Veti primi pe adresa de email introdusa de dvs. numele utilizator si parola pentru a va autentifica.

In mod implicit, dupa inregistrare veti capata rol de „abonat”.
Cine doreste sa posteze pe blog sa ma anunte pentru a-i oferi rolul de „contribuitor”.

Astept comentarii/propuneri din partea dumneavoastra si sper sa fiti cat mai activi!

Robert

Categories: Diverse Tags: