Arhivă

Arhivă Autorului

noiembrie 1st, 2022 Fără comentarii

Începând cu data de 1 noiembrie 2022, în calitate de membru al Rețelei de centre digitale din România, Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov organizează cursuri și activități de incluziune digitală pentru persoanele adulte din comunitate care au nevoie de competențe digitale de bază, de tipul:

– navigare în siguranță pe internet,

– cunoștințe digitale minime pentru angajare în diverse job-uri,

– completarea de cereri online către instituții,

– plata utilităților și a impozitelor online,

– programări online la medic,

– cumpărături online etc.,

Cursurile se adresează adulților și seniorilor, sunt GRATUITE, și se desfășoară în zilele de marți și joi, între orele 10-14, la sediul bibliotecii, în perioada noiembrie 01.11.2022 – 23 decembrie 2022, urmând să fie continuate și în anul 2023.

Înscrieri la telefon: 0268 419338 int. 107 sau la adresa de email: cicbrasov@gmail.com

Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov se află printre cele 20 de instituții din țară selectate de Fundația EOS România care se ocupă cu dezvoltarea programelor de incluziune digitală destinate comunității, în cadrul proiectului național ÎMPREUNĂ ÎN ROMANIA DIGITALĀ!

#ÎMPREUNĂÎNROMÂNIADIGITALĂ
#EOS
#competentedigitale

Categories: Cursuri Tags:

ErasmusDays 2022

octombrie 7th, 2022 Fără comentarii

Erasmus Days 2022 este un eveniment care se desfășoară la nivel european, pe parcursul a trei zile, și are drept scop celebrarea programului Erasmus +. Cu acest prilej, vă invităm joi, 13 octombrie, începând cu ora 12.00, la Mansarda Casei Baiulescu, să participați la atelierul susținut de colegii noștri. Dacă sunteți interesați de programele de formare pentru adulți oferite de bibliotecă sau doriți să discutați cu beneficiarii proiectului de mobilități nu ratați această întâlnire!


			

DigiPrior – întâlnire de lucru

octombrie 6th, 2022 Fără comentarii

În perioada 29-30 septembrie a avut loc cea de-a treia întîlnire transnațională din cadrul proiectului DigiPrior – Priorities in the digitization of books, documents and photos (DigiPrior – Priorități în digitizarea cărților, documentelor, fotografiilor și abordări moderne pentru promovarea materialelor digitizate). Întâlnirea a fost găzduită de Direcția Generală a Patrimoniului Cultural, la Palatul Național din Mafra, Portugalia.

Obiectivul proiectului DigiPrior este acela de a crește capacitatea bibliotecarilor, arhiviștilor, colecționarilor și managerilor de biblioteci în sfera prioritizării articolelor pentru digitizare și promovării atractive a artefactelor digitale, prin crearea de materiale de instruire adecvate și instrumente de formare pentru grupurile țintă, precum și pentru formarea viitorilor formatori.

Au fost prezentate și s-a discutat pe baza produselor deja realizate, s-au stabilit pașii pentru următoarea etapă a proiectului, s-au discutat aspecte organizaționale, legate de management și de diseminarea rezultatelor.

Palatul Național din Mafra a fost ridicat, potrivit tradiției, în urma promisiunii făcute în anul 1711 de regele João V (1683-1754) călugărului franciscan António de S. José – aceea de a ridica o biserică pentru ordinul franciscan dacă regina, Maria Ana de Austria, îi va dărui urmași. Planul inițial al mănăstirii, acela de a adăposti 18 călugări, a fost extins, într-un final, cu spații pentru 300 de călugări, un palat regal și o bazilică.

Biblioteca, organizată pentru prima dată de călugărul João de Santa Ana, ocupă cel mai impunător dintre holurile palatului. Podeaua e pavată cu marmură de diferite culori, în centru cu un dom susținut de patru arcade. Rafturile sunt sculptate în lemn, în stil rococo. Biblioteca deține 30 000 de volume, din sec. XV-XIX, din diverse domenii: teologie, cărți de predici, canoane și drept civil, istorie, geografie, călătorie, matematică, muzică, artă, medicină etc. Biblioteca deține o serie de cărți rare, o colecție de incunabule, o impresionantă colecție de Biblii și 750 de cărți interzise (posesia acestora fiind autorizată de papă), al căror conținut variază de la  politică socială și pînă la cabală și alte texte religioase.

Categories: Evenimente Tags:

Ofertă de formare

aprilie 19th, 2022 Fără comentarii

Categories: Cursuri Tags:

Webinar DigiPrior – Open Education Week 2022

Mai multe informatii aici.

Categories: Atelier Web 2.0 Tags:

Anunt selectie mobilități de formare program Erasmus +

februarie 7th, 2022 Fără comentarii

În perioada 11 februarie – 3 martie 2022, Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov anunță selecția bibliotecarilor pentru participarea la mobilități internaționale de formare în cadrul proiectului ”STePS – SUSTAINABLE  TRAINING PROGRAM IN ADULT EDUCATION”, număr grant 2021 – 1 – RO01 – KA 121-ADU-000006359  – Mobilități, finanțat prin Programul Erasmus + Acțiunea-cheie 1 (KA1) – Mobilitatea persoanelor în scopul învățări, desfășurat în perioada 01.09.2021 –  30.11.2022.

Toate informațiile necesare depunerii dosarelor, etapele procesului de selecție, documentele aferente, criteriile de evaluare sunt disponibile la adresa https://bibliotopiabv.wordpress.com/mobilitati/

Categories: Cursuri Tags:

Livre d’Artiste

aprilie 21st, 2021 Fără comentarii

Cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții, colega noastră Dana Banaurs, vă invită să descoperiți conceptul Livre d’Artiste.

Mai multe informații aici.

Categories: Evenimente Tags:

Ziua Internațională a Limbii Materne

februarie 19th, 2021 Fără comentarii

Mai multe informații aici.

Categories: Diverse Tags: ,

Ars Amandi, ediția a III-a

februarie 13th, 2021 Fără comentarii

Mai multe informații despre expoziție aici.

Categories: Evenimente Tags:

Ziua Culturii Naționale 2021

ianuarie 15th, 2021 Fără comentarii

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” vă invită să luați parte la concursul O coacem împreună – Együtt kisütjük – o provocare multiculturală și multidisciplinară adresată tinerilor și celor veșnic tineri. Succesul la acest concurs presupune competențe lingvistice, abilități de utilizare a calculatorului, talent literar și inspirație artistică. Dacă sunteți înzestrat cu toate acestea, înscrieţi-vă individual, urgent.

Dacă ceva oricât de puțin vă lipsește, nu pierdeți vremea, atrageți oamenii potriviți în echipă, alegeți un nume răsunător pentru echipă şi înscrieţi-vă la fel de urgent.

Mai multe informații despre modalitatea de participare aici.

Categories: Cultura Tags: , ,