Sistemul de învăţământ ucide creativitatea?
În discursul “Changing Education Paradigms”, Sir Ken Robinson propune regândirea din temelii a sistemului de învăţământ.
Vă invit să urmăriţi un fragment al discursului, genial realizat de către RSA.
În discursul “Changing Education Paradigms”, Sir Ken Robinson propune regândirea din temelii a sistemului de învăţământ.
Vă invit să urmăriţi un fragment al discursului, genial realizat de către RSA.
În perioada 25 – 28 ianuarie 2011, în cadrul proiectului Biblionet, Fundaţia IREX a organizat un atelier de dezvoltare profesională destinat formării trainerilor bibliotecari din toată ţara.
Într-o atmosferă prietenoasă, dinamică şi plină de activităţi interactive ni s-a oferit ocazia să ne expimăm, să facem schimb de idei şi experienţă, să ne însuşim noi tehnici de formare de la profesionişti cu un înalt nivel de expertiză.
După bilanţul şi lecţiile învăţate pe parcursul a doi ani de program Biblionet am fost provocaţi să ne îndreptăm atenţia către ce va fi în continuare: activităţi prognozate pentru anul acesta precum şi propuneri din partea bibliotecilor judeţene implicate.
În perioada 6-10 septembrie, în cadrul programului „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”, s-a desfăşurat cursul de formare „IT/LIB” ce îi va ajuta pe bibliotecari să devină experţi în adaptarea noilor tehnologii la nevoile comunităţilor. Localităţile reprezentate în această grupă au fost: Braşov (4 participanţi), Făgăraş (2 participanţi), Victoria (1 participant) şi Hălchiu (1 participant).
Despre curs am rugat participanţii să ne împărtăşească impresiile:
„Emoţii…Da! Mansarda Baiulescu o ştiam, deci problema o regăsesc la un nivel care începe cu întrebarea ”Cum va fi?”. Acum pot răspunde entuziasmată: ”Superb!”
Inventiv, cu o ţesătură fină, psihologică, care mi-a permis să fiu eu însămi sau chiar mai mult: inventivă şi eu!
Am învăţat că ce am pus eu ”în pioneze”, tot eu pot să modific. De exemplu schiţa de amenajare C.I.P. cred că se ştie ce am vrut să spun. Mult respect, apoi! Prietenie, creativitate, muncă, satisfacţie, evoluţie, performanţă…”.(Raluca – Făgăraş)
„Cursul a fost deosebit de relaxant, o atmosferă plăcută şi o relaţie bună între cursanţi şi traineri. Am acumulat cunoştinţe noi în ceea ce priveşte utilizarea C.I.P. şi multe altele.
Organizarea a fost foarte bună, am fost plăcut impresionată.”(Liliana – Victoria)
„A fost un curs interesant, am reuşit să învăţ lucruri noi. A fost interactiv. Prezentarea materialului de curs a fost concisă.”
(Felicia – Braşov)
„Participarea la cursul Biblionet, destinat pregătirii mele la nivelul exigenţelor impuse de derularea programului a fost rodnică. Vă mărturisesc că trainerii m-au impresionat prin maniera de abordare a tematicii vizate. Expunerile detaliate, competente, practica pe computer mi-au dat convingerea şi siguranţa că îmi voi atinge obiectivele.”
(Viorica – Făgăraş)
„Mă bucur că am participat la curs. A fost interesant şi captivant. Mi-a plăcut modul de expunere a materialului (destul de concis).”
(Adriana – Braşov)
Am urmarit azi online emisiunea 100% din data de 19 decembrie pentru simplul fapt ca invitat a fost domnul Cristian Tudor Popescu.
La intrebarea care este diferenta dintre Romania pre- si postdecembrista, CTP raspunde senzational, sintetizand 20 de ani intr-o fraza [minutul 40]:
“Dupa 20 de ani in Romania sunt mai multe masini si mai putini oameni.”
Profund! Superb! Tare de tot!
Va propun in continuare interviul integral:
Creativitatea angajatilor Google nu inceteaza sa ma uimeasca. Pe zi ce trece apar cu servicii si solutii web din ce in ce mai complexe, utile si ingenioase.
Va propun filmuletul de prezentare al serviciului google docs, un serviciu relativ vechi insa extrem de util din punctul meu de vedere, care demonstreaza cum pot colaboratorii unui document sa il modifice/modeleze in timp real. Un alt avantaj semnificativ al documentelor google este ca sunt pastrate online (pot fi si descarcate pe calculator) astfel fiind accesibile de la orice terminal cu acces Internet.
Artistul italian Blu (pseudonim) a creat genul street animation, transpunand graffiti-ul pe panza cinematografului intr-un mod inedit, fidel stilului street art.
Filmuletul a fost facut cu tehnica “stop-motion animation“, animand astfel sute de fotografii facute pe strazile din Buenos Aires si Baden.
Nici titlul nu este aleatoriu (Muto) deoarece miscarea sacadata obtinuta prin tehnica stop-motion ne aminteste de lumea filmului mut.
A, si nu in ultimul rand filmuletul a castigat premiul I la Festivalul International de Animatie Anilogue in 2008.
Ultimele comentarii