Webinar DigiPrior – Open Education Week 2022
Mai multe informatii aici.
Mai multe informatii aici.
În perioada 23-24 iunie 2016, la Brașov va avea loc atelierul gratuit “Cum îmi fac un profil de Facebook?”, destinat persoanelor cu vârsta peste 60 ani. Activitatea este organizată de cadre didactice universitare ale Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul S.N.S.P.A, București, și va avea loc la Camera de Comerț și Industrie din Brașov. Într-un mediu relaxat și cu asistența unor traineri, participanții vor avea ocazia să își creeze cont de utilizator pe rețeaua socială Facebook, putând astfel să ia legătura cu prieteni și cunoștințe și să urmărească pagini și teme de interes.
Odată cu dezvoltarea tehnologiei, este important să ținem pasul cu schimbările din jurul nostru, iar echipa organizatoare consideră că noile tehnologii (calculatoare, tablete, smartphones) și rețelele sociale precum Facebook pot fi folosite cu success de persoane din orice categorie de vârstă. Evenimentul face parte dintr-un proiect de cercetare mai amplu, care presupune o serie de ateliere în trei orașe ale țării (Bucureşti, Brașov, Bacău). Primul atelier a avut deja loc în București, la finalul lunii mai 2016.
Informații suplimentare:
0730 861 815
ioana.schiau@comunicare.ro
Pentru că toamna se numără cursurile și pentru cei mari, Centrul de Formare al bibliotecii vă invită la sediul central (Bd. Eroilor, nr. 35) sau online, la adresa: https://www.moodle.ro/bjbv/, să participați la o serie de cursuri gratuite destinate dezvoltării personale, găsirii unui loc de muncă sau dezvoltării de noi abilități IT.
Un top al oraselor din Romania, dar si al localitatilor din judetul Brasov dupa numarul de utilizatori de facebook gasiti la aceasta adresa
http://newsbv.ro/2012/topul-localitatilor-din-brasov-dupa-numarul-utilizatori-facebook/?mid=56. Cand am citit statistica, m-am intrebat daca bibliotecile publice din reteaua Biblionet au contribuit cu ceva la acest numar. La prima vedere, s-ar parea ca nu pentru ca pe lista exista localitati care nu au biblioteci pulbice functionale (Zarnesti, Predeal, Victoria). Totusi, faptul ca exista utilizatori ai social media indica prezenta unui public ce frecventeaza internetul si foarte posibil ca o biblioteca publica functionala, cu servicii gratuite de internet, ar fi utila populatiei in localitati lipsite de aceste institutii publice. Cred ca aceasta statistica poate sa fie folosita ca argument in favoarea bibliotecilor publice.
Am aflat de la voluntarii braşoveni o iniţiativă interesantă despre accesul părinţilor la conturile copiilor pe siturile de socializare. Mâine, miercuri, 30 noiembrie 2011 începând cu orele 15,00 la Centrul de voluntariat Braşov din Str. Suişul Castelului nr. 3 , va avea loc dezbaterea cu tema „Accesul legal al părinţilor la conturile copiilor lor pe site-urile sociale este justificat”. Dezbaterea este organizată de Asociaţia Pro Democraţia club Braşov în cadrul proiectului „Cluburi pentru democraţie”, iar echipele ce vor dezbate pe tema amintită anterior sunt formate din elevi de la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” Braşov şi de la Colegiul Tehnic „Transilvania” Brasov. Invit pe toţi cei interesaţi să participe şi mai ales pe bibliotecari, fiindcă sigur acest subiect ne interesează.
Colega noastră, Laura Gârbacea, îmi povesteşte în raportul săptămânal că vineri a avut foarte mulţi copii, faţă de celelalte zile din săptămâna (lucrătoare) 23-27 mai. Unii au fost în asteptarea microbuzului şcolii, alţii au venit pentru că i se stricase unuia din ei calculatorul şi voiau să exerseze în Power Point, cineva a venit să-şi scaneze nişte analize medicale şia rugat pe bibliotecară să i le trimită la Cluj. Divertisment, educaţie, comunicare sunt oferite de internetul din biblioteca publică.
Ultimele comentarii