Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” vă invită să luați parte la concursul O coacem împreună – Együtt kisütjük – o provocare multiculturală și multidisciplinară adresată tinerilor și celor veșnic tineri. Succesul la acest concurs presupune competențe lingvistice, abilități de utilizare a calculatorului, talent literar și inspirație artistică. Dacă sunteți înzestrat cu toate acestea, înscrieţi-vă individual, urgent.
Dacă ceva oricât de puțin vă lipsește, nu pierdeți vremea, atrageți oamenii potriviți în echipă, alegeți un nume răsunător pentru echipă şi înscrieţi-vă la fel de urgent.
Mai multe informații despre modalitatea de participare aici.
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.8/5 (4 votes cast)

Informații despre expoziție aici.
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.4/5 (7 votes cast)

Începând cu 1 august a.c., vă invităm să descoperiți o nouă secțiune a audioexpoziției Destinații clasice: Compozitori în literatură și film.
Prima propunere, Maurice Ravel, în peste 40 de publicații și 4 filme artistice și documentare, aflate în librării, dar și în colecțiile bibliotecii județene Brașov.
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
În perioada 14 – 24 februarie 2020, aplicația iZiLIT vă prezintă zece fațete diferite ale iubirii, în tot atâtea cărți.
Propunerile aparțin mai multor genuri literare (poezie, proză scurtă, roman, eseu) și se adresează tuturor categoriilor de vârstă.
Descarcă acum gratuit de pe Google Play sau AppStore.
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Cea de a II-a ediție a expoziției virtuale ARS AMANDI, 10+1 despre dragoste în poezia și arta contemporane reunește zece poeme semnate de: Jesica Baciu, Mina Decu, Anastasia Gavrilovici, Cristina Ispas, Angela Marinescu, Krista Szocs, Grete Tartler, Ioana Vintilă, Elena Vlădăreanu și Anca Zaharia.
În secțiunea artă, descoperiți unul dintre cei mai importanți tineri artiști activi pe scena internațională: Mircea Cantor.
Și în acest an, sunteți invitați să contribuiți cu poezia preferată sau lucrarea de artă care se înscrie în tema expoziției.
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

Informații suplimentare aici.
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)

Formularul pentru concurs este disponibil aici.
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Cum ar fi dacă unii dintre cei mai buni scriitori contemporani din România ar primi fiecare misiunea de a cerceta viața și scrierile câte unui autor clasic (de manual), și ar reconstitui o biografie ușor romanțată, din care tu, cititorul, ai afla tot ce n-ai știut niciodată despre cele mai mari nume din literatura română? Dacă ți-ai pus această întrebare, te invităm miercuri, 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naționale, să afli răspunsul.
Răsfoiește la Secția pentru Copii și Tineret a bibliotecii din Brașov colecția de cărți „Scriitori de poveste”, un proiect al Muzeului Literaturii Române Iași, participă la atelierul de lectură „Povestea lui Eminescu”, după volumul semnat de Florina Ilis sau câștigă o carte aparținând literaturii române contemporane, participând la concursul nostru.
Ne vedem de la ora 14.00!
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)

CLIPLIT #12– buletinul informativ al lunii decembrie poate fi consultat aici.
Din sumar:
1. CĂRȚI DE CINEMA – „Vărul Alexandru și alte povești adevărate”, Adrian Oprescu
2. PORTRET – Nicolae Mărgineanu
3. FESTIVAL DE FILM – Decembrie
4. Booktrailer-ul ediției – „Dragul meu turnător”, Gabriel Liiceanu
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
Ultimele comentarii